Dodaj do ulubionych

dobry dżem-jaki?

IP: 80.48.229.* 26.04.04, 12:29
polećcie proszę.taki by był smaczny i nie nazbyt chemiczny.
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Materne 26.04.04, 12:33
      smaki ulubione:
      truskawka, malina, owoce leśne, śliwka, marakuja, ananas i chyba jeszcze kilka
      innych
      dla mnie to najlepsze konfitury

dobre sa teżlśliwkowe Międzychodu, nie za slodkie.
      • Gość: ewa Re: Materne IP: *.acn.pl 26.04.04, 12:43
        każdy z Łowicza:)
        • Gość: CynamonowaMay Re: dżemy IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.04.04, 14:06
          Wydaje mi się, że najlepiej popróbować i wybrać ten, który Ci najbardziej
          odpowiada.
          Ja na przykład uważam, że Materne robi jedne z najgorszych na naszym rynku
          dżemów, już po kilku dniach po otwarciu podchodzą wodą.
          Ale z Łowiczem się zgadzam, zwłaszcza jeśli chodzi o konfitury w takich
          pękatych słoiczkach, naprawdę dobre.
          Dodam jeszcze francuskie St. Dalfour, słodzone sokiem z winogron, troszkę
          droższe, ale bardzo smaczne, zwłaszcza pomarańczowy z imbirem, z czerwonych
          owoców i figowy.
          Bardzo lubię też dżemy i konfitury Schwartau, truskawka albo rabarbar z wanilią
          to jedne z moich ulubinych. Polecam!

Pozdrawiam, CynamonowaMay!
          • marghot Re: dżemy 26.04.04, 14:17
            Materne kupuje od długiego czasu i nigdy nie zdażyło mi sie, aby konfitury
            podeszły wodą...
            • Gość: CynamonowaMay Re: dżemy IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.04.04, 14:35
              Ja kupiłam dwa razy, chyba rok temu. W każdym, już po kilku dniach, po włożeniu
              łyżeczki do słoika oddzielała się woda, ostatnio znowu się skusiłam, bo
              chciałam spróbować ich nowego smaku (chyba morela z truskawką) i było tak samo.

Może mam pecha :), ale teraz nie dam im się szybko skusić :)
              • marghot Re: dżemy 26.04.04, 14:37
                też bym była podejrzliwa ;)
    • Gość: Marghe_72 Re: dobry dżem-jaki? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.04, 14:28
      Domowy malinowy.
      Z kupnych Konfitura wiśniowa Łowicza.,
      M.
    • lunatica dżemdobry :-D 26.04.04, 14:41
      Łowicz oczywiście! czasami Materne (ale rczej rzadko). jeteśmy uzależnieni od
      głównie od dżemu truskawkowego i pod tym kątem sprawdzamy róznych producentów
      przetworów. od czasu do czasu lubię się porozpieszczac powidłami sliwokowymi,
      ale tu prym wioda raczej te domowej roboty.
    • Gość: niesmaczna Re: dobry dżem-jaki? IP: 213.17.230.* 26.04.04, 15:01
      Mam zwykle w zasięgu głównie Łowicz. Dżem jest taki sobie, ale konfitura jest
      fatalna. Czasem potrzebuję do pieczonych jabłek jako wypełniacz. I to jest
      klęska. Wszystko składa się z wody i żelu, czyli czerwony potop. Konfitura
      zazwyczaj powstaje w wyniku smażenia, ale w Łowiczu odkryli inną metodę. Zakład
      musi skupować masę żelatyny.
      Jaki dżem, jaka konfitura "kupna" wytrzyma próbę podgrzania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka