Dodaj do ulubionych

truskaweczki

IP: *.kabela.oprit.rug.nl 31.03.04, 19:19
kilka dni temu pojawily sie w sklepach - piekne, moze ciut za wielkie, kraj
pochodzenia - Hiszpania (a moze to tylko nazwa szklarni?:-))
ale sa naprawde pyszne - wlasnie zjadlam takie truskawy, polane jogurtem,
posypane cukrem.w koncu!!!!
Obserwuj wątek
    • speni Re: truskaweczki 31.03.04, 19:55
      Ja jednak poczekam na te z bazarku, caaałkiem nasze.
      • hania55 Re: truskaweczki 31.03.04, 21:07
        Ja też. Póki co salwuję się mrożonymi, bo z tęsknoty za świeżymi co parę dni
        robię sobie koktajl na kefirze, albo miksuję truskawki z sokiem z pomarańczy.
        Dobre, ale kudy im do takich świeżych, pachnących słońcem, prosto z łubianki...
    • Gość: krystyna_jl Re: truskaweczki IP: 81.185.217.* 01.04.04, 03:25
      wrocilam niedawno z imprezy w Cannes, po ktorej byl koktajl: wyobraz sobie, ze
      tez jadlam tam swieze truskawki, oj, jak smakowaly: to byly moje pierwsze w tym
      roku! Nie hiszpanskie, bo one u nas sa duze, piekne, czerwone, ale bez smaku i
      zapachu! Te, ktore jadlam to byl gatunek "gariguettes" z Prowansji. Tradycyjnie
      kupuje je pierwszy raz na Wielkanoc, a tu jadlam je juz z 10-dniowym
      wyprzedzeniem, :)
      • Gość: Camille Re: truskaweczki IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 01.04.04, 04:10
        Tez akurat dzisiaj skusilam sie na pierwszy koszyk lokalnych truskawek - ale
        nie byly ciekawe, zupelnie bez smaku....Corka wsunela cala miske, z bita
        smietana i mowila, ze w porzadku, ale ja jadlam same i widzialam roznice miedzy
        tymi pierwszymi, a tymi z prawdziwego sezonu. Poczekam jeszcze troche, zanim
        znowu kupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka