mmagi 15.11.09, 12:28 gdzie mozna to kupic w Wawie?ktoś moze wie,ktoś używał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Quinoa............. 15.11.09, 12:35 Quinoa- komosa ryżowa tu mają: e-zdrowie.abc24.pl/default.asp?kat=16598&pro=158657 Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Quinoa............. 15.11.09, 12:43 W zdrowych zywnosciach jest i w niektorych sieciowkach - widzialam np w Marcpolu, ale w paskarskiej cenie, o ile pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
0yotte Re: Quinoa............. 15.11.09, 12:49 w Carrefour pod marką Carrefour Bio, czy jakoś tak. na półce z innymi kaszami Odpowiedz Link Zgłoś
magdaaa567 Re: dzięki wszystkim:)nt 15.11.09, 17:18 Ja uzywalam ale nie kupilam w pl. Nadal mam w szafce i najprawdopodobiej pojdzie dla ptaszkow. Nie dziwie sie, ze nie zrobila kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
0yotte Re: dzięki wszystkim:)nt 15.11.09, 19:31 ale dlaczego? rozumiem, ze Tobie nie smakuje ale wg mnie to kasza jak każda inna można ją podobnie stosować, jest miłym urozmaiceniem kariera? hmmmm... jest po prostu produktem mało znanym Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: dzięki wszystkim:)nt 16.11.09, 00:15 a ja sie dziwie poniewaz jest to produkt wrecz wymarzony dla wegetarian, z wysoka zawartoscia bialka szybko i wydajnie rosnacy mi bardzo smakuje, czy jako dodatek do zupy, czy jako skladnik salatki, jak tabuleh, czy najprosciej, z maslem lub mlekiem na sniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
magdaaa567 Re: dzięki wszystkim:)nt 16.11.09, 08:20 Quinoa nie robi nawet furrory w Ameryce Poludniowej a przeciez stamtad pochodzi. Nie ma jakiegos rewelacyjnego, wyrozniajacego sie smaku za to otoczke, ktora skrzypi miedzy zebami (cos a la jedzenie slimaka z domkiem). Na dodatek trudno zrobic sypka, czejsciej wychodzi z tego pacia lub wodnista breja (tak podana jadlam najczesciej) Odpowiedz Link Zgłoś
0yotte Re: dzięki wszystkim:)nt 16.11.09, 12:55 no tak... to tak, jak u nas kasza jaglana tez nie robi furory... bośmy po prostu zapomnieli już o niej :/ gotuję czasem quinoa i nic mi nie skrzypi, osłonka zupełnie nie przeszkadza i breja tez nie wychodzi... hmmmm... natomiast tak trochę offtopic, ale i trochę a propos - zawsze wychodzi mi breja z czerwonej soczewicy... ale moze taka jej uroda? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs poznac warto, 16.11.09, 13:13 mozliwe ze nie kazdy ja zna, dlaczego nie napisalas po prostu Komosa ryżowa jest na to duzo przepisow, Odpowiedz Link Zgłoś