Gość: bo IP: *.dialup.nuria.telefonica-data.net 03.05.04, 12:05 Prosze was o pomoc.Uszczesliwiono mnie glowa czerwonej kapusty a nie mam zielonego pojecia co z niej mozna wykonac dobrego a nie lubie jak mi co zalega w lodowce. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: Co mozna zrobic z czerwonej kapusty? 03.05.04, 12:13 Lubię, i często robię sałatęe z czerwonej kapusty. Kapustę należy poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Część osób tylko lekko obgotowuje, ale ja wolę pogotowac trochę dłużej. Po ostudzeniu do kapusty dodaję posiekane cebulę i jabłko. Doprawiam dużą ilością pieprzu ziołowego, sokiem z cytryny oraz oliwą. Jeśłi trzeba solę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Co mozna zrobic z czerwonej kapusty? IP: *.dialup.nuria.telefonica-data.net 03.05.04, 13:25 Dzieki bardzo.Wyglada niezle,moze mi sie uda. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Co mozna zrobic z czerwonej kapusty? IP: 64.213.237.* 03.05.04, 13:29 Bardzo dobra jest czerwona kapusta z jablkami. Szatkujesz kapuste i na malej ilosci olej gotujesz. Ona pusci soki , moze tez troche wody dodac i pogotujesz. Lekko!!!! osol. Po pol godzinie dodaj pokrojone w kawalki jablka lub mus jablkowy, jezeki mozesz dostac. Zaleznie od smaku, gotujesz jeszcze polgodziny lub dluzej. To zalezy czy lubisz bardzo miekka czy taka, troche twardawa. Ja rowniz scieram ja na tarce, z najwiekszymi oczkami i jem na surowo z sokiem z cytryny i majonezem i dodaje taka surowa do salatki z salaty zielonej i innych warzyw.Ostatni jemy ja najszesciej na surowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Co mozna zrobic z czerwonej kapusty? IP: 64.213.237.* 03.05.04, 13:30 Zapomnialam o jednym, troche ja trzeba poslodzic, ilosc cukru zalezy od ciebie, do smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Co mozna zrobic z czerwonej kapusty? IP: *.proxy.aol.com 03.05.04, 15:38 www.kuchnia.3miasto.pl/4364.htm www.kuchnia.3miasto.pl/2436.htm www.kulinaria.pl/potrawy.asp? id=720www.biznet1.com/cooking/silesian/337.htm www.dianaskitchen.com/page/recipes03/0905_redcabbage.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Co mozna zrobic z czerwonej kapusty? IP: *.proxy.aol.com 03.05.04, 15:42 Jeszcze raz: kapusta czerwona z winogronami www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=720 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Co mozna zrobic z czerwonej kapusty? IP: 64.213.237.* 03.05.04, 18:06 Mily P, fajny przepis, ale po co ta zasmazka? Odpowiedz Link Zgłoś