Gość: e IP: *.icpnet.pl 10.01.04, 11:59 Kupiłam właśnie mrożonkę. Czy gotować tak jak świezy, czy można jakos inaczej go przyrządzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franula Re: co z mrożonego bobu? 10.01.04, 13:00 tak jak świeży jest pyszny wręcz niekiedy lepszy niż świeży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: co z mrożonego bobu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 17:36 Mozna zrobic wariacje na temat hummusu :-> Ugotowac, obrac, zmiksowac (na goraco) z uprazonym sezamem (okolo 1/3 sezamu w stosunku do bobu)lub gotowym tahini, zabkami czosnku, sokiem z cytryny, oliwa, ewentualnie odrobina wody i sola. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: co z mrożonego bobu? 10.01.04, 17:46 Zapiekanka:) Gotuję makaron (spagetti), bób, brokuły, wszystko mieszam i polewam sosem serowym(śmietana + masło + starty twardy ser). Jeśli wszystko było gorące, to można jeść, jesli cos ugotwałam wcześniej, to zapiekam w kuchence mikrofalowej. "Bobi" składnik jest najsmaczniejszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: co z mrożonego bobu? IP: *.proxy.aol.com 10.01.04, 19:20 A ja zawsze podjadam na przekąskę, czasem z piwem, często do telewizora. Właśnie kupiłem w supermarkecie puszkę i choć jest to ponoć produkt kanadyjski, wiem że i w Polsce tak można kupić bo kupowałem. Doskonły! Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: co z mrożonego bobu? 10.01.04, 19:28 Mamy i "zapuszkowany" i mrozony. Ten z puszki nie wymaga żadnej obróbki - tylko jeśc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: co z mrożonego bobu? IP: *.scs.unr.edu 11.01.04, 03:45 Jak nazywa sie bob po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: co z mrożonego bobu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:37 Kiedyś na opakowaniu polskiego bobu,było po rosyjsku,żeby jeść z majonezem.Było super!! Odpowiedz Link Zgłoś