Dodaj do ulubionych

kradzież telefonu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 22:24
wczoraj ukradli mi komórkę, zablokowałam konto u operatora, ale nie wiem co
dalej z tym zrobić- mam umowę na dwa lata- do listopada 2004! wiem, że mogę
wystąpić o dublikat karty sim, ale co z aparatem?czy wraz z kartą sim
odzyskam wszystkie dane zapisane na niej (książka tel. itp.)?
czy mogę nie korzystać z telef. płacąc te parę groszy abonamentu? chodzi o
to, że nie stać mnie na nowy aparat! nie wiem co mam robić.. pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • zencol Re: kradzież telefonu 20.09.03, 22:53
      Współczuję, ja też padłem ofiarą takiego łachuderki. Niestety, zapisane dane w
      skradzionym aparacie przepadły. Możesz nie korzystać z telefonu, ale abonament
      trzeba opłacać. Możesz kupić używany (chyba legalny)telefonik w punktach które
      skupują sprzęt. Pozdrawiam.
      • Gość: R Re: kradzież telefonu IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 21.09.03, 11:02
        Jesli abonament jest nie duzy plac sobie go dlaej a podpisz sobie umowe z innym
        operatore albo drugi w tej samej sieci.
        • Gość: Peppers Tak... IP: *.acn.pl / *.acn.pl 21.09.03, 22:03
          1. Dane zapisane w telefonie i na karcie SIM przepadly. Nie da sie ich
          odzyskac z zaden sposob. Niestety.

2. Abonament placic musisz. Niestety takie sa realia. Wiesz, operator tez sie
          zabezpiecza. Gdyby nie to kazdy moglby kupic telefon za zlotowke, podpisac
          umowe a potem sfingowac kradziez i opchnac telefon np. na stadionie.

3. Operator nie da Ci nowego telefonu (patrz punkt 2) Ale mozesz sobie kupic
          jakis w miare tani w komisie. Jest ich pelno na miescie. Stara Nokie mozna
          kupic juz od 100PLN, a jakies przedpotopowe zlomy nawet taniej. Coz, nic
          tanszego niz 60-100PLN nie znajdziesz, niestety.

4. Jesli nie zablokowalas telefonu od razu po kradziezy to proponuje zazadac
          od operatora bilingu z dnia kradziezy. Byc moze zlodziej do kogos dzwonil.
          Idziesz wtedy z takim bilingiem na policje. Oni z pomoca tego bilingu i swoich
          metod operacyjnych moga namierzyc zlodzieja. Telefonu raczej nie odzyskasz ale
          gosc sobie troche posiedzi. To dziala, paru juz tak wpadlo.

Pozdrawiam!
          • Gość: saavage Re: Tak... IP: 62.233.233.* 21.09.03, 22:52
            > 4. Jesli nie zablokowalas telefonu od razu po kradziezy to proponuje zazadac
            > od operatora bilingu z dnia kradziezy. Byc moze zlodziej do kogos dzwonil.
            > Idziesz wtedy z takim bilingiem na policje. Oni z pomoca tego bilingu i
            swoich
            > metod operacyjnych moga namierzyc zlodzieja. Telefonu raczej nie odzyskasz
            ale
            > gosc sobie troche posiedzi. To dziala, paru juz tak wpadlo.
            >
            Aha, akurat Ci namierza... tez mnie spotkalo to samo, nawet poszlam zglosic to
            na policje, po kilku dniach dostalam biling, na ktorym byl nr, z ktorego
            dzwoniono pare dni po kradziezy. I co? Poszlam z nim na policje i panowie mi
            poradzili, zebym lepiej sie w to nie bawila, bo oni i tak maja duzo spraw na
            glowie...
            Zycze pozytywnego rozwiazania problemu.
            Pozdrawiam
            • Gość: saavage Re: Tak... IP: 62.233.233.* 21.09.03, 22:53
              ups, pomylka - pare minut po kradziezy, nie dni, bo zablokowalam prawie od
              razu...
          • Gość: Rosa Re: Tak... IP: *.acn.pl / 10.68.4.* 22.09.03, 10:01
            Gość portalu: Peppers napisał(a):

> 1. Dane zapisane w telefonie i na karcie SIM przepadly. Nie da sie ich
            > odzyskac z zaden sposob. Niestety.
            >
            > 2. Abonament placic musisz. Niestety takie sa realia. Wiesz, operator tez sie
            > zabezpiecza. Gdyby nie to kazdy moglby kupic telefon za zlotowke, podpisac
            > umowe a potem sfingowac kradziez i opchnac telefon np. na stadionie.
            >
            > 3. Operator nie da Ci nowego telefonu (patrz punkt 2) Ale mozesz sobie kupic
            > jakis w miare tani w komisie. Jest ich pelno na miescie. Stara Nokie mozna
            > kupic juz od 100PLN, a jakies przedpotopowe zlomy nawet taniej. Coz, nic
            > tanszego niz 60-100PLN nie znajdziesz, niestety.
            >
            > 4. Jesli nie zablokowalas telefonu od razu po kradziezy to proponuje zazadac
            > od operatora bilingu z dnia kradziezy. Byc moze zlodziej do kogos dzwonil.
            > Idziesz wtedy z takim bilingiem na policje. Oni z pomoca tego bilingu i
            swoich
            > metod operacyjnych moga namierzyc zlodzieja. Telefonu raczej nie odzyskasz
            ale
            > gosc sobie troche posiedzi. To dziala, paru juz tak wpadlo.
            >
            > Pozdrawiam!
            Dane zapisane na karcie SIM nie musza przepaść bo jak zapłacisz chyba ok 80 zł
            to chyba jakos je spróbują odzyskać.
            • Gość: Peppers NIE!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 23.09.03, 20:26
              Nie! Za duplikat karty i tak musisz zaplacic a danych nie odzyskaja, bo nie
              maja jak. Niestey.

Pozdrawiam!
        • Gość: marcela Re: kradzież telefonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.03, 22:19
          numer zachowałam, kartę sim dostałam od ręki(w plusie), 60 zł brutto doliczą do
          kolejnego rachunku.. telefon kupiłam po okazyjnej cenie na allegro (jak dobrze,
          że jest internet!); gorzej z utraconymi numerami, ale małymi kroczkami, numer
          za numerem..
          jako ciekawostkę dodam, że mojej koleżance również niedawno ukradli telefon,
          ale co najlepsze- idea dała jej nowy telefon po cenie promocyjnej (jak w
          ofercie, za 1 zeta)!!! w plusie powiedzieli, że nie ma szans.. kolejny minus
          dla plusa!
          pozdrawiam
          • Gość: rolek Re: kradzież telefonu IP: *.prokom.pl 09.10.03, 13:21
            > kolejnego rachunku.. telefon kupiłam po okazyjnej cenie na allegro

Sprawdź tylko czy nie kupilas swojego telefonu i nie chwal sie nim przed
            znajomymi bo to moze być telefon który im kiedys ukradziono :-(
    • Gość: kamil Re: kradzież telefonu IP: *.ciechanowiec.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 10:14
      to jeszcze nie koniec kłopotów bendziesz musiał placić za ten telefon sporo
      kasy odp
      • Gość: marcela Re: kradzież telefonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 17:07
        ?? nie rozumiem.. dlaczego mialabym jeszcze cos placic??
        • Gość: kandelabr Re: kradzież telefonu IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 09:09
          wczoraj pytałam w plusie- nic nie płacisz, ale musisz dać 61 żł za kartę sim.
          Telefon ich nie interesuje, musisz sobie kupić sama :(
    • Gość: m@n Jak wam ukradziono telefon ? IP: *.tele2.pl 09.10.03, 09:38
      Jak wam ukradziono telefon ?
      Bedzie to pomocne dla innych, zeby nie ułatwiac sprawy złodziejom ?
      PZDR
      • Gość: mn Re: Jak wam ukradziono telefon ? IP: 217.8.161.* 09.10.03, 13:12
        nie kupowac telefonow nie wiadomego pochodzenia to nie beda kradli!!!
        • Gość: Peppers Jak mi ukradli telefon IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 14:14
          Mi telefon ukradl koles z nozem bialy dzien. Rady na to nie ma. No, chyba
          tylko jedna- nie rozmawaic prze komorke na ulicy ani sie nia na ulicy nie
          bawic.

Pozdrawiam!
          • Gość: m@n Re: Jak mi ukradli telefon IP: *.tele2.pl 09.10.03, 14:35
            Faktycznie, czasami nie ma rady.
            Gdzieś czytałem, że w miejscach publicznych lepiej używać wibracji, żeby nie wzbudzać zainteresowania otoczenia - szczególnie gdy odezwie się jakaś polifonia....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka