Gość: Mucka IP: *.com.pl 30.06.10, 12:23 Dostałam dużo rabarbaru. Nie mam czasu go przetworzyć. Czy mogę go zamrozić po oczyszczeniu umyciu i osuszeniu oraz pokrojeniu na małe kawałki? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: Rabarbar mrożenie 30.06.10, 12:25 Mozesz, chociaz potem bedzie sie raczej nadawal na dzem, a nie kompot. Ja z rabarbaru (i malej ilosci truskawek, dla koloru) zrobilam koncentrat (wygotowalam w malej ilosci wody, leciutko doslodzilam) i zamrozilam w kostkach. Mam tego tyle, ze nawet po sezonie bede mogla sobie robic z tego rabarbarową lemoniadę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: Rabarbar mrożenie IP: *.ptr.terago.net 30.06.10, 20:14 Moja zona zamraza (nie myje bo z naszego ogrodka i czyste sa) i nadaja sie doskonale na kompot potem (nawet za kilka miesiecy). Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: Rabarbar mrożenie 30.06.10, 21:34 A dlaczego nie na kompot? Chodzi o to pocięcie na kawałki? Ja robię podobnie jak Ty, tylko robię sobie taki kompot (bez cukru) na modłę makrobiotyczną - wychodzi kwaśne, ja lubię - i zamrażam w woreczku foliowym, a jak przychodzi upał, to walę kilka razy tłuczkiem, wrzucam do blendera, miksuję i odstawiam na kilkanaście minut, dopóki nie podejdzie pierwszą wodą, którą już można pić. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniesia Re: Rabarbar mrożenie IP: *.adsl.hansenet.de 30.06.10, 21:13 ja zamrazalam w zeszlym roku. do ciasta dodawalam pozniej zamrozony (raz rozmrozilam i nic dobrego z tego nie wyszlo), na kompot pewnie tez by sie nadawal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mucka Re: Rabarbar mrożenie IP: *.lodz.mm.pl 30.06.10, 21:45 Dziękuję wszystkim za rady. Rabarbar już się mrozi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś