Gość: mea IP: 80.48.229.* 26.04.04, 12:29 polećcie proszę.taki by był smaczny i nie nazbyt chemiczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Materne 26.04.04, 12:33 smaki ulubione: truskawka, malina, owoce leśne, śliwka, marakuja, ananas i chyba jeszcze kilka innych dla mnie to najlepsze konfitury dobre sa teżlśliwkowe Międzychodu, nie za slodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CynamonowaMay Re: dżemy IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.04.04, 14:06 Wydaje mi się, że najlepiej popróbować i wybrać ten, który Ci najbardziej odpowiada. Ja na przykład uważam, że Materne robi jedne z najgorszych na naszym rynku dżemów, już po kilku dniach po otwarciu podchodzą wodą. Ale z Łowiczem się zgadzam, zwłaszcza jeśli chodzi o konfitury w takich pękatych słoiczkach, naprawdę dobre. Dodam jeszcze francuskie St. Dalfour, słodzone sokiem z winogron, troszkę droższe, ale bardzo smaczne, zwłaszcza pomarańczowy z imbirem, z czerwonych owoców i figowy. Bardzo lubię też dżemy i konfitury Schwartau, truskawka albo rabarbar z wanilią to jedne z moich ulubinych. Polecam! Pozdrawiam, CynamonowaMay! Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: dżemy 26.04.04, 14:17 Materne kupuje od długiego czasu i nigdy nie zdażyło mi sie, aby konfitury podeszły wodą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CynamonowaMay Re: dżemy IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.04.04, 14:35 Ja kupiłam dwa razy, chyba rok temu. W każdym, już po kilku dniach, po włożeniu łyżeczki do słoika oddzielała się woda, ostatnio znowu się skusiłam, bo chciałam spróbować ich nowego smaku (chyba morela z truskawką) i było tak samo. Może mam pecha :), ale teraz nie dam im się szybko skusić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: dobry dżem-jaki? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.04, 14:28 Domowy malinowy. Z kupnych Konfitura wiśniowa Łowicza., M. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica dżemdobry :-D 26.04.04, 14:41 Łowicz oczywiście! czasami Materne (ale rczej rzadko). jeteśmy uzależnieni od głównie od dżemu truskawkowego i pod tym kątem sprawdzamy róznych producentów przetworów. od czasu do czasu lubię się porozpieszczac powidłami sliwokowymi, ale tu prym wioda raczej te domowej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesmaczna Re: dobry dżem-jaki? IP: 213.17.230.* 26.04.04, 15:01 Mam zwykle w zasięgu głównie Łowicz. Dżem jest taki sobie, ale konfitura jest fatalna. Czasem potrzebuję do pieczonych jabłek jako wypełniacz. I to jest klęska. Wszystko składa się z wody i żelu, czyli czerwony potop. Konfitura zazwyczaj powstaje w wyniku smażenia, ale w Łowiczu odkryli inną metodę. Zakład musi skupować masę żelatyny. Jaki dżem, jaka konfitura "kupna" wytrzyma próbę podgrzania? Odpowiedz Link Zgłoś