Dodaj do ulubionych

Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna cena

27.01.10, 12:15
Witam,
nie wiem czy był podobny wątek (niestety nie znalazłam)
Może warto by było zrobić listę produktów po które najczęściej sięgamy

pomyślałam o tym ponieważ zawsze kupuję na "chybił trafił" i tym oto sposobem
po raz kolejny kupiłam niedobre oliwki

głównie chodzi mi o listę takich "puszkowych/kartonowych" produktów...
ogólnopolskich bo wiadomo, że pieczywo i wędliny w różnych miastach są różne
(stawia się głównie na lokalne)

;]

nie chodzi o reklamę, ale o kupowanie pysznych produktów ;]
Obserwuj wątek
    • marciasek oliwki Nefeli z Almy 27.01.10, 14:17
      Oliwki Nefeli Mt. Athos, zielone, z pestkami. Cena ok. 7 zł za słoik 290g. Są
      doskonałe.

Drylowane też mają, ale ja drylowanych nie kupuję, zatem nie wiem, czy sa równie
      dobre. Pewnie warto spróbować.
      • salsadura Re: oliwki Nefeli z Almy 29.01.10, 20:42
        Potwierdzam,pyszne są :).
    • Gość: miu Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna IP: *.fbx.proxad.net 28.01.10, 14:56
      Ostatnio mrozonki Hortexu z serii "Warzywa na patelnie" sa
      przyzwoitej jakosci, dosc starannie wymieszane.
      Jedynie lepiej unikac mieszanek gdzie na zdjeciu jest duzo
      kukurydzy - w opakowaniu bedzie jej 80%.

• coralin Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 28.01.10, 16:34
      Pomidory w puszce Dawtona. Zresztą kupiłam kiedyś ich fasolkę i też była pyszna.
      • iluminacja256 Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 29.01.10, 15:31
        Tak, tak i jeszcze raz tak. To samo dotyczy ich koncentratu
        pomidorowego.
      • joa66 Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 29.01.10, 15:43
        Pomidory w puszcze Dawtona kupiłam rez- były niedojrzałe
        (zielonkawe) i bez smaku. Może miałam pecha.
        • Gość: cg Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna IP: *.aster.pl 29.01.10, 17:11
          potwierdzam, dawtony nie warto kupowac, bo pakuja do puszek niedojrzale pomidory
          - juz 2 razy sie nacielam.
          • coralin Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 29.01.10, 17:40
            To faktycznie mieliście pecha, ja tych puszek zużyłam pewnie ze 100 i ze 2 razy
            natrafiłam na szypułki pomidorów. To jedyny minus. Smakowo rewelacja.
      • eenso Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 29.01.10, 17:48
        zgadzam się, też używam tych pomidorów, tanie i pyszne
        • coralin Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 29.01.10, 19:30
          I jeszcze polecam Happy Frucht, przecier pomidorowy w kartonie, nie pamiętam
          firmy. W przetworach pomidorowych jestem "oblatana" , bo używam hurtowo. Zatem
          pomidory w puszce przerobiłam wielu firm i Dawtona ma rewelacyjny stosunek
          jakości do ceny.
          Ta passata Happy Frucht też. Pyszne są tez pomidory suszone Rolnik.
          Inne puszkowo-kartonowe trudno mi polecić, bo używam mało.
          PS. Disa chyba mieszkasz na Podkarpaciu wiec wybór niezły: Pektowin robi też
          kukurydzę(raz miałam i jest ok).
          Dobre produkty ma Orzech(ogórki konserwowe, papryka , seler itp).
      • Gość: em Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna IP: *.chello.pl 19.02.10, 23:29
        Jeśli chodzi o moje doświadczenia, to pomidory nie, ale fasolka (i inne) tak.
        Pomidory, które jadłem, miały taki blaszany posmak, od tego czasu boję się ich
        kupować. Prawdopodobnie to był pech, wynik bardzo złego przechowywania, bo
        akurat takiego posmaku, to nawet słabe pomidory nie powinny mieć, ale już mi tak
        zostało.
    • figgin1 Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 28.01.10, 16:58
      Zacznę od produktów made in biedronka, bo mam Biedronkę pod domem i często
      kupuję tam pyszności. Puszkowane pomidory, najlepsze jakie jadłam a kosztują
      niecałe 2 złote. Gotowe ciasto francuskie, 2,50 a dobre. Ino już wałkowane, więc
      jak kto lubi by spuchło to nie bardzo. Oliwa z oliwek, nie jest droga a jest
      przyzwoita. Mount Everest oliw to to nie jest, ale od tego to mam rodzinę w
      Grecji, która przesyła mi cudeńka. Pomidorki koktajlówki, jedne z lepszych jaki
      jadłam. Innych warzyw nie polecam! Biedronka ma też dobre i niedrogie paczkowane
      mięso mielone, jak już mnie przypili na gotowca kupuję.
      Jeśli chodzi o produkty made in Lidl sprawa ma sie nieco inaczej. Oni z kilei
      mają bardzo dobre sery i wędliny, zwłaszcza świetną i groszową szwarcwaldzką. W
      Lidlu można też kupić za jakieś 8 złotych świetne różowe wino typu Zinfandel.
      Jednak należy unikać słodyczy, przypraw i garmażerki.
      • Gość: sylwia Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna IP: *.ds3.agh.edu.pl 28.01.10, 21:27
        świetny pomysł na wątek :)
        w Biedronce kupiłam kiedyś twaróg waniliowy "zielona łąka",zresztą z polecenia
        chyba bene_gesserit.bardzo dobry i chyba niezbyt drogi.
        pomidory w puszce też jadłam,są w porządku,niestety ceny nie zapamiętałam.ale
        skoro ktoś tu pisze że niecałe 2 zł...dawniej kupowałam takie w kartoniku ale
        one są chyba po 4 zł.
        w ogóle to muszę zacząć się orientować co ile kosztuje i zacząć no,może nie
        oszczędzać ale nie wydawać pieniędzy niepotrzebnie.
      • marciasek w Biedronce jeszcze wino 29.01.10, 15:19
        Mignął mi tu ostatnio wątek o tanich a dobrych winach kulinarnych - w Biedronce tego w bród, np. Chianti Riserva za 15 zł., pełno jakichś innych win hiszpańskich i portugalskich, nierzadko starzonych w beczkach, w cenach nie przekraczających 15 zł. Do konsumpcji w kieliszku to nie wiem, czy się nadają, zależy od wymagań i gustu, ale do celów kulinarnych - wyborne.

Ale to nie wszystko.

Wczoraj znalazłam tam Casillero del Diablo Merlot 2008 za 37 zł. Tanizna, gdzie indziej ceny w okolicy 45-50 zł. A wino bardzo przyzwoite.
        • simon_r Re: w Biedronce jeszcze wino 19.02.10, 16:41
          zasadniczo to do potraw nie powinno się lać wina, które nie jest dobre w kieliszku.
          Ale jeśli chodzi o biedronę to akcje winiarskie miewają naprawdę fajne. W
          obecnej portugalskiej polecam Atlantico ...kapitalne do makaronów.
          Wina w Lidlu to zupełnie inna bajka. Tam sprzedają jakieś popłuczyny.
          • marciasek Re: w Biedronce jeszcze wino 19.02.10, 20:21
            Właściwie nic nie stoi na przeszkodzie żeby te wina biedronkowe pic z kieliszka
            - ale są tacy, którzy butelki z Biedronki na stół gościom za nic nie postawią i
            o to mi chodziło. Chociaż można przelać do karafki ;)
    • marciasek świeże tagliatelle w Auchan 29.01.10, 15:10
      tagliatelle jajeczne, świeże; opakowanie 250g za 3 zł. z groszami starcza na 2
      osoby.
      • hippo55 Re: świeże tagliatelle w Auchan 29.01.10, 16:09
        Ja uwielbiam pasjami pomidorki truskawkowe z Lidla -ceny niestety
        nie pamiętam. Polecam też mrożonki z Lidla np. paellę - naprawdę
        przyzwoita. Szynka szwardzwaldzka kosztuje tam grosze. Pyszne sery i
        oliwki z migdałami za 3,8 :).
        PS. Ale nie wiem jak mięso mielone z Biedronki może być ok? Jakoś
        nie jestem przekonana...
        • Gość: x przecież to nie jest mielone z biedronki, IP: *.unitymediagroup.de 29.01.10, 16:47
          tylko ze świni lub krowy ;)
          • hippo55 nie byłabym tego taka pewna... tam może być 30.01.10, 07:45
            wszystko ... biedronka to "pikuś" :)
            • Gość: x ale w mielonym i tak nie rozpoznasz pierwotnych IP: *.unitymediagroup.de 30.01.10, 07:59
              kształtów stworzenia bożego :)
        • figgin1 Re: świeże tagliatelle w Auchan 29.01.10, 19:41
          Jako osoba nadwrażliwa w kwestii mielonego potwierdzam (to mój pogląd wiec go
          popieram:)) Składa się w 100% z mięsa przy dodatkowo korzystnej proporcji
          tłuszczu i tkanki łącznej.
          • mamagnoma Re: świeże tagliatelle w Auchan 29.01.10, 20:21
            Alma:
            - Tunczyk w puszcze (1 duzy kawalek) firmy CUCA, ok 4,5 zl za
            puszke. W oliwie, bieluscienki, rozpluwa sie w ustach.
            - Szynka z Kotla, do kupienia w Almie, ok. 35 zl/kg. Pyyycha. Innej
            nie kupuje. Najlepiej "schodzi" ze wszystkich szynek w Almie.
            - Makaron Fusilli (swiederki) firmy Napolina, ok 5 zl za paczke
            500g. (inne ksztalty poza farfalami tej firmy, nie wiedziej
            dlaczego, dwa razy drozsze)

Real:
            - Oliwki (w prawdzie drylowane), ogromne, firmy Urbanek, duzy sloik
            ok 5 zl.
            • mamagnoma Re: świeże tagliatelle w Auchan 29.01.10, 20:28
              Tez sardynki CUCA, 3 wielkie/tlusciutkie w puszce, pyyyycha! ok 4 zl
              • mamagnoma Re: świeże tagliatelle w Auchan 29.01.10, 20:30
                I polski ser Emilgrana, przypominajacy prawdziwy parmezan. Baaaaaardzo
                przyzwoity a o niebo tanszy! (tez Alma).
                • Gość: robak Re: świeże tagliatelle w Auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.10, 19:06

> I polski ser Emilgrana, przypominajacy prawdziwy parmezan

Bo to jest prawdziwy parmezan:)
        • Gość: loo Re: świeże tagliatelle w Auchan IP: *.chello.pl 19.02.10, 14:27
          Mieso mielone od szynki z Biedronki ma 99,1 % miesa. Niezawsze to zaleta ale
          jest tez dość chudziutkie.
    • lee-aa Tescowe mrożonki 30.01.10, 09:29
      Jakiś czas temu odkryłam mrożony szpinak w Tesco - ten sprzedawany na wagę. Po
      wrzuceniu na patelnię nie robi się z niego wodnista paćka, smakuje nieźle, nie
      ma konsystencji przecieru. Z innych tescowych mrożonek na wagę polecam warzywa
      na patelnię - cena kilograma niższa niż bodajże 600g Hortexu, mieszankę owoców
      morza i brokuły. W tesco też kupuję suszone pomidory w oliwie (te marki tesco)
      naprawdę niezłe
      Do Lidla chodzimy po pesto zielone i czerwone, greckie przekąski i pieczoną
      paprykę marynowaną. W UK są świetne ogórki w zalewie miodowo-czosnkowej, u nas
      ich nie widziałam.
      • figgin1 Re: Tescowe mrożonki 30.01.10, 11:51
        O, to prawda, teskowe mrożonki na wagę są git.
      • wieslawawie Re: Tescowe mrożonki 19.02.10, 20:54
        sorry przeczytałam mrożonki TEŚCIOWE
    • disa Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 04.02.10, 16:23
      nie polecam Mascarpone z Piątnicy

obrzydliwy
      • marciasek Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 05.02.10, 14:00
        disa napisała:

> nie polecam Mascarpone z Piątnicy
        >
        > obrzydliwy

Naprawdę? Kupowałam go kilka razy i mi smakował, niewiele się różnił od włoskich.
        Może źle trafiłaś? Nieświeży był albo co?
        • kocia_noga Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 05.02.10, 14:32
          Właśnie mieliśmy na deser pychotę - tirami-fru, czyli biszkopty,
          serek z wiśniami. mmmmniam!
        • disa Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 08.02.10, 23:26
          żartujesz?
          czuć mleko w proszku w nim
          • marciasek Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 08.02.10, 23:33
            nie, nie żartuję.
            • disa Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 08.02.10, 23:37
              dla mnie ten mascarpone z piątnicy (w stosunku do włoskiego) porównywalny jest z
              wyrobem czekoladopodobym ( w stosunku do Lindta)

PRAWIE to samo co oryginał

ale ja mam wrażliwe kubki smakowe i alergie pokarmowe więc wyczuwam więcej
              • marciasek Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 08.02.10, 23:47
                Nie mam alergii pokarmowych, a kiedy byłam małą dziewczynką uwielbiałam mleko w proszku (na kartki było). Może to dlatego.
                Chyba kupię następnym razem Piątnicę i Galbani i przeprowadzę test porównawczy :)
                • safjanekt Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 09.02.10, 12:22
                  A ja polecam ser Dziugas - Dziugas to litewski twardy ser typu
                  parmezan, idealny do tarcia. ... . W smaku świeży, z lekko owocowym
                  i pikantnym aromatem. Rewelacyjny jak dla mnie za przyzwoitą cenę.
                  • mhr-cs masz to na mysli 09.02.10, 12:29
                    safjanekt napisał:

> A ja polecam ser Dziugas - Dziugas to litewski twardy ser typu
                    > parmezan, idealny do tarcia. ... . W smaku świeży, z lekko
                    owocowym
                    > i pikantnym aromatem. Rewelacyjny jak dla mnie za przyzwoitą cenę.

www.delima.pl/?module=Default&action=ContentController§ionId=104&parentId=67
              • very.martini Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 09.02.10, 17:21
                > ale ja mam wrażliwe kubki smakowe i alergie pokarmowe więc
                wyczuwam więcej

No co za piękny tekst:P. To co, jak ktoś ma raka płuc, to już można
                go nazwać koneserem cygar, choćby i przez całe życie "Popularne" bez
                filtra palił?
                Wybacz, mam nietolerancję laktozy, ale nie to akurat jest mi
                potrzebne do określania, które mascarpone jest lepsze:PP

16%VOL
                22%VAT

--
                takie tam... forum homeopatia
                • disa Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 09.02.10, 19:52
                  a widzisz ja mam alergie i reaguje na niektóre konserwanty i wypełniacze ALERGICZNIE
                  stąd wiem które produkty są lepsze, zdrowsze

dodatkowo potrafię ocenić który ser jest dobry, a który nie

to nie sztuka
                  • marciasek Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 09.02.10, 20:13
                    disa napisała:

> dodatkowo potrafię ocenić który ser jest dobry, a który nie

Dobry to znaczy jaki? Zdrowy, czy smaczny?
                    Smaczny to kwestia indywidualna, smacznym serem jest ten, który komuś smakuje; według tych kryteriów mascarpone z Piątnicy jest dobre, bo mi smakuje, prawda? ;)
                    • disa Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 09.02.10, 23:11
                      Tak pisałaś, ze lubisz mleko w proszku ;]

jednak dla mnie dobry ser to ser smaczny i zdrowy

od razu uprzedzam atak nie, nie uważam że wszystko co zdrowe to dobre, a
                      wszystko co dobre to zdrowe, a wszystko co niedobre to niezdrowe, a wszystko co
                      niezdrowe to niedobre
                      bo są rzeczy mało smaczne i zdrowe/niezdrowe
                      smaczne a niezdrowe/zdrowe itd itp
                      ;]
                      uff
                      ;]

kwestia "czekolady i wyrobów czekoladopodobnych" była już przedyskutowana ...
                      oba produkty znajdą fanów
                      • marciasek Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 09.02.10, 23:20
                        ależ ja nie napisałam, że lubię, użyłam czasu baaardzo przeszłego (jak byłam małą dziewczynką LUBIŁAM)

Niepotrzebnie uprzedzasz wyimaginowane ataki. Dla mnie również dobry ser to smaczny i zdrowy, tutaj jesteśmy zgodne. Rzecz w tym, że smaczny to pojęcie względne. Nie możesz zakładać, że smaczne jest to, co smakuje Tobie, bo komuś innemu może smakowac zupełnie co innego. Tylko tyle i aż tyle ;-)

Pozdrawiam naprawdę ciepło :)
          • kocia_noga Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 19.02.10, 15:54
            disa napisała:

> żartujesz?
            > czuć mleko w proszku w nim
            >
            >

Ja nie czuję bo po prostu go tam nie ma:)
    • niusia5 Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 09.02.10, 12:57
      *pesto czerwone z Biedronki - pycha również do kanapek - ok.4,5
      *pomidory puszkowe z Biedronki - rewelacja
      *serek waniliowy tutti również z biedronki - super, o niebo lepszy od danio i
      też tańszy od niego
      *ser biedronkowy liliput, właściwie nie biedronkowy tylko robiony dla biadronki,
      chyba z grajewa, bardzo smaczny

jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę...
      • Gość: Monika Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 09:51
        Ser typu feta z Lidla
        Musli tropikalne z Biedronki
      • bene_gesserit Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 19.02.10, 14:48
        Sprawdzilam wlasnie pesto i Liliputa.
        Pesto swietne, chociaz imo raczej przypomina nie tyle pesto rosso,
        ale jakas balkanska paste pomidorową. Liliput imo bez smaku i
        wdzięku - ot, tani ser.

I polece - ktos juz wyzej wspominal - tez z Biedronki wiaderkowy
        ser do sernikow Zielona Łąka naturalny (smakowych nie probowalam) -
        genialny, zwlaszcza do sernikow w stylu amerykanskim - gladkich &
        kremowych.
    • mhr-cs na co chcesz trafic 19.02.10, 16:50
      disa napisała:

> Witam,
      > nie wiem czy był podobny wątek (niestety nie znalazłam)
      > Może warto by było zrobić listę produktów po które najczęściej
      sięgamy
      >
      > pomyślałam o tym ponieważ zawsze kupuję na "chybił trafił" i tym
      oto sposobem
      > po raz kolejny kupiłam niedobre oliwki
      >
      > głównie chodzi mi o listę takich "puszkowych/kartonowych"
      produktów...
      > ogólnopolskich bo wiadomo, że pieczywo i wędliny w różnych
      miastach są różne
      > (stawia się głównie na lokalne)
      >
      > ;]
      >
      > nie chodzi o reklamę, ale o kupowanie pysznych produktów ;]

jednemu smakuje
      drogiemu nie,
      wiec kupisz wszystko
      potem do kosza?
      z reklamy warto kozystac
      ale to znowu inny twmat,
      tak jak z gotowaniem
      jak nie umiesz to jak,
      tutaj sie nie nauczysz
    • thiessa Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 19.02.10, 17:32
      Biedronka: pomidory w puszce (1,60 chyba), czarne oliwki (nie zaden luksus ale dobre, malo slone), serek zielona laka, serek wiejski, rolada ustrzycka, dosyc przyzwoita oliwa.
      Lidl: ser typu feta, mascarpone, serek wiejski, tunczyk w kawalku, wedzony losos w kawalku (czasem bywa).
      Tesco: mrozony szpinak lisciasty, platki owsiane (najzwyklejsze, nie zadne blyskawiczne, ktorych wszedzie pelno. Kiedys byly, ale zniknely nie wiadomo dlaczego makarony razowe marki tesco i ryz marki tesco jasminowy, basmati i arborio. Mozna bylo kupic w woreczku, teraz nie ma i jestem skazana na idiotyczne torebki 4x100g. Tescowe byly pakowane po 1 kg i kosztowaly chyba tyle samo, co to marne 400g.
      • em_es Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 19.02.10, 19:09
        jeśli idzie o Tesco, to warto zaznaczyć czy chodzi o duży hipermarket, czy te
        małe, bo w nich np. wymienionych ryżów nie ma

