Dodaj do ulubionych

szukam rodzeństwa

IP: *.btk.net.pl 02.05.12, 16:11
Witam,kilka dni temu dowiedziałam się że zostałam adoptowana razem z młodszym bratem.Po 24 latach,,doznałam wielkiego szoku,,,Ja urodziłam się w Drawsku Pomorskim 09.04.1986r. mam na imię Aneta Urbańska ,,a brat Krzysztof 12.11.1987r.Zostaliśmy adoptowani na początku roku 1988.Zamieszkaliśmy w Łubowie,,tam zostaliśmy ochrzczeni,,,tato adopcyjny pracował tam jako POLICJANT.Z tego co się dowiaduje to mam spore rodzeństwo które też zostało umieszczone w Domach Dziecka.Z tego co mi również wiadomo to rodzice biologiczni bardzo nadużywali alkoholu i większość dzieci została im odebrana.Na pewno było głośno o tej rodzinie w tamtych czasach..Gdyby ktoś coś wiedział na temat dzieci oddanych do domów dziecka,,,ponieważ nie wszyscy trafili do tego samego Domu Dziecka,,,zostaliśmy porozdzielani...Na dzień dzisiejszy tylko usłyszałam że to mogą być okolice Polanowa..Być może że gdzieś tam znajdzie się ktoś kto mógłby coś na ten temat wiedzieć,,,bardzo proszę o pomoc .To dla mnie Bardzo ważne.Mój numer tel.792 564 441 lub e-mail tenka86@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: aneta Re: szukam rodzeństwa IP: *.btk.net.pl 03.05.12, 21:39
      Witam,,,najprawdopodobniej w akcie urodzenia mam zmienione miejsce urodzenia,,,,Rodzice adopcyjni nie chcą mi nic wyjawić i twierdzą że nigdy mi nic na ten temat nie powiedzą,,,,przez 24 lata ukrywali to,,,lecz wszyscy w około wiedzieli tylko każdy bał się coś powiedzieć,,,,lecz przez przypadek w moje urodziny pewna mi obca osoba wyjawiła parę szczegółów,,,,z tego co na dzień dzisiejszy wiem to ja i mój młodszy brat pochodzimy z okolic Polanowa koło Koszalina...Proszę mi pomóc chciałabym się dowiedzieć czegoś o swojej rodzinie i rodzeństwie,,,,Jest to dla mnie bardzo ważne ,,,mam synka który rośnie ma 4latka a rodzice adopcyjni go nie akceptują zawsze powtarzali ze to nie jest ich wnuk,,,teraz to rozumiem czemu tak mówią......Mój e-mail to tenka86@wp.pl,,,lub numer telefonu 792 564 441....za kilka dni będę w posiadaniu aktu urodzenia (zupełnego)i być może że będę wiedzieć gdzie się urodziłam ja i mój młodszy brat....Proszę pomóżcie:))))
    • Gość: leni Re: szukam rodzeństwa IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.11.12, 13:39
      spróbuj na www.zerwanewiezi.pl
      • Gość: Mar-h Re: szukam rodzeństwa IP: *.bredband.skanova.com 16.11.12, 08:04
        Witaj Aneta!
        Daty i miejsca urodzenia nigdy nie mozna zmienic!
        Ja pomagam mlodej osobie odnalezc jej adoptowane rodzenstwo.Osoba ktorej pomagam zna matki biologicznej(juz zmarlej) dokladne dane osobowe i nawet jej matki i ojca dane.Rodzenstwo jej zostalo oddane do DD -adres nieznany, ale ona zna ich daty urodzenia.Wszedzie odmawiaja pomocy w udzieleniu adresow do rodzenstwa .
        Listem poleconym wyslalam do;

Centrum Personalizacji Dokumentów
        Ministerstwa Spraw Wewnętrznych
        Ul.Pawińskiego 17/21
        Warszawa 02-106
        ------------------------------
        www.cpd.msw.gov.pl/udostepnianie
        Czekam na odpowiedz.Nie wiem czy w Twojej sprawie cos pomoze zwrocic sie do powyzej wymienionego biura.

Zycze powodzenia
        • Gość: aneta Urbańska Re: szukam rodzeństwa IP: *.btk.net.pl 27.08.15, 14:44
          Odnalaziłam rodzinę biologiczna i rodzeństwo częściowo gdyż nada 2 nie odnaleźliśmy ,,ponieważ trafili do adopcji 1988r ,,adoptował ich policjant prawdopodobnie ze Świdwina ,,wyjechali po adopcji do Wrocławia lub okolice..Kasia urodziła się w Kaliszu Pomorskim 4 marca 1983r,,,a brat Wojtek 19 września 1984r też w Kaliszu Pomorskim,,,razem byliśmy w domu dzecka w Bonine,,,i w tamtych tatach nas rozdzielono...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka