mirszy 02.05.10, 22:12 co robicie jutro na obiad? Wczoraj był grill, dzisiaj był grill, jutro już grilla nie przeżyję :( Może jakiś rosołek ? Tylko rosołkiem dzieci się nie najedzą. A może coś innego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: co jutro na obiad? 02.05.10, 22:17 Trzy dni maja to nie jest zadne swieto pracy czy rocznica uchwalenia pierwszej w Europie konstytucji tylko Trzydniowe Święto Grilla Polskiego. W ramach kontestacji ktorego jemy jutro pizze na telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: co jutro na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 22:24 a mu jutro mamy ..grilla.W sobote był grill,dziś wypadcałodniowy i pizzeria ,jutro grill. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: co jutro na obiad? 02.05.10, 22:37 Ale to też Prawdziwi Polacy to tacy tylko, co grilują, a jak nie, to nieprawdziwi? Matko, znów. I że nawet to forum się polityczne robi;) Ja mam pseudochińszczyznę - dziś i jutro. A mać zrobiła rosół, jakiego już dawno dawno nie robiła. A gril też nie musi być nudny. Mi się jakoś nigdy nie udało na proszonym grilu uświadczyć pieczonych owoców a miałabym wielką ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: co jutro na obiad? 03.05.10, 00:10 Zasadniczo uwazam, ze dobry grill nie jest zly (np mrozona kukurydza z grilla albo frankfurterki polewane piwem itd), ale ten stadny instynkt mnie jakos zniecheca - zwlaszcza barbarzynskie pomysly grylowania na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: co jutro na obiad? 03.05.10, 00:34 Cóż, z zawstydzeniem powiem, że nawet myślałam kiedyś o tym, ale to się chyba strasznie kopci po sąsiadach? No i nie mam grilka i tak. Nad jeziorem jest fajnie (bo działki też ni ma;) A o instynkcie stadnym i nowej-starej świeckiej tradycji długich weekendów, to rpewnie, ale wiesz, cały tydzień w przeciętnej robocie i może się tyle czasem tylko chcieć, jak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: co jutro na obiad? 02.05.10, 23:45 zrobiona jest musaka w wersji vege, duzo salaty i mufinek bananowy na deser Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: co jutro na obiad? 03.05.10, 00:28 wczoraj - grill ;-P dzisiaj - pizza , ale domowa (chociaz na kamieniu:) jutro - bitki wolowe z czeskim knedlikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: co jutro na obiad? 03.05.10, 10:02 a mnie sie nie chcialo stac w kolejkach przed weekendem i nie mielismy obiadu przez dwa dni, jak luz to luz :P jedliśmy kanapki dzisiaj idę na pomidorową do mamy Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: co jutro na obiad? 03.05.10, 11:11 Risotto z warzywami(przewaga groszku zielonego mrożonego). W moim wydaniu będzie to pęczotto czyli nie z ryżem a z pęczakiem. Sam pomysł z tego forum i mam fazę na to. Rodzina i znajomi też uwielbiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: co jutro na obiad? IP: *.chello.pl 03.05.10, 12:04 Ryba (limanda z mrozonki) w sosie koperkowym, ziemniaki i salata. Mialy byc szparagi, ale nie zdazylam na plac. Odpowiedz Link Zgłoś
mirszy Re: co jutro na obiad? 03.05.10, 12:04 Drożdże w lodówce znalazłam, więc będzie pizza. Dzieciaki zadowolone, ja mniej. Więc z mężem zjemy leczo zmakaronem zapiekane z serem. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kach Re: co jutro na obiad? IP: *.internet.szczecin.pl 03.05.10, 12:39 Wczoraj i przedwczoraj grill ;) Mięsa jak narazie mam dosc! dzisiaj pomidorowa, a na drugie szparagi w sosie holenderskim :) Jutro kalafrior z ziemniakami i jajem. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: co jutro na obiad? 03.05.10, 18:21 Co jutro, to nie wiem jeszcze :) Dziś bakłażany zapiekane z pomidorkami, serem scamorza i parmezanem. -- italia-od-kuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: co jutro na obiad? IP: *.chello.pl 03.05.10, 19:17 U mnie w sobotę; zupa grzybowa i pierogi z jagodami, niedziela; golonka z indyka pieczone, ziemniaki i surówka z selera, dzisiaj; zupa grzybowa, pierogi z serem i makaron z sosem pomidorowym. Rzecz jasna wszystko robione w domu. Odpowiedz Link Zgłoś