ja arborio i carnaroli kupuję w Almie, pisałam przedtem w innym wątku, trzeba
        szukać na półkach z towarami z ich własnego importu, obok włoskich makaronów i
        oliwy, pudełko 1 kg kosztuje 5-6 zł, czasem taniej

dobry ryż do innych rzeczy niż risotto jest w Kauflandzie, nie pamiętam marki,
        ale to też taka wewnętrzna, Noe? ryż "long" i "round" w woreczkach 1 kg za 2-3
        złote, makarony też mają dobre i tanie, z pszenicy durum, ale nazwy nie
        pamiętam, takie zielone opakowania
        • thiessa Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 19.02.10, 23:22
          em_es napisała:

> jeśli idzie o Tesco, to warto zaznaczyć czy chodzi o duży hipermarket, czy te
          > małe, bo w nich np. wymienionych ryżów nie ma

Chodzi o duzy, w nich tez juz nie ma. W sumie dobrze wiedziec, ze mozna w Almie kupic ryze risottowe, ale jednak bardziej mi zalezy na jasminowym i basmati, ktorych brak.
          • Gość: Mania Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.10, 23:29
            Ależ w Almie jest ryż Basmati i jaśminowy też - zarówno na półkach z ryżem jak i
            w dziale Kuchnie Świata
    • figgin1 Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 19.02.10, 20:57
      Kaufland, makaron jajeczny na wagę. Jadałam w życiu lepsze, ale za 6/7 zł za
      paczkę, tutaj za pokaźny woras około 2 złotych.
      • Gość: żaba Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.10, 21:40
        -kapusta kiszona w puszce z Lidla
        -kapusta kiszona w słoiku firmy Edmal
        -szpinak w brykietach mrożony z Biedronki
        -oliwa Monini
        -wszelkie krewetki z Biedronki,super ceny
        -warzywa na patelnię z Hortexu+powyższe krewetki=super obiad
        • zebza Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 19.02.10, 22:40
          ostatnio testuje lidlowy Pilos- mój luby kupuje palety mleka (ja mleka nie lubię więc nic tam o nim nie wiem ;), ja natomiast wszelkiej maści śmietany, serki kremowe, jogurty greckie i serki homogenizowane (IMO lepsze niż danona);
          dobre są także wyżej wymieniane przetwory pomidorowe, nie to samo co rodzime włocławskie, ale są i dobre i tanie;
          w lidlu kupowałam też kilka razy mięsa mielone, łopatki, udziec i kurczaki, do tej pory się nie nacięłam, nie znam żadnego dobrego mięsnego w mojej okolicy, więc od czasu do czasu zdaję się na takie paczkowane wynalazki;
    • marciasek mąka typ 650 - Tesco Value 23.02.10, 16:53
      Zawrotna cena 49 groszy za kilogram, a mąka w sam raz na domowe pieczywo. Sprawdzona, bez zanieczyszczeń. Polecam.
    • figgin1 Re: Najlepsze Produktyczyli dobra jakość+rozsądna 08.03.10, 23:11
      Tuńczyk z biedronki, ale nie ten w okrągłych puszkach, tylko takich płaskich z
      zawleczką. Najlepszej jakości tuńczyk puszkowy za zawrotną sumę 2,50 za puszkę.
      • mhr-cs odpowiec na caly kraj,brawo 08.03.10, 23:15
        figgin1 napisała:

> Tuńczyk z biedronki, ale nie ten w okrągłych puszkach, tylko
        takich płaskich z
        > zawleczką. Najlepszej jakości tuńczyk puszkowy za zawrotną sumę
        2,50 za puszkę.
      • Gość: Mania Tatar z biedronki - paczkowany w chłodni IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.10, 23:31
        Z wołowiny oczywiście a nie z biedronki :)) - 1 paczka - pyszne danie dla 2 osób
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka