Dodaj do ulubionych

Kursy gotowania u Kurta Schellera

09.02.04, 13:05
Niedawno trafiłam przypadkowo na stronę akademii Kurta Schellera, gdzie m.in.
znajdują się informacje o zapisach na tematyczne (zwykle 1 dniowe) kursy
gotowania. Tematyka niektórych jest bardzo interesująca. Może ktoś z Was
uczestniczył w tych kursach i mógłby się podzielić wrażeniami?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: byłam!! Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera IP: *.crowley.pl 09.02.04, 19:11
      Byłam, muszę przyznać, że było bosko, każdemu polecam, kto może wydać tyle
      kasy. Kursy prowadzi sam Kurt, lub z pomocnikiem także fajnym kucharzem i jest
      fantastyczny, zabawa przednia, dużo wina i atmosfera iście przyjacielska (małe
      grupy około 10 osób łatwo się zakumplowujące, bo wspólne gotowanie bardzo temu
      sprzyja). Wybierz kurs najbliższy twemu smakowi i raduj się na to sympatyczne
      spotkanie. Pomocna jest znajomość języków obcych (dowolnie) choć sam polski
      Pana Kurta jest zupełnie OK. Naprawdę duże przeżycie i weż aparat foto, będzie
      miła pamiątka.!!!!
      • Gość: Liska Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera IP: 81.210.125.* 09.02.04, 20:23
        A ja byłam świadkiem "popisów" pana Schellera wynajętego do gotowania na
        imprezie firmowej w restauracji. Pan Kucharz wymyślił ze trzy dania, jedno z
        nich (kurczaka) spalił, więc nie podano go "widzom".
        Dla mnie to było żenujące.
      • Gość: Renata Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera IP: 192.39.188.* 18.02.04, 13:39
        Poproszę o stronę www Akademii. Dzięki!
        • kaye Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera 18.02.04, 13:52
          www.schelleracademy.com.pl/
          • wiolka2004 Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera 18.02.04, 14:32
            Fajnie ze o tym napiałaś. Tez tam zajrzę bo mnie zainteresował temat.Dzięki
            • bee_dess Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera 18.02.04, 15:49
              Ja zaryzykowalam i zapisalam sie jakies 2 tygodnie temu na makarony i sosy.
              Odbedzie sie 24 lutego. Po kursie opisze wrazenia!
              • Gość: Linn Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera IP: *.dialup.tiscali.it 18.02.04, 16:22
                Bedziemy czekac.
                • kaye Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera 19.02.04, 11:22
                  I to niecierpliwie:)
      • Gość: n Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.14, 07:44
        mam pytanie, dlugo Pani czekała na elektorniczną umowę? czy jezeli mam 3 dni na zaplate to przyjdzie ona po zaplaceniu ?
    • Gość: aniko Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera IP: 62.29.248.* 19.02.04, 11:42
      Nabrałam nieodpartej niechęci do K. Schellera po przeczytaniu jego wypowiedzi w
      warszawskim "co jest grane" (dodatek do GW) w której stwierdził, że "ceny w
      restauracji ustala się w zależności od tego jaką się chce mieć klientelę". Po
      prostu dno!
      • ksas Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera 19.02.04, 11:57
        jak to dno??/ przeciez to logiczne, chcesz miec knajpe dla mas typu sphinx-
        tanio i duze porcje i sukces komercyjny gotowy! a jesli zalezy Ci na elitarnych
        klientach to jakosc potraw musi byc z gornej polki a to pociaga za soba
        elitarne ceny!!!
        • Gość: Linn Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera IP: *.dialup.tiscali.it 19.02.04, 12:13
          Niestety, ale tak jest. Istnieja nawet restauracje, gdzie jest tylko jeden
          stolik. Sa tez takie, gdzie stolikow jest kilka, trzeba je rezerwowac 48 godzin
          wczesniej razem z dokladnie wybranym menu.
        • Gość: aniko Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera IP: 62.29.248.* 19.02.04, 12:36
          Zgoda. Ale powinieneś zacząć od tego jaką chcesz mieć knajpę, gdzie, jaką
          kuchnie itp, a nie na odwrót: chcę mieć takich klientów i do nich dopasuję
          knajpę. Taka wypowiedź jest moim zdaniem niegodna prawdziwego kucharza. Ale to
          moje zdanie.
          • Gość: Linn Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera IP: *.dialup.tiscali.it 19.02.04, 16:00
            To jest to samo: ktos decyduje, ze otwiera fast-food i jednoczesnie jest
            swiadom tego, jakich klientow bedzie mial. Ktos otwiera restauracje w stylowym
            zameczku, ktory jest do jego wylacznej dyspozycji. Zapewniam Cie, ze ostatnia
            rzecza jaka mu przyjdzie do glowy bedzie serwowanie zapiekanek.
      • Gość: zdziwiona Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera IP: 212.160.118.* 19.02.04, 13:33
        Aniko, dlaczego się tak oburzasz? Jedzenie to taki sam towar jak wszystko.
        Dlaczego sądzisz, że ma być sprzedawany wg innych zasad niż pozostałe towary i
        usługi. Można sprzedawać dobrze (skutecznie) i źle. Jeśli dobrze, to nie
        kierując się zasadami księżycowymi tylko marketingowymi. A te ostatnie mają
        czasem i po tysiąc lat.
    • Gość: marghe_72 Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.04, 13:36
      O ile mi wiadomo Kurt Sch. jest kucharzem i Jego opinie na temat cen i knajp
      nie powinny wpływac na ocenę Jego postaci jako szefa kuchni. Gotowac chyba
      potrafi:)
    • ailia Re: Kursy gotowania u Kurta Schellera 15.05.14, 22:05
      Bylam na kilku kursach w Akademii 10 lat temu ;) krecil sie tam jeszcze poczatkujacy wtedy w tv Pascal. I powiem wam, ze tam sie nauczylam podstaw gotowania - szczegolnie polecam dwudniowy niezbednik, jesli ktos nie ma pojecia o kuchni.
      10 lat minelo. Gotuje z radoscia i latwo. I w zyciu bym sie o to 10 lat temu nie posadzila :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka