Dodaj do ulubionych

urodzona 19,03,1975 r

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 13:14
Witam serdecznie poszukuje kobiety, która urodziła się 19 marca 1975 roku w Choszcznie . Kobieta ta przed adopcją nazywała się AGNIESZKA KRYSTYNA DRABINA była w domu dziecka nr 2 w STARGARDZIE SZCZECIŃSKIM. BYŁA ADOPTOWANA 12 LIPCA 1976 ROKU I WTEDY ZOSTAŁO JEJ ZMIENIONE IMIĘ I NAZWISKO. IMIENIA NIE ZNAM A NAZWISKO PO ADOPCYJNE TO NOWAK. WIEM TEŻ ŻE W 2002 ROKU WZIĘŁA ŚLUB W POZNANIU. ALE NIC POZA TYM SIĘ NIE DOWIEDZIAŁAM.jeżeli ktokolwiek coś na ten temat wie proszę o kontakt na:
gosiaka1006@wp.pl

Ps. Agusia jeżeli kiedykolwiek to przeczytasz to błagam Cię odezwij się do mnie. Ja mam na imię Małgorzata i jestem twoją przyrodnią siostrą. Błagam daj mi szansę a wszystko Ci wyjaśnię. Tyle czasu Cię już poszukuję i za każdym razem urzędnicy odsyłają mnie z kwitkiem a ja nie wiem dlaczego. Za każdym razem kiedy siadamy do stołu w święta to nasza mama płaczę bo dosyć że zabrali Cię siłą to jeszcze jej własna rodzina ją okłamywała w związku z Twoim pobytem w domu dziecka. Mama z moim tatą poszukują Cię wspólnie już 25 lat a przed tem sama mama Cię szukała ale niestety ślad po Tobie zaginął. Nawet nie wiesz ile bym dała by Cię odnaleźć. Na samą myśl o Tobie mam łzy w oczach. Tak bym chciała Cię poznać.BŁAGAM CIĘ DAJ JAKIŚ ZNAK ŻYCIA ODEZWIJ SIĘ DO MNIE PROSZĘ.
Obserwuj wątek
    • Gość: Małgosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 12:40
      CZY TO JEST MOŻLIWE ŻEBYM CIĘ ZNALAZŁA. W SOBOTĘ BYŁY TWOJE 35 URODZINY. MAMA CAŁY WIECZÓR PŁAKAŁA ŻE NIE MOŻE CIĘ ZNALEŹĆ. TEN WIDOK BYŁ OKROPNY WIEM ŻE PEWNIE W TO NIE WIERZYSZ I JA CIĘ ROZUMIEM. NAWET NIE WIEM CZY WIESZ ŻE BYŁAŚ ADOPTOWANA. TYLE CZASU CIĘ SZUKAMY I NIC. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SIOSTRZYCZKO. NAWET NIE WIEM JAK TERAZ MASZ NA IMIĘ. POWOLI TO OCZEKIWANIE NA WIADOMOŚĆ O TOBIE O TYM CO SIĘ Z TOBĄ DZIEJE ZACZYNA PRZEMIENIAĆ SIĘ W JAKĄŚ OBSESJE. KIEDY DZWONI DO MNIE JAKIŚ NIEZNANY NUMER TEL TO MYŚLĘ I MAM NADZIEJĘ ŻE TO TY ALE NIESTETY ZA KAŻDYM RAZEM NASTĘPUJE ROZCZAROWANIE. BŁAGAMY NIECH NAM KTOŚ POMOŻE.
    • Gość: Małgosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.11, 12:08
      DLACZEGO TAK JEST ŻE JAK SIĘ CZEGOŚ PRAGNIE TO CIĘŻKO TO MIEĆ, CIĘŻKO TO DOSTAĆ? JA BYM CHCIAŁA TYLKO ODZYSKAĆ SIOSTRĘ, KTÓRA NIGDY MNIE NIE ZNA. MAMA POKAZYWAŁA MI JEJ ZDJĘCIA JAK BYŁA NIEMOWLAKIEM, BYŁA TAKA UROCZA ALE ŚWIAT SIĘ SPRZENIEWIERZYŁ I ZABRAŁ JĄ OD MATKI I DAŁ OBCYM LUDZIOM NA WYCHOWANIE.SAMOTNEJ MATCE W TAMTYCH CZASACH BYŁO BARDZO ŹLE ALE CHCIAŁA WYCHOWAĆ DZIECKO KTÓRE BÓG JEJ DAŁ, ALE NIESTETY PRZYSZLI I ZABRALI BO KTOŚ NA TO DZIECKO JUŻ CZEKAŁ I PEWNIE ZAPŁACIŁ SŁONE PIENIĄDZE BO DZIECKO W CIĄGU PARU MIESIĘCY ZNIKŁO Z DOMU MAŁEGO DZIECKA I ZOSTAŁO ODDANE DO ADOPCJI W MOMENCIE KIEDY JEGO MATKA MIAŁA JESZCZE NAD NIĄ PRAWA RODZICIELSKIE I BEZ WIEDZY MATKI KTOŚ JĄ PEWNIE SPRZEDAŁ I KTOŚ KUPIŁ. TAK BYM CHCIAŁA CIĘ ODNALEŹĆ SIOSTRZYCZKO I BARDZO CHCIAŁABYM CIĘ POZNAĆ. CIEKAWE CZY CI POWIEDZIELI O ADOPCJI I O TYM JAK TO SIĘ STAŁO. CIEKAWA JESTEM CZY NAS SZUKASZ. MY CIEBIE SZUKAMY OD DAWNA A MAMA OD SAMEGO POCZĄTKU JAK TYLKO CIĘ JEJ ZABRALI. SIOSTRZYCZKO BŁAGAM ODEZWIJ SIĘ!!!!! JEST NAM ŹLE Z MYŚLĄ ŻE CIEBIE NIE MA WŚRÓD NAS. MY NIC NIE CHCEMY OD CIEBIE TYLKO CHCEMY CIĘ POZNAĆ, CIEBIE I TWOJĄ RODZINĘ. NIC WIĘCEJ.CZEKAMY NA CIEBIE I TĘSKNIMY.
    • Gość: Małgosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.11, 10:22
      BŁAGAM SIOSTRZYCZKO ODEZWIJ SIĘ
    • Gość: ewa Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.bredband.skanova.com 22.04.11, 09:05
      Czy jestes pewna na ..100 %...ze siostre nie adoptowali obcokrajowcy? Piasalas wczesniej o jej zmianie nazwiska, czy to sa wiarygodne dane?????
      • Gość: Małgosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.11, 12:27
        TAK BO MOJA MAMA TYLKO TYLE DOWIEDZIAŁA SIĘ OD PRACOWNIKA URZĘDU CYWILNEGO.WIEM ZE MIAŁA ZMIENIONE IMIĘ I NAZWISKO ZARAZ PO ADOPCJI, NAZWISKO ZNAM A IMIENIA NIESTETY NIE. NAZWISKO NOWAK ALE WIEM ŻE WYSZŁA ZA MĄŻ TO TERAZ NAZYWA SIĘ JESZCZE INACZEJ
    • Gość: kinga Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.pub.krusz-lan.pl 18.05.11, 10:29
      witaj!ty szukasz siostry ja mamy biologicznej.poradze Ci ze pomoc Ci moze Departament Spraw Obywatwlskich w Warszawie.napisz do nich list w ktory ze prosisz o udostepnienie danych personalnych siostry swojej,z tymze musiszz znac imie nawzisko i date urodzenia.wtedy oni do niejk pisza ze ty jej poszukujesz i czy wyraza zgode na udostepnienie swoich danych jesli sie zgodzi przysylaja ci jej adrs.ja czekam na odpowiedz.zycze powodzenia pozdrawiam
      • Gość: Małgosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 12:08
        Wielkie dzięki za pomoc. napewno skorzystam z Twojej rady
        • Gość: Małgosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 10:19
          Zrobiłam tak jak KINGA MI NAPISAŁA TERAZ CZEKAM NA ODPOWIEDŹ I MAM NADZIEJE ŻE BĘDZIE POZYTYWNIE. TROSZKĘ SIĘ TEGO BOJĘ ALE BARDZO MOCNO TEGO PRAGNE, BARDZO ALE TO BARDZO CHCIAŁABYM SIĘ SPOTKAĆ Z MOJĄ SIOSTRĄ,KTÓRĄ JUŻ KOCHAM CHOCIAŻ JEJ NIE ZNAM OSOBIŚCIE TYLKO O NIEJ WIEM,
          AGUSIA MAM NADZIEJE ŻE W KOŃCU UDA MI SIĘ CIĘ ZNALEŹĆ
          ZNÓW MAM NA TO NADZIEJE
          • Gość: Małgosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.11, 13:39
            Czekam i czekam i nic. Denerwuje się bo ani nie ma pozytywnej ani negatywnej odpowiedzi z Urzędu w Warszawie.
            Boże tyle czasu już czekam na nią a Ty mi dalej każesz czekać.Dlaczego nie chcesz ułatwić nam sprawy, Dlaczego nie pozwalasz się odnaleźć?

B Ł A G A M O L I T O Ś Ć B O Ż E ! ! !
            P O MO C Y BO TA MYŚL ŻE JESTEŚ A JEDNAK CIĘ NIE MA TO JEST NIE DO ZNIESIENIA, ONA WYKAŃCZA PSYCHICZNIE, CHOCIAŻ CIĘ NIE ZNAM A TY MNIE TO JA I TAK TĘSKNIE I PRAGNĘ SIĘ Z TOBĄ SPOTKAĆ WIEM ŻE TO EGOISTYCZNE ALE NIE POTRAFIĘ INACZEJ PO PROSTU CHCĘ BYŚ BYŁA Z NAMI I NIC WIĘCEJ.
    • Gość: Małgosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 10:35
      I znów mam nadzieję że Cię odnajdę. Urząd Ochrony Danych Osobowych odezwał się czekam teraz aby mi podali Twój adres a potem napiszę do Ciebie siostrzyczko list w którym napisze Ci co czuje i kim w ogóle jestem i dlaczego Cię tak szukam. Już nie mogę się doczekać kiedy dowiem się dokładnie jak teraz się nazywasz i gdzie mieszkasz ze swoją rodziną bo to że ją masz to dowiedziałam się wcześniej. Wiem że będzie trudne i wiem też że nie łatwo nam będzie ze sobą zaprzyjaźnić a szczerze to nawet nie wiem czy Ty tego będziesz chciała. Marzy mi się byś dołączyła do naszej rodziny i żebyś dała nam szanse. Wiem że to dla Ciebie bardzo trudne i wcale Ci się nie dziwie. Postaram się wytłumaczyć Ci to co się stało 36 lat temu choć wiem że to nie będzie łatwe. Razem z mężem który mnie w mych poszukiwaniach wspiera jak i z naszą mamą i moim tatą, który też czeka na Ciebie i chciałby Cię poznać CZEKAMY NA CIEBIE I WCIĄŻ O TOBIE MYŚLIMY
    • pinkiboy Re: urodzona 19,03,1975 r 21.07.11, 17:44
      Posiada Pani wystarczające dane aby można podjąć się odnalezienia osoby.
      Chętnie pomożemy lub udzielimy niezbędnych wskazówek.
    • Gość: Małgosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 08:14
      TO CZEKANIE MNIE WYKOŃCZY
      • Gość: Małgosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.11, 09:31
        DOSTAŁAM ODPOWIEDZ Z WARSZAWY
        ONI UMYWAJĄ RĘCE
        STWIERDZILI ŻE TAKA OSOBA NIGDY NIE ISTNIAŁA, A JA PRZECIEŻ MAM JEJ PRZED ADOPCYJNY AKT URODZENIA SKRÓCONY OCZYWIŚCIE.
        TAK JAK MYŚLAŁAM MOJĄ SIOSTRĘ ZABRANO NA ZLECENIE KOGOŚ WYSOKO POSTAWIONEGO W TAMTYCH CZASACH. JA NIGDY TEGO NIE ZROZUMIEM JAK MOŻNA KOMUŚ ZABRAĆ DZIECKO SIŁĄ BO KTOŚ INNY MA TAKIE WIDZIMISIE A POTEM JE SPRZEDAĆ I ZROBIĆ TO TAK ŻEBY MATKA DZIECKA DOWIEDZIAŁA SIĘ O ADOPCJI OSTATNIA. DZIECKO BYŁO JUŻ ADOPTOWANE KIEDY MOJA MAMA MIAŁA SPRAWE O ZABRANIE PRAW DO DZIECKA
        NAWET NIE WIEDZIAŁA ŻE DZIECKO JUŻ ADOPTOWANO ZARAZ PO ODEBRANIU MATCE
        KTOŚ ZA TO POWINIEN BEKNOĆ
        TAK NIE MOŻNA. NA MOJĄ SIOSTRĘ BYŁO ZLECENIE.
        JA SIĘ NIGDY Z TYM NIE POGODZĘ ŻE JEJ NIE MOGĘ ZNALEŹĆ !!!!
        CO ZA PIEPRZONY KRAJ I WEŹ W NIM ŻYJ
        • Gość: Beata Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.v50.interkam.pl 22.11.13, 23:38
          witaj , a o jakim DD Ty piszesz , z którego roku ta adopcja - trafiłam tu przypadkiem ... a może nie ...
          • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: 195.116.202.* 23.11.13, 00:52
            ta adopcja była 12 lipca 1975 roku zabrali moją siostrę mojej mamie cały czas z mamą ją szukamy chodź moja mama straciła nadzieje ale ja będę szukać mojej siostry do końca moich dni bo ona powinna wiedzieć że ma siostrę i 4 braci. Marze o dniu kiedy znajdę moją siostrę
        • Gość: Dorota Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.securex.cc 16.12.13, 11:39
          Witam serdecznie.Przypadkowo nadknełam się na pani post,wiem o czym pani mówi .Ja poszukuję brata od 18 lat.Został adoptowany i wziął go ktoś jak na tamte czasy ważny.Brat urodził się 01.06.1975 roku,w Warszawie,przebywał w Domu Małego Dziecka na Nowogrodzkiej,z kąd został zabrany przez rodziców adopcyjnych,a adwokat który rzekom miał bronić moich rodziców nie robił nic,po wyjściu z sali rozpraw powiedział tylko tyle ,że nie chce pieniędzy za obronę bo on nie mógł inaczej postąpić jego kariera jest dla niego ważniejsza a w aktach było napisane że dziecko już jest skierowane do adopcji:( Zapraszam panią na portal www.zerwanewiezi .pl tam może pani opisać kogo poszukuję i porozmawiać jeżeli ma pani taką potrzebę .Pozdrawiam.
    • Gość: Małgosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 10:35
      BRAK JAKICHKOLWIEK WIADOMOŚCI. ZACZYNAM TRACIĆ NADZIEJĘ ŻE CIĘ SIOSTRZYCZKO KIEDYŚ ZNAJDĘ JUŻ CHYBA WSZĘDZIE BYŁAM. ZABRALI I ZATUSZOWALI WSZYSTKO NAWET URZĄD CYWILNY W WARSZAWIE NAPISAŁ MI ŻE NIGDY NIE ISTNIAŁAŚ A TO NIE PRAWDA BO PRZECIEŻ CIE MAMA NASZA URODZIŁA PRZECIEŻ MAM TWÓJ AKT URODZENIA PRZED ADOPCYJNY. JAK CIĘ ODNALEŹĆ ? JAK DAĆ CI ZNAK ŻE CIĘ SZUKAM?
    • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: 80.50.141.* 17.12.11, 23:39
      chciałabym byś tu była z nami nawet nie mam z kim pogadac teraz w tych trudnych chwilach tak bym chciała bys tu była
      • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: 80.50.141.* 18.02.12, 22:13
        Wiem że już cię pewnie nie znajde ale nadal o tobie mysle moze kiedys ty znajdziesz mnie?
        • Gość: Izabela Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 15:44
          nie mozna tracic nadzieji.Napewno ja znajdziesz wiem to.ja tez szukam siostr 3 i tez wszedzie prze demna zamykaja drzi nic nie mowia tabu normalnie.Ale ja sie nie poddam bede szukac do konca zycia i tobie to samo radze nie PODDAWAJ SIE.pamietaj ze nadzieja umiera ostatnia.powodzenia
          • Gość: Gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: 80.50.141.* 31.07.12, 20:05
            Dziękuję Ci Izo za słowa otuchy i wsparcia, na co dzień raczej każdy mi mówi da Pani sobie z tą sprawą spokój siostra ma swoje życie i lepiej w nie ingerować a ja każdego dnia zaglądam na pocztę email z myślą że ona do mnie napisała, że w końcu Agnieszka się do mnie odezwie tak miała na imię przed adopcją, tak bardzo bym chciała ją zobaczyć i dowiedzieć się o niej czegoś więcej, chciałabym ją poznać, móc z nią tak po prostu chociaż chwilkę porozmawiać. Wiem że pewnie ma żal do naszej matki i w pewnej części a może w całości ją rozumiem.Jeszcze raz dziękuję za parę słów otuchy, one sprawiają że człowiek wierzy że jeszcze stanie się cud i znajdzie swoje rodzeństwo. życzę również owocnych i udanych poszukiwań
    • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: 83.2.100.* 18.10.12, 22:07
      chyba cię już nigdy nie znajdę powoli znów tracę nadzieję kiedy pojawia się światełko w tunelu i nagle okazuje się że to ślepa uliczka kiedy znajdę tę właściwą?
      • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: 83.2.100.* 30.12.12, 22:43
        ............
        • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: 195.116.202.* 07.02.13, 01:03
          Dlaczego jak o Ciebie siostrzyczko pytam to wszędzie zamykają mi drzwi? Co się stało? Dlaczego tak nagle Cię zabrano? Dlaczego zniknęłaś tak bez śladu? Komu zależało na Twojej adopcji?

Tak bardzo bym chciała mieć siostrę, z którą mogłabym porozmawiać o wszystkim i o niczym. Modlę się o cud i o to by ktoś zlitował się i odnalazł Cię, byś chociaż napisała parę słów do mnie, bym mogła Cię poznać. KOCHAM CIĘ AGUSIA Wiem że jesteś ale nie wiem gdzie i to mnie dobija.

[b]Błagam odezwij się, już tyle czasu Cię szukam 10 lat chodzenia od drzwi do drzwi, tyle lat straconych, a mogłyśmy je spędzić jak rodzina.

gosiaka1006@wp.pl to mój adres e-mail jeśli ktoś coś wie proszę o kontakt i bardzo dziękuję za każdą informację.
          • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: 195.116.202.* 14.05.13, 21:47
            czas leci a ciebie nie ma
            • Gość: lex Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 09:52
              Kobieto, idź do psychologa, porozmawiaj, "przepracuj temat" , bo się wykończysz.

W czasie adopcji zmienia się dziecku nie tylko imię i nazwisko, ale i część PESEL-u.
              Poza tym rodzice adopcyjni podczas rozprawy sądowej mogą zastrzec, aby nigdy nie ujawniać danych matki oraz, w drugą stronę, danych dziecka i rodziców adopcyjnych, więc raczej nie masz szans.
              • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: 195.116.202.* 29.05.13, 23:15
                Nieprawda i tu się mylisz bo jakoś dowiedziałam się kiedy i gdzie wzięła ślub. Ja mam nadal nadzieję że kiedyś się spotkamy.
    • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: 195.116.202.* 09.10.13, 23:03
      i dalej nic cisza ale ja wierze że w końcu się spotkamy i że się odnajdziemy....
    • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.13, 23:39
      Wesołych i pogodnych świąt siostrzyczko. kolejne święta bez Ciebie mam nadzieje że kiedyś Cię znajdę
      • maria88 Re: urodzona 19,03,1975 r 25.12.13, 00:19
        Jeżeli napisze Pani do mnie na priv podajac dokładnie
        zebrane informacje moze mi się uda ukierunkowac poszukiwania.
        • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 02:38
          Witam serdecznie proszę o podanie mi kontaktu do Pani i z góry dziękuję i pozdrawiam
          • gosiak-a1006 Re: urodzona 19,03,1975 r 31.10.14, 21:37
            Wciąż nie tracę wiary że kiedys się spotkamy Agniesiu
    • Gość: gosia Re: urodzona 19,03,1975 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.16, 22:51
      Własnie pół roku odnalazłam w końcu moją siostrę poszukiwałam jej bardzo długo i gdy traciłam nadzieję ona własnie dzieki tej stronie pojawiła sie w moich drzwiach moje serce jest najszczęsliwsze na swiecie. Dlatego wiem ze warto szukac i warto wierzyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka