Dodaj do ulubionych

trudny dylemat

IP: *.plusgsm.pl 04.03.11, 18:42
mam 20zl do wydania na same slodycze. chce wydac dokladnie taka kwote ewentualnie +/- 2 zl,ale to juz na prawde ewentualnie. Na innym watku na tym forum przeczytalam,ze u sowy sa pralinki 7sztuk za 10zl.Jakie sa smaki? czy sa z biala czekolada? jezeli kupie te pralinki,to czy w sklepach sa bombonierki za 10-12zl? jaka polecacie ciekawa bombonerke w cenie do 20zl?
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: trudny dylemat 04.03.11, 19:06
      wystap o zwiekszenie kieszonkowego ;)
      a czemu, jesli zaczelas to przesiadywac, nie zrobisz czegos sama? za 2 dychy da sie pewnie w polskich warunkach zrobic te trufle tiramisu, kupic tabliczke kuwertury i a) ulubione owoce swieze, po czym zalac je stopiona czekolada, a raczej w niej zamoczyc i zjesc po zastygnieciu, b) paczke suszonych moreli, ktore mozesz w niej zanurzac np do polowy lub cale, c) platki sniadaniowe, posiekane migdaly, orzechy, rodzynki, ktore z na zmieszasz i uformujesz na talerzu zgrabne kupki, ktore zostawisz do wystygniecia. moga byc nawet same sniadaniowe platki kukurydziane bez bakalii.
      tak naprawde, jesli nie dostaniesz kuwertury, do stopienia w kapieli wodnej lub w mikrofali nada sie kazda czekolada nienadziewana, byle nie ta najtansza.
      wszystkie przepisy sa dziecinnie proste, wiec dasz rade.
      • ania_m66 p.s. 04.03.11, 19:35
        dylematy maj to do siebie, ze sa trudne.
      • Gość: uczennica Re: trudny dylemat IP: *.plusgsm.pl 04.03.11, 19:37
        przepis c niedawno robilam,tylko nie w formie kulek,tylko wylalam na blaszke i pokroilam w kwadraty. poza tym nie robilam z czekolada,tylko z masa z masla i kakao. ale tym razem poszukuje jakiejs nietypowej bombonierki. i 20zl,to nie kieszonkowe,tylko mama "trafila kula w plot" kupujac mi czekoladki z alkoholem i teraz mam sobie sama poszukac czekoladek,ktora beda mi pasowaly. A poza czekoladkami(a potem 20zl zamiast czekoladek) dostalam tez inny prezent warty 200zl. a wiec to nie kieszonkowe.
        • kocila Re: trudny dylemat 04.03.11, 20:34
          weź już daruj mamie te 20 zł :)
          • ania_m66 Re: trudny dylemat 04.03.11, 20:43
            dokladnie, daruj juz te 2dychy :)
            poza tym pragne niesmialo przypomniec, ze to forum jest o gotowaniu.
        • bene_gesserit Re: trudny dylemat 04.03.11, 20:41
          Rozpusc te nietrafione czekoladki w kapieli wodnej z paroma lyzkami smietanki, ubij osobno smietane, zahartuj mase czekoladkowa dwoma lyzkami bitej smietany i zmieszaj calosc. Mus mozesz podac w kieliszkach na biszkoptach, z jakimis owocami (w Lidlu sa smaczne i dobre litchi, mozesz tez np uzyc filetowanych pomaraczy itd) i juz, nie tylko zmiescisz sie w budzecie, ale i zostanie ci jeszcze z 15 zeta :)
          • Gość: uczennica Re: trudny dylemat IP: *.plusgsm.pl 04.03.11, 21:19
            nie lubie deserow z mlecznej czekolady,bo zawsze po nich dostaje bolu brzucha. A tym bardziej po gorzkiej czekoladzie. A poza tym mam do wyboru 20zl lub czekoladki,ktore mama mi kupila. A poza tym szukam czekoladek w bialej czekoladzie.A zreszta nawet 1czekoladka w mlecznej czekoladzie ma mniej kalorii,niz deser czekoladowy.
            • Gość: en Re: trudny dylemat IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 21:44
              Mozesz kupic czekoladki na sztuki - w Wedlu albo Mount Blanc. Sa w bialej. Na Godive te 20 zl za malo.
              • Gość: uczennica Re: trudny dylemat IP: *.plusgsm.pl 04.03.11, 21:53
                na jakim godive? gdzie w Warszawie jest mount blanc?
                • Gość: en Re: trudny dylemat IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.11, 10:36
                  Godiva to belgijskie czekoladki bardzo dobre i drogie. Sa w Almie.
                  Gdzie Mount Blanc w Warszawie, nie wiem. W Krakowie w Galerii Krakowskiej.
            • mhr-cs Re: trudny dylemat 05.03.11, 11:29
              Gość portalu: uczennica

jak nie uzywasz cukru
              to nie wiem dlaczego
              chcesz to jesc?
      • dorota.be Re: trudny dylemat 06.03.11, 12:43

ania_m66 napisała:
        " paczke suszonych moreli, ktore mozesz w niej zanurzac np do polowy "

Czy czekolada na owocach wysycha na płasko na talerzu, papierze?
        Czy moze masz jakis swój prywatny sposób na "suszenie"?

♥♥♥♥♥
        • ania_m66 doroto 06.03.11, 13:23
          ja klade na kratke.
          moja nie byla droga - 4,99 albo 5,99 (euro).
          a kuchnie mam ogolnie chlodna celowo. kaloryfer w zimie najczesciej zakrecony.
          • dorota.be Re: doroto 06.03.11, 14:30

Dziękuję za pomysł. Wprawdzie nie mam takiej kratki, ale poszukam, narobiłaś mi apetytu na morele i śliwki pokryte w połowie czekoladą.

♥♥♥♥♥
            • ania_m66 Re: doroto 06.03.11, 14:54
              moze masz w mikrofali taka kratke na nozkach do funkcji rozno?
              albo po prostu ta kratke z piekarnika? od biedy bedzie dobre. w ostatecznosi mozesz pewnie nabic na wykalaczki i wbic w, nie wiem? kartofle ze scietym spodem, zeby rowno staly?
              • ania_m66 Re: doroto 06.03.11, 14:55
                sorry, cos link nie chodzi, taka kratke cgi.ebay.de/GRILL-ROST-MIKROWELLE-22-CM-GRILLROST-DRAHTROST-A8-/290525113362?pt=DE_Elektronik_Computer_Haushaltsger%C3%A4te_Mikrowellenherde_PM&hash=item43a4a56c12
              • dorota.be Re: doroto 06.03.11, 15:32

• znana.jako.ggigus dylemat sam sobie jest trudny 05.03.11, 13:27
      nie ma latwych dylematow
    • Gość: sara Re: trudny dylemat IP: *.icpnet.pl 05.03.11, 13:28
      a co na to twój mąż, którego miałaś w jednym z poprzednich wątków?
      • bene_gesserit Re: trudny dylemat 05.03.11, 13:55
        Moze on tez jest uczniem?
      • Gość: uczennica Re: trudny dylemat IP: *.plusgsm.pl 05.03.11, 13:58
        sara,a co do tego ma miec moj maz? moja kasa moja sprawa.
        • mhr-cs Re: trudny dylemat 05.03.11, 14:08
          Gość portalu: uczennica napisał(a):

> sara,a co do tego ma miec moj maz? moja kasa moja sprawa.

nie denerwoj sie,
          ja mialam zawsze kase
        • Gość: sara Re: trudny dylemat IP: *.icpnet.pl 05.03.11, 14:08
          czyli co, on nie dostanie ani kawałka z twoich czekoladek?
          • Gość: uczennica Re: trudny dylemat IP: *.plusgsm.pl 05.03.11, 22:07
            jak zasluzy i bedzie mĂ­al ochote,to oczywiscie,ze go poczestuje. troche dziwne mam zasady w malzenstwie,moze dla niektorych niezrozumiale,ale zapewniam,ze przy moim ukochanym przystojniaku czuje sie jak prawdziwa ksiezniczka.:-)
            • reniam_123 Re: trudny dylemat 08.03.11, 12:25
              "Co twoje to i moje, a co moje to nie ruszaj" :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka