Gość: szarotka IP: *.ula16.1000lecie.pl 29.02.04, 10:16 Znacie jakies przepisy na proste i ciekawe salatki z fetą? Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julsza Re: salatki z feta 01.03.04, 10:27 Klasyka czyli salatka grecka. Pomodor, ogorek, cebula, papryka, oliwki i rzeczony ser feta. Pokroic, doprawic, wymieszac z sosem winegret Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: salatki z feta 02.03.04, 00:22 Bardzo prosta i dobra :kapusta pekinska ,kukurydza z puszki ,czerwona fasola z puszki , papryka , rzodkiewka (moze byc pomidor i ogorek ale nie musi),ser feta i sos winegret.Pychota!! Odpowiedz Link Zgłoś
annag21 Re: salatki z feta 02.03.04, 13:07 kapusta pekinska, pomidory, papryka, groszek, feta; sos: majonez, smietana/jogurt, bazylia, oregano, trochę soku z cytryny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saiss Re: salatki z feta IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 02.03.04, 15:33 Ja robie b.prosta - porwana na kawalki salata, rzodkiewka, ogorek zielony i kiszony ( wszystko w cwiercplasterkach, feta w kosteczke, sol, pieprz i smietana.Pychaaa...ja juz chce wiosne :/ Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamel Re: salatki z feta IP: *.dial.proxad.net 03.03.04, 21:39 Narobiliscie mi smaka na te salatke z feta. Wlasnie zrobilam : Salata lodowa, pomidor, czarne oliwki, papryka, feta ta z mniejsza zawartoscia bo tylko 25% tluszczu, ale zupelnie dobra. I kieliszek bialego, greckiego wina Retzina. Prawie lato. Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: salatki z feta 03.03.04, 21:42 tak, jak polska feta, to do salatki tylko "light"... nie rozpada sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: salatki z feta 03.03.04, 21:51 a! z polskiej fety (Mlekovita) robie tzatziki... tu znowu tylko tlusta :))) no i oczywiscie niesmiertelna salatka a'la grecka pomidory ogorek zielony papryka pomaranczowa i zolta duuuzo cebuli oliwki (czarne i zielone, ale czarne musza byc koniecznie) feta - jak Mlekovita, to light - nie rozpada sie (az tak bardzo ;)) sos: ocet 3-4 lyzki oliwa 3-4 lyzki sol na oko cukier 1 lyzka (ale trzeba sprobowac) duuuzo czosnku (3-4 zabki) mozna dodac troche wody rozbeltac to wszystko w zakreconym sloiczku i wlac do salatki ostatnio kupilam tez sos Knorra Grecki i jeszcze jednej firmy w saszetkach... dodalam tylko troche octu, cukru i oczywiscie czosnek. tez dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamel Re: salatki z feta IP: *.dial.proxad.net 03.03.04, 22:21 Nie polska, ale tez sie nie rozpada. Zapomnialam napisac ze dodalam oliwe z oliwek. Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: salatki z feta 03.03.04, 23:22 Papryka różnych kolorów, cebulka, pomidory i zielony ogórek choc tak się nie powinno, ale smakuje wyśmienicie. Papryki w kostkę, ogórek też, pomidory w ćwiartki a feta w kostkę na górze. Oczyewiście oliwka. To wążne. Zrobiliście mi smak na fetę. w ciązy byłam od niej uzależniona strasznie. Tylko taki miałam smak ciązowy. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mito Re: salatki z feta IP: *.biol.uw.edu.pl 04.03.04, 19:51 A ta jest treściwa - dobra dla faceta ;) Puszka czerwonej fasolki, puszka białej fasolki, 3 - 4 pomidory , feta, majonez, jogurt. Pomidory (takie pachnące - w sezonie) i fetę pokroić w kostkę, wymieszać z odsączoną fasolką obu rodzajów, dodać trochę majonezu i jogurtu naturalnego, trochę pieprzu i najwyżej odrobinę soli (feta słona) - zostawić na godzinkę w lodówce żeby się przegryzło - i jedzonko wychodzi super:). Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krewetka Re: salatki z feta IP: 213.131.78.* 06.03.04, 10:21 Wprawdzie nie jest to salatka, ale z fety i pyszne. Do fety (wlasnie takiej dosc mazistej, nie takiej jak klasyczna grecka) dodac sporo suszonej miety, troche cynamonu i ew. drobniutenko posiekana cebulke. I mamy wspanialy dodatek do warzyw z grila, pieczonych ziemniakow itp. Nawet zwyklym, gotowanym ziemniakom dodaje "charakterku". Odpowiedz Link Zgłoś