Dodaj do ulubionych

ORANGE- reklamacja umowy

17.07.08, 15:56
Proszę o radę. Zadzwonila do mnie konsultantka firmy orange z
propozycją przedłuzenia umowy. Po dłuższej rozmowie doszłysmy do
porozumienia. Została mi dostarczona nowa umowa do domu przez
kuriera, który powiedział, ze do 10 dni mam mozliwość reklamacji. Po
pierwszym przeczytaniu wydawało się, że wszystko jest w porządku,
podpisałam umowę. Następnego dnia gdy wnikliwiej czytalam treść
dostarczonej mi umowy okazało się, że nie zgadza sie ona dokładnie z
tym co zostało mi zaoferowane przez telefon, zadzwoniłam do ORANGE
(POD NR *400)i tam zostałam poinformowana, że moge wysłać faxem
reklamacje i umowa powinna byc w całości anulowana, a nastepnie
zostanie mi zaproponowana nowa. Tak też zrobiłam opisałam dokładnie
sytuację i wysłalam pod wskazany uprzednio nr. Dziś dostałam
listownie odpowiedź zwrotną, że jest im bardzo przykro, nie mogą
odtworzyć rozmowy telefonicznej konsultantki ze mną i nie maja
podstaw do anulowania, ani zmieniania umowy. Czy w takim przypadku
mogę jeszcze cos zrobić? Abonament który podpisałam nie odpowiada
moim potrzebom. Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • absit Re: ORANGE- reklamacja umowy 17.07.08, 19:57
      dziwne.. moim zdaniem możesz przecież reklamować czy anulować umowę w podanym terminie bez podawania przyczyny.
    • Gość: H. Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.pronet.lublin.pl 18.07.08, 18:17
      Do 10 dni możesz odstąpić od umowy, należy wysłać druk odstąpienia
      od umowy, wszystko to co było w przesyłce, tj. aparat, który nie
      nosi śladów użytkowania itp.
      • Gość: oszukany Re: ORANGE- reklamacji nie uwzgledni..... IP: *.chello.pl 14.04.10, 23:33
        orange nigdy nie potraktuje cie powaznie... Zawsze maja tlumaczenia
        ze to nie oni sa winni wprowadzania klijentow w blad. Reklamacja nic
        nie pomoze A odpowiedz to taka: Klijent powinien wiedziec ,co
        odpisuje..!!! Zalupilem Motorolle w salonie w 2008 r dkoladnie sie
        informujac , czy posiada takie funkcje jakie chcialem.. Zapewniano
        mnie , ze napewno posiada takie, na ktorych mi zalezalo...
        Zawierzajac wiec konsultantom Salonu , nie zapaznawalem sie
        dokladnie z instrukcja kazdego wybieranego wowczas typu aparatu..
        Po dokladnym zaapoznaniu sie z obsluga aparatu w domu, okazalo sie
        ze nie ma tej funkci na ktorej mi tak zalezalo. Pomimo ze aparat byl
        nietkniety salon nie zechcial przyjac ani dokonac wymiany na inny.
        Poleco napisac reklamacjie.. Po 2 mc okazalo sie ze raklamacja moja
        zaginela w orange.Polecono napisac nowa.Dlugo czekalem na odpowiedz,
        nie mogac w tym czasie korzystac z aparatu . Po paru miesiacach "
        orange" wyjasnilo, ze trudno ustalic okolocznosci przy zakupie.. (
        pomimo pisemnego oswiadczenia Konsultantow Salonu o ich winie )
        Odpiwiedziano: Klijent powinien wiedziec, co podpisuje ... i niech
        teraz pretensjie ma sam do siebie....A przeciez to Salon wprowadzil
        mnie w blad !!!
        Celowo to pisze pomimo ze minelo juz ponad poltora roku..
        Nigdy nie zawre umowy z " o r a n g e " bo to nie jedyny podobny
        przypadek mialem z ta siecia... Byl to: Salon Piaseczno ul
        Kosciuszki... rok 2008 ....jeszcze pamietam i dlugo bede... !!!
        CK
    • Gość: ukeke Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.pronet.lublin.pl 23.10.08, 22:49
      Człowieku nic nie mozesz zrobić, wystarczy czytać ze zrozumieniem!
      a jak ktos tego nie potrafi to za błedy płaci!
      • adela48 Re: ORANGE- reklamacja umowy 12.11.14, 09:18
        Masz rację,Orange to wielka ściema i fałsz,jak tylko złapią klienta to jest fajnie ale tylko gdy tenże klient ma jakieś " ale" i to nie ze swojej winy ,wówczas Orange ,Twoim wrogiem jest.
        A właściwie to klient jest wrogiem Orage,choć dopiero przyjacielem był i to wielkim.
        Orage ,to banda zakłamanych kombinatorów i pod płaszczykiem uprzejmości-cwaniaków ,kłamczuchów i frajerów.Nie załatwiaj nic z Orange,ta firma nie powinna istnieć.
      • adela48 Re: ORANGE- reklamacja umowy 12.11.14, 09:22
        Jeśli są tacy uczciwi ,jak gadają to powinni wszystko brać pod uwagę,dla mnie to banda łobuzów i blagierów
      • Gość: hanka Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.31.49.211.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.05.15, 17:37
        czy pierwsza strona umowy musi się zgadzać z drugą u mię jest odwrotnie na drugej jest zupełnie inny adres Mimo podpisania tego cyrografu nigdy nie miałam połączenia przestałam płacić sprawa oparła się w sandze uważam ze zostałam z krzywdzona
    • Gość: Edyta Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 19:28
      Niestety ta "firma" rządzi się swoimi prawami. Wszystkich
      przestrzegam przed nimi. Od dwóch lat jedno tylko słowo kojarzy mi
      się z nimi: OSZUŚCI!!!!! Mam trzy teczki reklamacji, ekspertyz z
      serwisów, ale Orange nie rozumie moich pism, które piszę w języku
      prostym i zrozumiałym, a oni i tak odpisują mi zupełnie nie na temat
    • xrzycho Re: ORANGE- reklamacja umowy 01.01.09, 11:23
      niestety ale z tą firmą nie należy niczego podpisywać, zupełnie nie
      rozumieją co się do nich pisze. W moim przypadku przez 6m-cy
      przypominałem że umowa jest rozwiązana /oczywiście posiadam pisemne
      oświadczenie/i dalej baranki słali rachunki, upomnienia. A na koniec
      żeby było śmieszniej to mi ciemniakowi wytłumaczyli że i tak trzeba
      zapłacić bo numer był aktywny.Oczywiście nie zapłaciłem i
      przestrzegam ,prościej taniej łatwiej kupić telefon i kartę
      • Gość: Adam Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 08:42
        Ja również mam z nimi problem i nie zgodze się z tym że wystarczy
        czytać co jest napisane...!!!! Na aneksie do umowy miałem
        wypunktowane tylko usługi dodatkowe i ani słowa o negocjowanej
        podstawie abonamentu i ilości minut do wykorzystania w jej ramach.
        Jak się teraz okazuje mam ich o połowę mniej aniżeli ustalałem przez
        telefon z biurem "Propozycja" a dowiedziałem sie o tym dopiero przy
        sprawdzeniu stanu środków do wykorzystania w dniu wejścia nowych
        warunków...czyli jakieś 3tyg. po podpisaniu
        papierów...PRZESTRZEGAM!!!
        • Gość: ewe Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.jjs-isp.pl 31.03.09, 17:17
          uważajcie na orange!
          ich pracownicy żują nerwowo gumy jak nie wiedza co mówić,a tak jest w większości
          przypadków jeżeli składacie reklamację lub czegoś od nich chcecie!
          7 mc-cy nie mogę się doczekać odpowiedzi na reklamacje!
          a jak już tłumacza ,to mówią nie na temat!
          • Gość: Aqq Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 00:16
            DNO i tyle.

Po wzięciu telefonu na abonament ( zmiana mojego POPa - zatem nr mam stary)
            Wczoraj otrzymałam informację o wykonaniu zlecenia.Dziś mi przyszło info ( po jakiś 20 godzinach !) że moj rachunek już wynosi ok 600 zł - w związku z czym póki nie wpłacę zaliczki - 500 zł - telefon zostaje zablokowany O.o
            Normalnie szok ...
            Druga sprawa - na umowie kwote limitu mam 200 zł .Czyli telefon powinien zostać zablokowany po "szybkim" nabiciu na rachunek 200 zł a nie 600 ....
            Trzecia sprawa .... ok 18 h posiadania abonamentu .... 500 zł doliczone za internet ? O.o
            Jutro sprawę będe wyjaśniać ale .......
            Nie polecam ......
            Popsuło się ORENCZ ;]

Dla tych co czekają na uwzględnianie reklamacji.
            Zgodnie z prawem jeśli w ciągu 30 dni nie przyjdzie odmowa jej uznania - reklamacja PRAWNIE jest uwzględniona.
            Tylko oni to w dupie mają bo ludzie jak myszki siedzą i miesiącami czekają na odpowiedz - i w końcu sprawę olewają ^^
        • Gość: ccc Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: 80.51.153.* 15.04.09, 15:01
          na umowie wyrazniejest napisane "oswiadczam iz otrzymalem,
          zapoznalem sie i AKCepTUJE regulamin promocji". w regulaminie jest
          wszystko o minutach i cenniku. niestety, wiekszosc klientkow
          najpierw podpisuje, pozniej czyta co podpisalo, a pozniej obrywa sie
          orangowi,
          • Gość: Dorka Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 21:03
            A skąd przciętny człowiek, do którego dzwonią z orange z ofretą ma
            znać regulamin? Wcale nie jest taką łatwą sprawą go zdobyć. Kurier
            też go nie dostarcza razem z umową
            • Gość: occ Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: 80.51.153.* 21.05.09, 17:45
              jesli kurier nie ma regulaminu, klient moze go odeslac i domagac sie
              przeslania umowy wraz z regulaminem. jesl ito nie dostal i nie
              zapoznal sie z nim, nie powinien podpisywac sie pod
              punktem "zapoznania i akceptacji" regulaminu. zasada jest prosta:
              nalezy czytac, zanim sie cos podpisze, zawsze!! uwazam, ze to jest
              bezczelne, klocic sie o cos, co sie podpisalo. sama przyznam, nie
              zawsze czytam wszystko przed podpisaniem, ale jesli pozniej
              doczytalaabym sie w koncu czegos niepokojacego, nie mialabym
              czelnosci sie o to klocic. moj podpis-moj blad
            • Gość: ccc Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: 80.51.153.* 21.05.09, 17:47
              poza tym, zdobycie regulaminu to sprawa banalna : mozna udac sie do
              salonu, pobrac ze strony internetowej, lub poprosic w BOK o
              przeslanie
    • Gość: nicierpie orange Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.lebork.vectranet.pl 02.02.10, 10:31
      Najlepiej zrezygnować z tpsa i orange. Ja wlasnie przepisałem telefon
      stacjonarny z jednej firmy do drugiej. Od tego czasu nie moge odbierac telefonow
      od swoich klientow. Nigdy wiecej nawet nie spojrze sie na te molochy
      monopolistyczne.
      • Gość: dos Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: 212.244.167.* 27.09.10, 10:56
        Orange należy omijać z daleka. telefony oferowane w zetafonie bywają znacznie droższe niż w zwykłych sklepach, a jeszcze ciąży na was umowa lojalnościowa. Orange o lojalności w obec kijenta nie myśli posługując się pozorowanymi promocjami.
    • flins Re: ORANGE- reklamacja umowy 03.12.10, 23:36
      Mialem podobna sytuacje. Co innego zaproponowano mi w czasie rozmowy tel. a umowa byla inna. Oczywiscie na moja niekorzysc. Odeslalem . I tak bylo 3 razy.
    • e_gosc Re: ORANGE- reklamacja umowy 10.01.11, 20:53
      Ja również miałam podobną sytuację. Proponowano mi coś całkiem innego niż w rzeczywistości było na umowie. Orange jest NAJGORSZĄ siecią. Odradzam wszystkim!!!! W moim przypadku to nie jest pierwsza sytuacja....
      • bezik-1 Re: ORANGE- reklamacja umowy 13.01.11, 22:09
        Ja wszystko załatwiałam w salonie , widze co jest.
    • Gość: alek37 Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.zamek.net.pl 09.04.11, 01:18
      Ja rowniez nie moge sie doprosic o usluge"Specjalny pakiet zlotowek 50" ktory mam wymieniony w aneksie do umowy, ale dwa tygodnie od wejscia aneksu w zycie usluga dalej nie dziala.
    • Gość: gość Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.146.69.170.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.11, 21:57
      Niestety za błędy się płaci. Ja płaciłam dwa lata (bo na tyle przedłużyłam wcześniejszą umowę) ponieważ usłyszałam, że nic się nie zmienia, tylko dostanę 20 darmowych minut więcej niż miałam. Po czym się okazało, że wszystko fajnie, tylko nie ma już sekundowego naliczania przez co płaciłam dwa razy wyższe rachunki.
      Po dwóch latach znowu zaproponowano mi przedłużenie umowy na super warunkach - dodatkowe chyba 120 minut - na szczęście tym razem byłam bardziej czujna i słusznie bo te dodatkowe minuty miały być darmowe tylko przez 1 miesiąc :). Z ulgą pożegnałam tego najbardziej złodziejskiego operatora.

-----------------------------------------------------------------------------
      Piszę pracę doktorską na temat gospodarowania pieniędzmi i gorąco zapraszam do wypełnienia ankiety (zajmuje to około 2,5 minuty) na stronie: moje-ankiety.pl/respond-14306.html
    • red.ola1611 Re: ORANGE- reklamacja umowy 13.10.11, 21:47
      Ja rozmawiałam z konsultantem wczoraj i przedłużyłam umowę. Wczesniej miałam abonament 55zł. Teraz mam miec delfin150. brakowało mi darmowego numeru i minut do wszystkiech sieci. Zaczęłam czytać o tej nowej taryfie i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że popełniłam błąd. Czytam o jakichś kosmicznych rachunkach i naliczaniu poza abonamentem. Czy mogę zmienić tą umowę pozostając przy starym abonamencie? Jak mam to zrobić? Czytałam też że reklamacje nie zawsze są uwzględniane, ale z drugiej strony mam chyba 10 dni na odstąpienie od umowy. W dodatku konsultant powiedział mi że nie wszystkie minuty bedą zaznaczone w umowie, ale będą włączone. Zstanawiam się czy nie zostanę oszukana. Prosze o odpowiedź, bo nie wiem co mam robić. Chciałabym dalej być w orange tylko chyba nie w taryfie Delfin.
      • Gość: ivokarlovic Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.11, 10:59
        Ja tam jakbym miał zmieniać z Orange czy czegokolwiek to tylko na Heyah. Często dzwonię za granicę, a w prepaidzie Heyah jest najtaniej. Do siostry w Anglii i kuzyna w Kanadzie dzwonię za 59gr/min, a po podwójnym doładowaniu za 30gr/min. Tańszej sieci jeszcze nie znalazłem Gdybym jednak chciał duże pakiety neta to brałbym OF.
    • Gość: olika Re: ORANGE- reklamacja umowy IP: 81.26.8.* 01.06.12, 22:52
      Ta strona zarobi dla Ciebie około 15.000 zł! Zamykając ją \"wyrzucasz\" 15.000 zł. Nie przejmuj się, że tekst jest trochę długi! Warto go przeczytać! Wystarczy poświęcić jednorazowo tylko 20minut !!!!
      Po pierwsze nie za nic, bo wkład wynosi 5 zł (lub równowartość np. 1,5 euro lub 2 dolary itp.) po drugie potrzebujesz troszkę pracy dosłownie 20 - 30 minut jednorazowo (np. dziś albo jutro!). Zarobisz jak każdy, kto bierze w tym udział ok. 15.000 zł w okrągły miesiąc! (ja dokładnie zarobiłem 13.435 zł w miesiąc bo poświęciłem 3 godzinki a nie 30 minut! Opłacało się
      Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na świecie, który w dodatku nie ma pracy... i tak się rozeszło aż trafiło do mnie i do Ciebie! Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut żeby spokojnie o tym przeczytać zapisz tego maila i wróć kiedy będziesz mieć czas : )
      Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES! Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodziną lub z nikim innym (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie musisz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości!
      To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie.
      KROK 1 - Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, żeby aby zarobić musisz coś od siebie dać! Więc pierwsze, co musisz zrobić to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki- \"jeśli nic nie zainwestujesz - nic większego nie zyskasz!\". Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzeszą ludzi! Tak, więc, przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe z notką mówiącą (tytułem): \"Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej.\" CHCĘ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ (A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM! To naprawdę proste! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroko uśmiechnąć . Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. OTO OBECNA LISTA:
      1. Nr konta: 20 9431 0005 3001 0012 9251 0001
      2. Nr konta: 33 1240 5282 1111 0010 1889 4753
      3. Nr konta: 51 1020 3378 0000 1302 0142 5636
      4. Nr konta: 03 1020 5095 0000 5802 0089 4824
      5. Nr konta: 29 1020 5095 0000 5002 0089 4360 PAMIĘTAJ!.
      NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA Wpłać 5 zł na konto nr.1 i jako nazwę odbiorcy wpisz \"xxx\" ze względu na ochronę danych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta to pieniądze i tak dojdą!
      KROK 2 - Gdy już przelałeś 5 zł na konto znajdujące się na 1-szym miejscu listy (wraz z Tą dodatkową notką - TO BARDZO WAŻNE!), następną rzeczą, którą musisz zrobić to zrobić kopię tej strony (tekstu na niej zawartego) ,później konto nr 1 skasuj, a na dole (na 5-tym miejscu) dopisz swoje konto przesuwając konta nr 2 , 3 , 4 , 5 do przoduNA 1-szą POZYCJĘ, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ (CZYTAJ DALEJ). NIE BĄDŹ ZACHŁANNY!
      Robisz to wszystko po to by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z twojej książki mailowej albo reklamować na swojej stronie WWW- tak jak ja zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się, ale możesz zareklamować to wdarmowy sposób w Internecie, przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić!
      POTRZEBUJESZ DOWODÓW? Tutaj są przykładowe osoby, oczywiście NIE są to wszystkie, które brały udział w tym programie i które zainwestowały nic innego jak 5 zł i 30 minut swojego czasu.
      \"Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko co mi poradziliście z jakieś 3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać 15 000 o których mówiliście, ale te 9 135zl tez mnie powaliły, a jest jeszcze tydzień! \"Tomasz Wątorek, Warszawa
      \"Cześć. Tu Justyna! No cóż, co mogę powiedzieć? DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO MOCNO wysłałam 40 maili tak jak mówiliście i w sumie zapomniałam o ocalej tej sprawie bo tak naprawdę nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku tygodniach to się załamałam! W tym dobrym znaczeniu! Było tam prawie 11 000 złotych! I jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecież za kolejnych 30 dni będę mieć tego więcej! Dziękuje jeszcze raz!\" Justyna Tojan, Strzelce Opolskie
      \"Byłem zaskoczony, kiedy zobaczyłem moje konto! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalazło się 9 440zl. Na początku myślałem, że to jakiś błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i kupiłem sobie super kompa! Nareszcie! Dzięki, dzięki, dzięki!\" Ryszard Bodler, Gdańsk
      Kilka miesięcy temu, każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo co Ty teraz w tej chwili, czytał to i się zastanawiał. A tutaj troszkę matematyki :Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz tą stronę w inny sposób), będziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza pozycja po to by zarobić poważne pieniądze! Żaden inny program nie daje tak wysokich i realnych pieniędzy z różnych powodów, które wytłumaczę poniżej.
      Jak długo będziesz wysyłać tę wiadomość do ludzi, którzy będą zainteresowani programem, możesz spodziewać się, że średnio odpowie na nie 25% ludzi. Ale bądźmy bardziej pesymistyczni i dajmy na to, że tylko 12,5%, dla utrudnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka