ad_s 15.01.04, 14:30 Mam zadanie jak w temacie. Trochę już chodziłam po sklepach, ale... Zupełnie się na tym nie znam, nie mam porównania. Mam wrażenie, że wszędzie to samo. Już wykluczyłam garnki emaliowane. Ale co dalej. Poradźcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ad_s Re: Garnki do 250zł, na kuchenkę elektryczną 20.01.04, 11:55 No jak to? Nikt nie ma dobrych garnków? Rozejrzyjcie się po kuchni. A może podajcie, jakich firm unikać? Ciągle czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fly Re: Garnki do 250zł, na kuchenkę elektryczną IP: *.gtech.com / 156.24.1.* 20.01.04, 12:04 od wiosny tez bede gotowac na elektrycznej kuchni - nie mam zadnego doswiadczenia, ani w uzytkowaniu ani jesli chodzi o garnki... gdzies w babskiej gazecie przeczytalam, ze taki garnek kosztuje 250 pln za szt! nie stac mnie na kilka takich garnkow - pewnie mozna kupic tansze - tylko jakie i gdzie? ja rowniez jak ad_s chetnie bym sie czegos od Was dowiedziala... pozdram, Fly Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Garnki do 250zł, na kuchenkę elektryczną 20.01.04, 12:21 Gotuję na płycie elektrycznej w jakimkolwiek bądź garnku. Nie wiem, w czym problem? Całość wygląda na naciągactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Garnki do 250zł, na kuchenkę elektryczną 20.01.04, 12:50 brunosch napisał: > Gotuję na płycie elektrycznej w jakimkolwiek bądź garnku. Nie wiem, w czym > problem? > Całość wygląda na naciągactwo. Ja też nie słyszałam, żeby do kuchni elektrycznej trzeba było używać innych garnków niż do gazowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Garnki do 250zł, na kuchenkę elektryczną IP: 217.11.133.* 20.01.04, 12:58 No właśnie. Tu pewnie działa prawo serii - jak kupiłeś nową, drogą i wytworną kuchenkę, to wybaceluj jeszcze kilka tysięcy na SPECJALNE garnki. Bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia1 Re: Garnki do 250zł, na kuchenkę elektryczną IP: *.fwfin.fwc.com 20.01.04, 13:22 rzecz w tym, ze garnki na płyte ceramiczną z grubym dnem! wówczas gotowanie staje się bardziej energooszczędne. Takie garnki długo trzymają ciepło i przykładowo po zagatowaniu zmniejsza się moc do min a i tak się gotyje. No i problem z przypalaniem odpada. Sama mam takie garnki, dostalam je w prezencie wiec nie wiem gdzie i za ile mozna je kupic Ale wiem ze są super! Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Garnki do 250zł, na kuchenkę elektryczną 20.01.04, 19:09 Nie rozumiem - to znaczy: garnki z grubym dnem tylko na kuchenkę elektryczną, a z cienkim na gazową? Moim zdaniem jednak na obydwie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaSK Re: Garnki do 250zł, do kuchenki elektrycznej IP: *.katowice.agora.pl 20.01.04, 13:16 Jak zainstalowałam kuchenkę elektryczną to wywaliłam wszystkie garnki, które do tej pory miałam ;) bo były po prostu zjechane z dołu od kuchenki gazowej. Kupiłam w markecie NAJZWYKLEJSZE garnki nieemaliowane (taki komplet z pokrywkami szklanymi to 100zł) i tyle. Gotuję w nich póki co pół roku i śladu zużycia czy zepsucia. oczywiście są specjalne do kuchenki elektrycznej, nieziemsko drogie, w których obieg ciepła przy gotowaniu jest korzystniejszy, ale... nie kupię garnka za 250zł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysia Re: Garnki do 250zł, do kuchenki elektrycznej IP: *.crowley.pl 20.01.04, 17:14 Muszą być odpowiednie garnki, z grubym, dobrze przylegającym dnem, inaczej płyta się nierównomiernie nagrzewa i gotowanie nie jest ekonomiczne, a prąd kosztuje. W Selgrosie w ofercie będą od przyszłego tygodnia w promocji fajne garnki, cały zestaw za 250zł, lepsze od tych za 80-90 zł zwykłych, tylko z grubym dnem, komplet garnków, pokrywek, wkładek, nawet taka do frytek, tarki, durszlak, naprawdę fajne, sama bym kupiła, ale mam takie zwykłe. Ps. do selgrosa trzeba mieć kartę na wejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fly Re: dzieki IP: *.gtech.com / 156.24.1.* 21.01.04, 14:48 dzieki za info... tez mi sie wydawalo, ze mozna gotowac w normalnych garnkach - nie bylam tylko przekonana o emaliowanych (kolorowych)... w zyciu nie kupie garnka za 250 zl! ale komplet...czemu nie.... pozdrawiam, Fly Odpowiedz Link Zgłoś
figaro1 Re: garnki stalowe 21.01.04, 16:15 Polecam stalowe garnki z Ikei, są naprawdę świetne i mają akutermiczne, czyli warstwowe dno, przy tym są niedrogie. Stalowe garnki są znakomite, bo możesz w nich gotować kapustę, a zaraz potem po umyciu mleko, bo stal nie przesiąka zapachami tak jak garnki emaliowane. Warto wydać na nie więcej pieniędzy, bo służą bardzo długo. Mam od 1992 r. włoski komplet garnków Unicman, które były niecotańsze od Zeptera, no i te z Ikei. Jak nie chcesz wydać dużo pieniędzy to kup Ikeę, jeden garnek trzylitrowy z pokrywką kosztuje ok. 100 zł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ad_s Re: Garnki do 250zł, do kuchenki elektrycznej 22.01.04, 21:20 Oczywiście, że chodziło mi o komplet garnków, a nie jeden gar za 250zł :-) Już oglądałam garnki stalowe i o płaskim, grubym dnie. Kiedyś usłyszałam, że na kuchenkę elektryczną nadają się bardziej takie o cienkich dnach, wiec dzięki za skorygowanie. A swoją drogą, to dziwne, że nie ma znanych marek garnków. Np. już po marce/firmie wiemy, czy urządzenie AGD będzie nas interesowało, czy nawet na nie nie spojrzymy. Tak jest z ciuchami, samochodami itd. I, poprzez analogię, powinno być z garnkami. A nie jest. Dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Marki 22.01.04, 21:29 Akurat nie jest do końca tak, jak napisałaś, tzn. że nie ma znanych marek garnków. A choćby Zepter albo Berghoff. Tylko, że one kosztują 250 zeta za sztukę (albo i więcej), niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ad_s Re: Marki 26.01.04, 15:45 hania55 napisała: > A choćby Zepter albo Berghoff. Tylko, że one kosztują 250 zeta za > sztukę (albo i więcej) No tak, ale to są garnki z wyższej półki. A coś z średniej??? Ostateczni kupiłam gary firmy „Steinbach” (w internecie nie ma o tej firmie żadnych informacji). Matowe, stalowe, grube dno. Mam nadzieję, że będą służyły. Przypomniało mi się, że dwa lata temu kupiłam garnki jako prezent. Podobno rączki zrobiły się ruchome :-( I jak używać takich garnków:-/ A teraz nawet nie potrafię przypomnieć sobie, kto je wyprodukował. Nieuczciwi producenci są bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś