Dodaj do ulubionych

Mascarpone z Lidla

22.09.10, 18:33
Z serii - pozytywne zaskoczenia.
Kupiłam niedawno pierwszy raz, bo potrzebowałam na szybko a nie było w pobliżu innego sklepu.
W sumie to nawet nie najgorszy! Potrzebowałam do masy do tarty śliwkowej (dość podobne do masy do tiramisu, potem się to to zapieka razem ze spodem tarty i ze śliwkami). No i nawet na "surowo" w smaku było w porządku. Niby na opakowaniu stoi, że to z Italii.
78% tłuszczu.
Bez ekscytacji. Ale naprawdę ok.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kacha Re: Mascarpone z Lidla IP: *.internet.szczecin.pl 22.09.10, 18:58
      Wbrew pozorom Lidl ma sporo naprawdę dobrych rzeczy, zwłaszcza jeśli chodzi o tygodnie tematyczne np. kuchnia meksykańska, grecka czy amerykańska.
      • Gość: . Re: Mascarpone z Lidla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 19:00
        zgadza sie, chyba w przyszlym tygodniu bedzie kuchnia alpejska - duzo fajnych rzeczy widzialam w gazetce
      • linn_linn Re: Mascarpone z Lidla 22.09.10, 19:33
        W tym takze niestety miewal niebieska mozzarelle. :)
        • ladyann77 Re: Mascarpone z Lidla 22.09.10, 20:28
          No to ja dorzucę w temacie pozytywnych zaskoczeń i tanich produktów:

Kupiłam ostatnio mascarpone marki Real Quality (niecałe 5 zł za 250g) i było rewelacyjne! Tiramisu wyszło takie, że znad talerzy rozchodziły się jęki rozkoszy. Aż było miło posłuchać!
          • alinka_li Re: Mascarpone z Lidla 23.09.10, 01:16
            Mascarpone Real Quality to zdaje się Piątnica, tylko opakowanie inne
            • Gość: Tak Re: Mascarpone z Lidla IP: *.acn.waw.pl 25.09.10, 12:15
              Mozzarella i feta (ser bałkański czy jakoś podobnie) z Lidla też są bardzo OK>
              • nchyb lidlowe produkty... 26.09.10, 16:54
                osobiście bardzo sobie chwalę niejeden produkt lidlowy. Sery miewają świetne.
                Czasami kupuję tam Halloumi (gdy jest tydzień grecki, to miewają ten cypryjski ser), lubię ich mozarellę, gorgonzolę, a także francuskie brie i camembert.

Oprócz serów chwalę sobie ich ciasto francuskie (he, he, wolę kupić niż robić). Poza tym, miewają wcale smaczne, a tanie wina! Ostatnio kupiłam pyszne włosie Chianti, bardzo tanie, rozlewane dla Lidla, a smakiem nieustępujące butelkowanym dla innych firm.
      • znana.jako.ggigus oliwki greckie z lidla 26.09.10, 17:32
        w niczym nie umywają się do smacznych oliwek od Greka, o ile masz możliwość i kontakt z Grekiem, nie wiem, skąd piszesz
        wiem, bo sama kiedyś jadłam aldikowskie i lidlowe produkty, ale się nawróciłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka