annwy 13.01.10, 21:29 Poszukuję przepisu na babeczki kajmakowe z programu Ewy Wachowicz, który był emitowany w ostatni weekend (w sobotę). Niestety na jej stronie nie ma tego czego szukam. Może któraś z Was zanotowała ten przepis?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz 14.01.10, 11:33 ja bym po prostu napisala z prosba o przepis. na stronie pani wachowicz jest mail kontaktowy. nic to nie kosztuje a sprobowac mozna :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz 14.01.10, 11:34 A one byly jakies supernadzwyczajne? Z tego, co widzialam, Wachowicz w kuchni prochu nie wymysla, wiec - jesli pamietasz, z czego byly - moze uda ci sie bez przepisu. Tam cos bylo procz kruchego ciasta, kajmaku i ew. bakalii? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz 14.01.10, 11:53 Te nie moga byc? www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/babeczki_kajmakowe/przepis.html Odpowiedz Link Zgłoś
annwy Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz 14.01.10, 13:40 Te babeczki mogą być jak najbardziej ;) Tamte z programu wyglądały na łatwe i szybkie. Kajmak również szybko zrobiła. Dlatego chciałam je spróbować zrobic. Może rzeczywiście napiszę do nich @ z prośbą o przepis :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz 14.01.10, 15:04 Najlepsze babeczki kajmakowe sprzedawano kiedys w okolicach Placu Zbawiciela, w Warszawie oczywiscie: kruche iasto, nadzienie serowe, a na wierzchu kajmak. Nie chce nawet liczyc ile to juz lat minelo. Cukierni chyba juz nie ma. Babeczki byly pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz 14.01.10, 23:34 Oj, chyba to nie było w okolicy Placu Zbawiciela, ja pamiętam taką cukiernię na Puławskiej, mniej więcej w połowie drogi między Morskim Okiem a kinem Moskwa(w bramie) i te babeczki tam pożerałam wracając ze szkoły. No, chyba, że była w okolicy inna cukiernia z podobnym asortymentem(ale na pewno bym ją namierzyła;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz 14.01.10, 23:36 Oj, chyba to nie było w okolicy Placu Zbawiciela, ja pamiętam taką cukiernię na Puławskiej, mniej więcej w połowie drogi między Morskim Okiem a kinem Moskwa(w bramie) i te babeczki tam pożerałam wracając ze szkoły. No, chyba, że była w okolicy inna cukiernia z podobnym asortymentem(ale na pewno bym ją namierzyła;)) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz 15.01.10, 06:27 Ta nazywala sie "po schodkach": tez juz jej nie ma. Babeczki kajmakowe z serem kupowalam jednak kolo Metodystow. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz 15.01.10, 10:13 No, to nie wiem, i jak ja przeżyłam tyle lat nie znając cukierni na swoim terenie?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz 15.01.10, 11:16 Moze po prostu jestes za mloda. Dawno to bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz 15.01.10, 11:37 To byłoby miłe, ale całkiem niemożliwe :) To były lata siedemdziesiąte(początek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka34 Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz IP: *.ghnet.pl 14.01.10, 12:25 czy jest super, tak samo jak to, co pichci - bedziesz mogla powiedziec, gdy ja poznasz osobiscie. a babeczki kajmakowe masz na blogu kwestia smaku. www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/babeczki_kajmakowe/przepis.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el-li Re: babeczki kajmakowe Ewy Wachowicz IP: *.techmedia.com.pl 14.01.10, 23:26 www.ewawachowicz.pl/#/przepisy/babeczki_z_wisienka/ poszukajcie w odcinkach programu Odpowiedz Link Zgłoś