Dodaj do ulubionych

Motorola V3

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 16:13
Co sądzicie o Motoroli V3 - jakie wady, zalety.

czy warto zapłacić 450 zł za nowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Motorola V3 IP: *.broadband.pl 13.02.07, 16:19
      Sądzimy, że warto skorzystać z wyszukiwarki.
      • Gość: ryjza Re: Motorola V3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 16:20
        Nie wiem o co ci chodzi, mozesz jaśniej
        • Gość: x Re: Motorola V3 IP: *.broadband.pl 13.02.07, 16:25
          Wpisz v3 w wyszukiwarkę, temat był już wałkowany.
    • blq Re: Motorola V3 13.02.07, 17:32
      nowy, nieużywany, pełen komplet i na gwarancji - 450zł można dać, choć to sporo.
      telefon wart około 400, nieco juz dzis przestarzały, co do niezawodności to
      układy odpowiedzialne za ładowanie baterii padają jak muchy. b czesto baterie
      nie ładują, albo trzymają 3-10 godzin... ale to tak po 1-2 latach użytkowania,
      najczęściej. w nowych nie.
      • breblebrox Re: Motorola V3 13.02.07, 18:09
        Dla mnie ten telefon to po prostu "fuuuuj" - został stworzony tylko jako ładny gadżet i żadnej innej zalety, oprócz wyglądu, nie ma.
        Jeżeli chodzi o niezawodność - ja też stawiam minus, a to za wieczne problemy z oprogramowaniem (najczęstszy problem to brak możliwości wysyłania smsów).
        • kinguch Re: Motorola V3 13.02.07, 18:22
          ???
          Jakie problemy z wysyłaniem smsów??? Jakie problemy z oprogramowaniem??
          • breblebrox Re: Motorola V3 13.02.07, 18:48
            Ano takie problemy, że telefon nie po jakimś czasie korzystania nie może wysłać wiadomości, pomaga dopiero wpisanie od nowa ustawień. Niby nic, ale spróbuj korzystać z telefonu, jeżeli taka sytuacja pojawia się co kilka dni.
            Ogólne problemy z oprogramowaniem? Totalne zawieszanie się softu przy najprostszym zadaniu, ot co.
            A nawet poza tym cena tego telefonu jest nieadekwatna do jego jakości i możliwości. Kupując ten telefon płacisz za jego wygląd.
            • barracuda7110 Re: Motorola V3 13.02.07, 19:30
              Obawiam się, że takie problemy miewają v3 z ery. Ja mam taką motkę sprowadzoną z
              Anglii i działa wyśmienicie. Widać amatorzy potrafią tak poprawić pracę speców z
              motoroli, że nawet v3 da się używać.

btw czemu w sofcie v3 z ery jest zablokowana możliwość zapisywania sms w pamięci
              telefonu?
              • blq Re: Motorola V3 13.02.07, 19:38
                > btw czemu w sofcie v3 z ery jest zablokowana możliwość zapisywania sms w pamięc
                > i
                > telefonu?

hehe, pewnie po to, by właściciele firm mogli dowolnie zamieniać pracownikom
                telefony i żeby nie zostawały tam ich prywatne sms.

opy każdy telefon układają u nas pod biznes. więc może i w tym przypadku?
                • barracuda7110 Re: Motorola V3 13.02.07, 19:58
                  To powinni zablokować możliwość wpisywania numerów w książce telefonicznej
                  aparatu żeby nie zostawały tam ich prywatne numery tel. ;)
              • breblebrox Re: Motorola V3 13.02.07, 20:11
                To pewnie kwestia tego, jak stary jest soft - akurat Motorola jakoś długo miała telefony z zablokowaną możliwością zapisywania smsów w pamięci telefonu.
                Możliwe, że to dlatego, że jest to jednak firma z USA, a tam smsy to mało popularny sposób komunikacji.
                • barracuda7110 Re: Motorola V3 13.02.07, 20:17
                  Zgodziłbym się z Tobą gdyby takiej funkcji wogóle nie było. Poza tym telefony są
                  przeznaczane na europejskie rynki gdzie smsy są bardzo popularne. Działanie
                  motoroli (bądź ptc) uważam za cokolwiek dziwne bądź przejawiające oznaki sklerozy.
                  • breblebrox Re: Motorola V3 13.02.07, 20:58
                    A co ma do tego skleroza?
                    Soft robi producent, operator może sobie zażyczyć, aby coś do softu dodać (np. tapety z logo operatora, dzwonek, ustawienia do netu i mmsów), natomiast nie ma decydującego wpływu na ogólny kształt oprogramowania. Nie sądzę, aby Era z jakiegoś powodu zażyczyła sobie softu, w którym nie ma możliwości zapisywania smsów w telefonie, bo po cóż miałaby to robić?
                    I nadal obstaję przy tym, że jest to kwestia wieku softu. Najpierw telefon był skierowany na rynek amerykański, potem dopiero sprowadzony do Europy i przystosowany do tutejszego rynku.
              • kinguch Re: Motorola V3 13.02.07, 20:51
                barracuda7110 napisał:

> btw czemu w sofcie v3 z ery jest zablokowana możliwość zapisywania sms w
                pamięc i telefonu?

Ja mam V3 z ery i mam taka mozliwość :/ dodam że soft absolutnie nie był
                zmieniany, wszystko jest dokładnie tak jak w momencie gdy wzięłam tel z ery
            • Gość: dzik Re: Motorola V3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:27
              Muszę się niestety z tym zgodzić.Ja mam motorolę V3 od 1,5 miesiąca i
              niestestety bez ŻADNEJ przyczyny nie mogę wyslać SMS-a.W skrzynce nadawczej
              status wiadomości widnieje jako wysylanie w toku...ale ile można czekać???Teraz
              przeczytalam, że to problemy z oprogramowaniem...Jutro idę do Ery pytać czy
              rzeczywiście o to chodzi.póki co żadnych innych problemó.No może jeszcze szybkie
              wyczerpywanie się baterii.Pozdrawiam.
        • barracuda7110 Re: Motorola V3 13.02.07, 18:22
          Gdyby nie to, że era dostała te motki z tak chamsko ograniczonymi funkcjami to
          nawet lubiłbym ten telefon.
    • kinguch Re: Motorola V3 13.02.07, 18:31
      Ja proponuje obejrzeć telefon który chcesz kupić bardzo dokładnie.
      Bo ostatnio moja koleżanka kupiła sobie V3 za 1zł w Erze i masakra. Mój telefon
      był kupiony w taryfie Biznes(około 8miesięcy temu) i tu o dziwo jakość
      wykonania jest zupełnie inna. Różnią się wagą!! Czasem ile trzyma bateria!! Na
      małym wyświetlaczu widoczny jest znaczek bluetoot(znaczek widoczny cały czas,
      podczas używania tylko się świeci). Klawiatura powinna być płaska u niej gumki
      które są między klawiszami odznaczają się na wyświetlaczu, przez co pojawiły
      się w tych miejscach odbarwienia wyświetlacza! Skrzypi. Ma ogromne problemy z
      softem już drugi raz telefon był w serwisie z powodu kilkuminutowych zawiśnięć.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka