Dodaj do ulubionych

Jarmuż,pasternak-> do dostania w Wwie?

IP: *.home.aster.pl 19.02.11, 14:12
Jak w temacie- bardzo chciałabym spróbować i jarmużu i pasternaku. W moich ulubionych programach kulinarnych oba te warzywa występują bardzo często. Tymczasem u nas jakoś ich nie widzę. Czy można je kupić w Warszawie? Gdzie? Za ile? Dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Jarmuż,pasternak-> do dostania w Wwie? 19.02.11, 14:37
      Pasternak, w znakomitej większości sklepów udaje pietruszkę.
      Właściwie bardzo trudno spotkać pietruszkę, pasternaku jest w opór. Tyle, że nieuczciwi sprzedawcy piszą "pietruszka".
      • znana.jako.ggigus jak odroznic pasternak od pietruszki? 19.02.11, 18:38
        pasternak ma korzen (dupke:) do srodka, pietruszka na zewnatrz
        smakuje, jak sie go umie przyrzadzic - mozna go upiec jak frytki, zrobic fajna zupe np. , zapiec z innymi warzywami
        • triismegistos Re: jak odroznic pasternak od pietruszki? 19.02.11, 22:42
          Pasternak fantastyczny jest :) Uwielbiam piure z pasternaku i ziemniaków, a korzenie przeczone razem z kurczakiem we wspólnym tłuszczyku... Mniam mniam :)
    • bene_gesserit Re: Jarmuż,pasternak-> do dostania w Wwie? 19.02.11, 15:16
      Jarmuz bywa w Sudawii (kolo metra Raclawicka), widzialam tez w Almie. Podejrzewam, ze pojawia sie w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Oczywiscie jest bardzo zdrowy, ale smak ma taki sobie, kalarepowaty.
      • nexstartelescope Re: Jarmuż,pasternak-> do dostania w Wwie? 19.02.11, 17:36
        Pewnie oba programy specjalizują się w kuchni angielskiej :D Pasternak bardzo łatwo dostać pod nazwą "pietruszka", jak napisano powyżej. Ja jakoś się nie mogę przekonać do tych wszystkich brukwi, pasternaków, kalarep i jarmużów, dla mnie wszystkie smakuja tak samo, czyli wcale :P
    • pinos Re: Jarmuż,pasternak-> do dostania w Wwie? 19.02.11, 22:58
      My jarmuż kupujemy w Makro :)
      • Gość: Ania Re: Jarmuż,pasternak-> do dostania w Wwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 10:19
        też tam widziałam, w dodatku niedrogi, zaledwie kilka złotych
    • mhr-cs Re: Jarmuż,pasternak-> do dostania w Wwie? 20.02.11, 10:33
      Gość portalu: kwaśna śmietana napisał(a):

W moich ulub
      > ionych programach kulinarnych oba te warzywa występują bardzo często.

to napewno masz jakis przepis,
      podzielisz sie?
    • Gość: Elka Jarmuż IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.13, 23:44
      Jarmuż widziałam w Realu na Ursynowie.
      • qubraq Re: Jarmuż 05.11.13, 09:39
        Nie wiem czy mają jarmuż ale pasternak ma tylko pan Ziółko www.panziolko.pl
        Jutro bedą od 12tej w Fortecy przy Zakroczymskiej; mozna zadzwonic do Pani Ziółkowej i zapytac czy mają jarmuż... :-)
        • Gość: krewetka Re: Jarmuż IP: *.ip.netia.com.pl 05.11.13, 11:31
          Nie tylko :)
          Na targu na Kole (wtrorki i piątki) można poprosić rolników, którzy mają warzywa korzeniowe.
          Nie przywożą za każdym razem, ale właśnie na zamówienie. Podejrzewam, że na innych targowiskach, gdzie sprzedają producenci, też tak jest.
          • qubraq Re: Jarmuż 06.11.13, 09:40
            Gość portalu: krewetka napisał(a):

> Nie tylko :)
            > Na targu na Kole (wtrorki i piątki) można poprosić rolników, którzy mają warzyw
            > a korzeniowe.
            > Nie przywożą za każdym razem, ale właśnie na zamówienie. Podejrzewam, że na inn
            > ych targowiskach, gdzie sprzedają producenci, też tak jest.

Czy możesz mi napisac gdzie jest ten targ na Kole i jak tam mozna dojechac momunikacja miejską bo jakos nie moge nań trafić; czeka mnie pewnie daleka droga spod Wilanowa ale z chęcią się tam przejadę :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka