Dodaj do ulubionych

od kogo dostęp do internetu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 14:33
Chce zrezygnować z tpsa, z neo. Zdecydowałem zamienić neo na... no właśnie na
co? Od kogo wźąc dostęp do netu? Przepraszam, że piszę tak nieskładnie, ale
nie wiem jak nazywa się ta usługa. Chodzi mi o takie użądzenie wkładane do
laptopa.
Obserwuj wątek
    • ania1051 bezprzewodowy internet 06.06.06, 14:36
      Najlepszy bezprzewodowy internet ma w tej chwili Orange, ponieważ zasięg EDGEa
      ma praktycznie wszędzie, w Plusie I Erze chodzi raczej po GPRSie czyli wolniej,
      UMTS działa dopiero w dużych miastach i najwiekszy zasieg w tej chwili ma Era
      Ale Orange już mu dorównuje i szybko rozbudowuje. Oczywiście UMTS jest droższy.
      W Orange z tego cie sie orientuję są opcje 60 i 120zł miesięcznie oplata modemu
      uzależniona od opcji.
      • Gość: marcin Re: bezprzewodowy internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:45
        Bardzo Ci dziękuję.
      • Gość: Bob Re: bezprzewodowy internet IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.06.06, 14:31
        Aniu, głęboko się mylisz.Doradź lepiej, by zainteresowany zapoznał się z ofertą blueconnect, iPlus, simData i ... zobaczył jak wygląda zasięg EDGE/UMTS Orange...
        Ponadto niech porówna z jakimi inwestycjami (lub ich brakiem) wiąże się zdobycie niezbędnego sprzętu.
        • Gość: Marcin Re: bezprzewodowy internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 00:23
          możesz rozwinąć.
          • Gość: Bob Re: bezprzewodowy internet IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.06.06, 10:55
            Wg mej wiedzy:
            Zasięg UMTS najlepszy ma PlusGSM, bywa nawet tam, gdzie nie podaje mapka. Zasięg EDGE 1. Orange (za mapką), 2. PlusGSM i Era mniej więcej ex aequo.
            Koszt najniższy to ~48 zl/m-c blueconnect Ery na kontrakcie 12 m-cy (24?) + koszt modemu. Cena bez róznicy, gdy mowa o prędkości przesyłu.
            Koszt średni 60zl/m-c to iPlus jako kontrakt albo dodatk. usługa dla abonentów (możesz włączyć i wyłaczyć kiedy chcesz, np. na miesiąc wakacji za 12 zl) albo masz kupny modem iPlus na kontrakcie albo komórkę z wbudowanym modemem, dającą się połączyć z komputerem kablem, bluetoothem, irdą.
            Jeśli mieszkasz w zasięgu EDGE'a, to kmórka powinna mieć EDGE (EGPRS) o przepustowości przynajmniej 177 kb/s.
            Jeśli jesteś w zasięgu UMTS (3G) dobrze jest mieć odpowiedni modem lub komórkę 3G, np. smartfon. W tym przypadku oferta Orange rzeczywiście jest najlepsza (koszt modemu) ale tylkow kilku miastach 8o(.
            Można rozważyć też przy małej ilości danych - dorywczym łączeniu z Internetem simData II (prepaid w sieci PlusGSM).
            Na koniec doczytaj o iPlus Booster i Onet Connect Satelita.
            Tyle wiem o łaczeniu z Internetem z udziałem GSM.
            A może tzw. "radiówka"?
            • Gość: Marcin Re: bezprzewodowy internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:51
              dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka