Dodaj do ulubionych

Wroclaw - ... wedliny?

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.03.04, 17:30
Gdzie we Wroclawiu mozna kupic naprawde dobre wedliny ??
Obserwuj wątek
    • Gość: tangerines Re: Wroclaw - ... wedliny? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.03.04, 17:45
      Najlepsze są w małym sklepie mięsnym na rogu Piastowskiej i Grunwaldzkiej. Mam
      tam kilka ulubionych. Zdecydowanie natomiast jest tam najładniejsze mięso. Ceny
      konkurencyjne. Jak mam większą imprezę to zawsze tam się wybieram po
      zaopatrzenie. Minusy to kolejka i niezbyt miła obsługa.
      • Gość: Aga* Re: Wroclaw - ... wedliny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 12:13
        Jest taki fajny sklep na Legnickiej, niedaleko Kaufflandu, nie pamietam jak się
        nazywa. Mają tam takie prawdziwe staropolskie szynki, kiełbasy - ogólnie ten
        sklep jest taki bardzo szlachecko-polski. Poza tym sieć sklepów Konkret np. na
        ul. Glinianej (2 szt. jeden na rogu Ciepłej, drugi obok Gajowej) lub na
        Pułaskiego róg Komuny Paryskiej.
        • Gość: tangerines Re: Wroclaw - ... wedliny? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.03.04, 15:16
          Sklep na Legnickiej nazywa się Berti. Niestety większość wędlin sprzedawanych
          tam jest takich popularnych firm jak np. Tarczyński i ze staropolskimi nie mają
          nic wspólnego (z wysoką jakością też nie). Cala reszta sklepu godna polecenia -
          duży wybór piw, serów, makaronów.
        • Gość: Kasia Słonimski IP: 62.87.130.* 10.03.04, 11:40
          Bardzo dobre wedlinki /kazda ma inny smak-co nie zdarza sieczesto/ sa w sklepie
          na oławskiej firmowy ceny rózne ale wedliny są pyszne
    • Gość: miu Re: Wroclaw - ... wedliny? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.04, 15:48
      wędliny z dziczyzny (i samą dziczyznę też, niestety, jest tylko mrożona) kupuję
      w sklepie na ul. Sądowej róg Świebodzkiej (zaraz przy areszcie śledzczym). są
      świetne.
      a inne wędliny na targowisku na Jemiołowej - mam tam dwa ulubione punkty. wiem,
      że niektórych kupowanie mięsa i wędlin na targowisku przeraża, ale tam naprawdę
      znalazłam najlepsze. nie cieknie z nich woda, są świeże i pachnące. jeśli
      jesteś w stanie psychicznie zaakceptować takie zakupy na targowisku :), to daj
      znać, wyjaśnię dokładnie, o które stoiska mi chodzi.
      pozdrawiam :)
      • Gość: tangerines Re: Wroclaw - ... wedliny? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.03.04, 19:09
        Ten sklep na Sądowej rzeczywiście godny polecenia. Pyszne kabanosy z dzika tam
        kiedyś kupiłam o ile pamiętam były tam też dobre kurczaki wędzone w całości.
        Dalej jest sklep Polesia i niektóre wędliny tam są też niezłe. Polecam ogonówkę
        obsypaną ziołami, nie wiem czy dokładnie tak się to nazywa ale tak wygląda ;)
        • Gość: Aga* Re: Wroclaw - ... wedliny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 12:10
          pozostaje tylko potwierdzić :), a czy wiecie gdzie oprócz sądowej sprzedają
          dziczyzną, chodzi mi szczególnie o mięso
      • Gość: Marcinek Wroclaw - ... wedliny? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.04, 19:11
        Dzieki za adresy a jezeli chodzi o targowisko na Jemiolowej to tez sie tam
        chetnie wybiore (prosze o namiary)
        Jeszcze jedno pytanko co sadzicie o wedlinach (stoisko na dole - naprzeciwko
        stoiska z pieczywem)w Galerii Dominikanskiej?
        • Gość: miu Re: Wroclaw - ... wedliny? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.04, 21:00
          marcinku, na targowisku 2 stoiska. nieco trudno opisać ich położenie, ale:
          jeśli staniesz przed targowiskiem, twarzą do niego - masz dwa wejścia.
          wchodzisz wejściem z lewej strony:
          1) na samym końcu alejki jest sklep z drobiem - tam kupuję salceson z indyka
          mocno czosnkowy, ozory albo w galarecie, albo w czarnej roladzie (smak
          kaszanki - pyyyycha), boczek wędzony.
          2) wchodzisz tym wejściem, skręcasz w pierwszą w prawo i zaraz w lewo - i jest
          ciąg stoisk mięsno/wędlinowych usytuowanych równolegle do ul. jemiołowej.
          najpierw są dwa stoiska z mięsem (może nie wyglądają zachęcająco, ale ludzie,
          którzy je prowadzą, to prawdziwi masarze, sami rozbierają mięso, mają
          najróżniejsze podroby), później stoisko z wędliną - tam kupuję kabanosy
          wieprzowe, szynkę góralską (pieczoną z liśćmi laurowymi), szynki z tłuszczykiem
          i szynkę wołową (której w większości sklepów nie ma).
          gorąco polecam - ja tam bywam w soboty, bo wtedy targowisko funkcjonuje z
          większą parą
          daj znać, jeśli spróbujesz się tam wybrać
          a, i na targowisku kupuję prawdziwy twaróg - mniam. żadne tam serki do
          smarowania z azotem. taki prawdziwy twaróg - robię go ze śmietaną,
          rzodkiewkami, szczypiorkiem - rewelacja
          aż się zrobiłam głodna, idę kąsnąć salceson, mniam :)
          pozdrawiam
          • Gość: kojka Re: Wroclaw - ... wedliny? IP: *.crowley.pl 09.03.04, 22:36
            A ja polecam taki sklepik na placu piłsudskiego(dawny Gottwalda)
            sklepik malutki,a w nim...kiełbasa np papieska,albo weselna,szynka ,pasztet,no
            i wiele innych,wędzone dymem prawdziwym,bez konserwantów,naprawdę rewelacja,sa
            też pieczenie-z karczku ze schabu,z boczku,wędliny miła pani na zyczenie kroi
            Sklepik jest mały,od strony Kasprowicza sie wchodzi.
            Co do Galerii,to ja tam kupuję tzw szynkę cielęca(25 % cielęciny zawiera)
            a te naturalne szynki co tu kosztują około 35-40zł,na Piłasudskiego sa po
            20kilka...i w Galeri też są wędliny od tarczyńskiego niektóre :((
            Ale pasztety maja niezłe!chyba włąsnego wyrobu.
            Dober wędliny sa też na Bazarku Na niskich łąkach,w takiej przyczepie,smak
            szynki jak za czasów dawniejszych nieco ;)
    • Gość: undyna Re: Wroclaw - ... wedliny? IP: *.dialog.net.pl 10.03.04, 15:15
      ul.H.Pobożnego, przecznica Trzebnickiej:szynki są tam dobre: babuni i gotowana,
      kiełbasy i kaszanka też,
      róg św.Wincentego i B.Chrobrego:nie wiem jak reszta, ale kiełbasy mi tam
      smakują, polecam Lisiecką,
      ul.Chrobrego pomiędzy św.Wincentego i Jagiellończyka: bardzo dobre wędliny z
      konia (podobno nie jestem smakoszem) Pozdrawiam i smacznego
      • Gość: marcinek Re: Wroclaw - ... wedliny? IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 23:45
        Dziekuje wszystkim. Pozdrawiam.
        Sprawdze pare adresow i podziele sie z Wami moja opinia na temat kupionych tam
        wedlin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka