Gość: sonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 16:45 bo ja zawsze przed i smażyłam juz nadziane, a tymczasem natknęłam się na opinie, że to błąd w sztuce. no i jasna obwódka też jest passe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Inka Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu? IP: *.icpnet.pl 28.02.11, 16:54 No pacz pani, passe a mi tak bardzo się ta obwódka podobała zawsze... Pączki z obwódką passe, a kiedy passe będą młode ziemnioki z kopyrkiem? Coś pani wie na ten temat, skoro pani taka tryndy? Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu? 28.02.11, 20:09 nie wiem o co chodzi z ta obwódką, ale ona zawsze się robi, jak smażysz pączka najpierw z jednej, a potem z drugiej strony. gdyby pączek był zanurzony w całości w tłuszczu, obwódki pewnie by nie było, ale pączki pływają na powierzchni i obwódka jest nieunikniona. kto twierdzi inaczej, się nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaguniaaa Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu? 03.03.11, 20:52 no to ja nie wiem co robie zle ale upieklam dzisiaj paczki i tylko w jednym wyszla mi ta obwodka. a paczki najlepsze jakie do tej pory mi wyszly. juz 4 raz robilam i zawsze wychodza bezobwodkowe Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu? 04.03.11, 11:24 Zrobiłam wczoraj pączki. Przyznam, że eksperymentowałam. Ciasto wycięłam szklanką, ładne po wyrosnieciu usmażylam, cieńsze ugotowałam na parze jako buchty do zjedzenia z jogurtem, a z ciasta, które zostało zrobiłam pączki nadziewane przed smażeniem. Najlepiej wychodzi by nadziewać po... rozcinam nożem, rozchylam i małą łyżeczka wciskam konfiturę. Natomiast jak konfiture zalepiam, to zawsze mi cos sie rozwali przy smażeniu. Obwódki mam, szczególnie równe na tych wycinanych szklanką, Od lat nie smażę w głebokiej fryturze, ale na patelni z czterema zagłębieniami takiej do jajek sadzonych. wychodzi o wiele mniej tłuszczu, żeby tylko paczek nie siadał za nisko, dodaje tłuszczu... Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu? 28.02.11, 21:10 A po co zaraz taka złośliwość...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzi Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu? IP: 193.33.124.* 28.02.11, 22:26 zna się, zna się, otwórz ponizej (na dole, coś jak reklama) "kurs smażenia pączków" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 08:47 profesor Blikle chyba się zna, a twierdzi ze obwódka jest błędem w sztuce. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu? 01.03.11, 08:54 Jak chcesz potem bawić się i nadziewać pączki to rób to. Ja nadziewam przed. A obwódka jest fajna:). Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu? 01.03.11, 12:28 A wg mnie pan Blikle również się nie zna. A może tłumaczy się, czemu jego paczki nie mają obwódki? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu? 01.03.11, 12:48 dorotus76 na tym sie nie znam, przewaznie od razu nadziewam wtedy nie maja tego czegos, mimo tego sa ladne robie tez takie wykrajane szklanka ktore maja wtedy ten wspanialy "rowek", przez ten rowek sie nadziewa, ale wole od razu cos wlozyc, do tego nie mam tego urzadzenia(?), Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: do dorotus76 01.03.11, 13:28 jutro wstawiam ciasto na Twoje paczki IV :) I pierwszy raz sprobuje je naszprycowac po usmazeniu :) Kupilam taki dzem/ konfiture : www.ocado.com/webshop/product/Bonne-Maman-Strawberry--Wild-Strawberry-Conserve/13387011 nada sie? Paczki smazylam juz kilka razy (zawsze juz z nadzieniem) i musze powiedziec, ze czasami byly lekko ciagnace przy dzemie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: juz sie ich doczekac nie moge! 01.03.11, 15:52 maz chcial zamowic w polskim sklepie, ale mu powiedzialam " ani mi sie waz!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: juz sie ich doczekac nie moge! 01.03.11, 15:57 najlepsze paczki jadlam w Warszawie(60te lata), wlasnie kupowane, Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: gratuluje dobrej pamieci :) nt 03.03.11, 09:33 Pączków "nasmażyłam":) Teraz idę nastawić rozczyn. Połowę nadzieje przed, a połowę po. zobaczę i ocenię i się doświadczeniem podzielę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu? IP: *.aster.pl 03.03.11, 14:58 ja czytałam,że ta biała obwódka to się robi jak pączki są lekkie:) i że to prawidłowo, tak przynajmniej było napisane:) p.s.niestety nie zdążylam zapytać mojego mistrza sztuki pączkarskiej, czyli mamy jak to z tą obwódką jest:( Odpowiedz Link Zgłoś