Dodaj do ulubionych

cyfrowa ksiazka kucharska

15.03.04, 11:11
probuje wlasnie do kupu zebrac swoje przepisy (wraz z uwagami, sugestiami
itp) znalazlem cos takiego:
www.mydigitalkitchen.com/en/digital_cookbook.html
czy ktos zna moze jeszcze jakis uzyteczny program (a moze nalezy zaczac robic
samemu, jakis opensource :) )
Obserwuj wątek
    • lunatica gieziku rzuć na to okiem 15.03.04, 11:39
      jestem w pracy i nie moge sobie pozwolić na zbytnie zagłebianie się:
      download.chip.pl/download_62712.html
      i tu:
      www.pdaclub.pl/view.php?news_id=7683
      a potem daj znac, co o tym myślisz.
    • czarna_mandarynka Re: cyfrowa ksiazka kucharska 15.03.04, 13:38
      A to w ogóle dobry pomysł taka cyfrowa książka kucharska? Nie wiem jak Wy, ale
      ja się jeszcze kompa w kuchni nie dorobiłam:) A tak latac zeby sprawdzić ile
      cukru do babki się daje? ... eeeetam. Nie ma to jak pękaty zeszyt z mnóstwem
      dodatkowych luźnych karteluszków;)
      • lunatica mandarynko 15.03.04, 13:49
        oczywiście, że nie zastapi ona (prztynjamniej w moim przypadku :-)) grubachnego
        zeszytu z powpisywany, powklejanymi i innymi przepisami, na którym widać
        większoś kulinarnych eksperymentów... potraktuję ją raczej jako bazę danych.
        niektóre przepisy blakną, zacierają się... jak coś, to bede miała gdzie je
        reaktywować :-) aha, te elektroniczne książki kucharskie są pomocne np. w
        poszukiwaniu dania na podstawie posiadanych produktów... myślę sobie, że i w
        tym przypadku nie taki diabeł straszny, jak go malują :-)
        • Gość: giezik Re: mandarynko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 14:22
          ta ktora podalem wydaje sie niezla, (dwoch nastepnych jeszcze nie sprawdzilem),
          ale ma za male mozliwosci edycyjne (chcialem po polsku pododawac).
          teraz jaki jest sens - jasne, ze nie taki, zeby komputer instalowac w kuczni,
          tylko zeby zebrac wszytsko w jednym miejscu, co mam w roznych plikach i byc
          moze, zeby po wydrukowaniu podarowac m.in mojej mamie, ktora jako kucharz chyba
          genetycznie "skazila" mnie miloscia do przygotowywania jedzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka