Dodaj do ulubionych

Jaki telefon

IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.06, 16:46
Motorola V3, V547; LG C3300, C3310; Nokia 6020; Siemens C75, C70, M65, S65;
Sony ericsson D750i, K700i, K300i... Ja już kompletnie nie wiem :( Wybrałabym
motorole ale czytalam na tych wszystkich forach ze z nia sa same problemy ;(
Pliiizzzz poradzcie :*
Obserwuj wątek
    • blq Re: Jaki telefon 14.01.06, 16:56
      Czemu podajesz tak różne telefony? Różne jakościowo, cenowo, oferowane w
      kompletnie różnych abonamentach i przeznaczone dla różnych odbiorców?

Czy jak czlowiek idzie na giełde samochodową czy robi objazd po salonach, to
      bierze pod uwagę jednorazowo Chrysler Voyagera, Mercedesa SLK i Skode Fabie?
      Przeciez to sie kupy nie trzyma.

Napisz czego od telefony wymagasz, co jest dla Ciebie ważne (funkcje,
      nowoczesnosc, bateria, wyświetlacz, możliwość "tuningu"?) no i ile chcesz na
      telefon przeznaczyć (i/lub jaki abonament płacisz). Wtedy będzie można coś doradzić.
      • Gość: lola Re: Jaki telefon IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.06, 17:10
        Napislam wszystkie telefony, które są do 500zl w abonamencie lub mixie za 20 -
        50zl i mają aparat i kamere - to dla mnie podstawa, zalezy mi na wmiare dobrej
        jakosci zdjec i filmikow. A motorola v3 ma 262 tys kolorów czy 65? Bo na
        różnych stronkach pisze inaczej. Najbardziej chcialabym motorole. A co to jest
        wogole tuning?
        • blq Re: Jaki telefon 14.01.06, 17:54
          właśnie motorolę można tuningować, czyli np zwiększać jej pamięć poprzez
          usunięcie firmowych obrazków czy dźwięków, edytować tzw seemy, np wywalając
          słynny napis "miłego dnia", odblokowując przyciski. niektórzy to lubią, inni
          wolą nie grzebać w telefonie.

motorola v3 ma 256tyś kolorów na wyświetlaczu, ale zapewniam, że w porównaniu do
          64tyś nie ma ŻADNEJ różnicy. różnica jest tylko w przypadku 4 tyś kolorów.

Napisałaś bardzo różne telefony. Te z mixa sobie daruj - to proste prymitywne
          modele. Odradzam nokie 6020, LG, gdyż to prosciutkie telefony.

Odradzam również siemensy (zwłaszcza s65, to nieudany telefon).

Siemens c75, c70 oraz SE k300i to dobre telefony niższej klasy.
          Motorola v547 i SE k700i to dobre telefony klasy średniej.

Jedyne telefony wyższej klasy to SE d750 i motorola v3.

Jeśli zalezy Ci na fotkach, to odradzam motorolę. Zresztą sama sobie porównaj.
          Poniżej zaprezentuje przykładowe fotki, jakie robi motorola v3 oraz SE d750i.
          Mam nadzieje że komentarz jest tu zbędny....

v3: www.telix.pl/images/article4/motorola_v3_fot1.jpg
          d750: www.telix.pl/images/article4/sonyericsson_d750i_fot4.jpg
          • Gość: lola Re: Jaki telefon IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.06, 18:12
            Tym SE d750i to zdjecia pprawie jak cyfrowki :) Ale ja chyba bym sie
            zdecydowala na motorole bo dosyc spora roznica cen pomiedzy nimi, a pozatym i
            tak nie dawno kupilam sobie spox aparat cyfrowy, tylko te wszystkie problemy co
            piszą ludzie na forach to są w każdym v3??
            • blq Re: Jaki telefon 14.01.06, 18:59
              Oj coś się plączesz w zeznaniach: najpierw zależy Ci na aparacie cyfrowym w
              telefonie, potem już nie. Twoj post wygląda mi na nieszczery i założony w jakimś
              dziwnym celu (pr jakiś jesteś, czy co?).

Problemy z v3? Fakt, troche tego jest:
              www.matrax.net/forum/forumdisplay.php?f=54
              W ciągu 2 dni:
              - podwajanie się smsów, zła jakość dzwonków, problem z połączeniami i problemy z
              GG na telefonie.

oczywiście nie wszystkie egzemplarze są wadliwe, ale moim zdaniem jak na tę cenę
              motorola mogła się bardziej postarać. No ale skoro chcesz kupić telefon dla
              wyglądu - to ryzykuj - nic innego poradzić nie można!
              • Gość: lola Re: Jaki telefon IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.06, 13:50
                "Oj coś się plączesz w zeznaniach: najpierw zależy Ci na aparacie cyfrowym w
                telefonie, potem już nie. Twoj post wygląda mi na nieszczery i założony w jakimś
                dziwnym celu (pr jakiś jesteś, czy co?).
                Moja postawa jest w porzadku, poprostu nie znam sie zbytnio na telefonach.
                Chcialabym miec dobra jakosc zdjec, ale nie za wszelka cene, chodzio o to ze
                cyfrowki nie moge ze soba wszedzie nosic, na v3 jakos mi wystarczy. Poprostu
                chcialabym sie dowiedziec jakie telefony sa dobre do uzytku codziennego, ale
                nie chcialabym miec takiego banalu, by mi sie po 3dniach znudzil jak SE T290
                • blq Re: Jaki telefon 15.01.06, 13:57
                  No więc właśnie.

T290 to bardzo nudny telefon, a jeśli chcesz telefon, który nudny nie jest, to
                  najlepszym rozwiązaniem jest k750. Ma radio, ma mp3 player najwyższej jakości,
                  ma najlepsze na rynku zdjęcia.

Jeśli jest dla Ciebie za drogi, to polecam SE k700, też ma radio i też ma mp3,
                  choć zmieści się ich góra kilkanaście.

Natomiast jak na pierwszym miejscu stawiasz wygląd telefonu, cóż, v3 jest dobrym
                  rozwiązaniem. Tyle, że IMHO jest to telefon bardzo nudny, który nadaje się tylko do:
                  - rozmów
                  - smsów
                  - "wyglądania"
                  - lansowania się nim
                  - noszenia w ciasnej kieszeni
                  - ewenutalnie gier java (jak ktoś lubi)

pozdrawiam!
          • Gość: nemo Re: Jaki telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 18:57
            brawo blq.
            Miło popatrzeć na drugie zdjęcie.
            • blq :) ? 14.01.06, 19:01
              Miło popatrzeć przez jego jakość, czy podmiot zdjęcia? :))

niestety nie ja je robiłem (wzięte z telix.pl), choć mógłbym zrobić równie
              dobre: mam i odpowiedni sprzęt, i odpowiednią modelkę :P

pozdrawiam.
              • Gość: nemo Re: :) ?:) ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 19:12
                choć jakość dobra , treść bije ją na głowe.
                Rozumiem Twój ból , też chciałbym zrobić TAKIE zdjęcie.
                Również pozdrawiam

• Gość: lolek Re: Jaki telefon IP: *.eu.org 14.01.06, 19:56
      nokia 3210
      • Gość: szok Re: Jaki telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 12:57
        Ile ten Se 750i co zrobił takie zdjęcie z taką potężnoą jakością ma
        megapixeli????????????? <opad szczęki>
        • blq Re: Jaki telefon 17.01.06, 13:41
          to są "tylko" dwa megapiksele, ale jakość jest dobra - dzięki matrycy i optyce -
          niezłych jak na telefony.

A w trybie makro jakość jest lepsza niż to zdjęcie co podałem, poglądowe...
          można normalnie mrówkom gębe fotorgrafować, jak porządną cyfrówką :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka