m_oonika 07.06.07, 17:54 Jest jakiś telefon który posada blokade na kod zabezpieczający menu bądż wiadomości tekstowe ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: laik Re: jakaś blokada IP: *.toya.net.pl 07.06.07, 18:42 V3i podobno tak ma ale nie wiem na 100% -moze jakis uzytkownik sie wypowie bo tez mnie to interesuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: jakaś blokada 07.06.07, 19:11 W większości Motoroli jest taka blokada: Vxxx, Lx, Kx, Cx5x, Zx, gdzie "x" oznacza dowolną liczbę lub literę. W niektórych Samsungach była tez taka opcja, ale nic mi nie wiadomo o modelach. W Motoroli wybrane menu chronią dwa kody: kod odblokowania (czterocyfrowy) i kod zabezpieczeń (sześciocyfrowy). Telefon pyta o kod odblokowania, ale jeśli się go zapomni, można nacisnąć klawisz menu (w nowszych modelach "-") i wpisać kod zabezpieczeń, stąd ważne jest, aby zmienić fabryczną postać obu kodów. Jeśli się tego nie zrobi, każdy będzie mógł obejść kod odblokowania, naciskając menu i wpisując 000000. Odpowiedz Link Zgłoś