hermina25 26.03.10, 20:58 kupiłam w sumie byle jaki,paczkowany,krojony... rzuciłam na rozgrzaną teflonową patelnie...i dziad nie zrobił się chrupiący,a taki gumiasty :/ i dla czemu tak? :( zastanawiam się co będzie z tego omleta :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: niestety kupilas napompowany woda. n/t 27.03.10, 10:21 Żeby tylko wodą... odkąd przestałam jadać krojone paczkowane wędliny, zapomniałam o zgadze. Jak tylko zjadłam po kilku latach kawałek, to natychmiast odezwała się zgaga. To ja pytam, co tam jest dodawane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yśty witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 21:35 od dłuższego czasu nie kupuję mięsa wędlin i ryb wedzonych paczkowanych lub zawinietych w folię. Wyjątkiem jest salceson. Inne wędliny każę sobie ścisnąć przez panią ekspedientke. Jesli robią sie wilgotne rezygnuję z nich. Proszę sobie poczytać normy na przetwory mięsne.Jeśli z pół kilograma mięsa(w tym 80 % dobrej jakości) fachowcy od przetwórstwa mięsnego otrzymuja kilogram szynki to to jest właśnie przyczyna tego,że nie uświadczysz u nas prawdziwej szynki,prawdziwego bekonu czy suchego boczku. U nas nawet słonina ocieka wodą i koncentratami białkowymi.Skwarki się rozmazuja,a nie chrupią.Podobnie jest z mięsem,tyle ze do mięsa walą wodę. Proszę zamrozić kawałek świeżego mięsa ,a potem go rozmrozić. Boczek jaki kupiłaś nasączony był solanką,która spowodowała,że on sie ugotował, a nie usmażył.Nie znam dobrego lekarstwa na takie praktyki.Wysuszenie (w cieple bądź przez sublimację w lodówce) spowoduje tylko odparowanie wody i pozostawienie soli czyli ni go kijem ,ni pałą,bo też nie da się zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: wadliwy boczek....? 26.03.10, 21:53 Napompowany wodą z żelatyną dziad był... I mało tłusty w dodatku. Nie kupuj wiecej z tego źródła... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: wadliwy boczek....? 27.03.10, 11:47 takiego jeszcze nie kupowalam wole sama pokroic, te wody,zelatyny i co jestcze, a jezeli ktos kupi raz nie ma porownania z dobrym produktem to co on powie? Odpowiedz Link Zgłoś