Dodaj do ulubionych

Dania z ryżem

15.04.11, 10:31
Proszę o Wasze sprawdzone przepisy z ryżem. Pozdrawiam i dziękuję z góry za odp.
Obserwuj wątek
    • wuwuem Re: Dania z ryżem 15.04.11, 11:28
      - 3 woreczki ryżu ugotować w rosole (może być z kostki)
      - pół kg cebuli obrać, pokroić w ćwierć plasterki i zeszklić na patelni
      - pół kg piersi z kurczaka lub indyka pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni z dodatkiem przyprawy do gyrosa lub innej ulubionej do kurczaka
      - 50-80 dag pieczarek pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni (smażyć aż cała woda wyparuje)

Na dużej patelni lub w garnku wymieszać razem, dodać 1 szklankę rosołu (lub wody - przed dodaniem sprawdzić na ile potrawa jest słona!) i poddusić razem aż woda wyparuje. Doprawić pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Z założenia powinno to być dość ostre i z wyraźną nutą gałki. Po wyłączeniu dodać do gorącej potrawy odrobinę utartego żółtego sera.
      Potrawa jest najlepsza jeśli postoi z godzinę i smaki się przegryzą. Można przygotować potrawę nawet dzień wcześniej bo odgrzewana równie dobrze smakuje.
      • triismegistos Re: Dania z ryżem 16.04.11, 11:07
        Łojezu!
    • amaroola Re: Dania z ryżem 15.04.11, 11:46
      ryz ugotowac - na sypko

jablka zetrzec na tarce ' z duzymi oczkami'' warstwami ulozyc w brytfannie ryz, jablka- posypac cynamonem i cukrem, na to nastepna warstwa ryzu...cynamonu i cukrui warstwa ryzu

podawac ze smietana i cynamonem

---------------------
      w 5-tej klasie podstawowki mnie tego nauczono.... sprobuje raz jeszcze, bo dobre wtedy bylo i ....

do glowy by nikomu nie przyszlo wowczas, ze ryz moze byc podawany inaczej niz na slodko lub do pomidorowej i gloabkow

ot taka stara jestem :))
    • mhr2 Re: Dania z ryżem 15.04.11, 12:07
      ryz z ratatouille,bo ja mam czesto
    • cucinissima Re: Dania z ryżem 15.04.11, 12:32
      Klasyczne zolte risotto
    • linn_linn Re: Dania z ryżem 16.04.11, 09:46
      www.google.it/search?hl=&q=przepisy+z+ryzem&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGLL_itIT379IT379&ie=UTF-8
    • triismegistos Re: Dania z ryżem 16.04.11, 11:08
      Przepraszam, ale nie rozumiem pytania. Możesz uścislic?
    • ewikon Re: Dania z ryżem 16.04.11, 12:22
      TO JEST PYSZNE !!!!!!!
      szkoda, że nie moje .(

majanaboxing.blox.pl/2008/03/Placuszki-ryzowe.html
      czasem gdy ryż zostanie z obiadu jemy na deser.)
    • forencka Re: Dania z ryżem 19.04.11, 21:19
      Kotlety z ryżu - jak mielone, ale ryż zamiast mięsa.
      Z jabłkami jak wyżej ktoś pisał.
      Risotta różne , ulubione z boczkiem, groszkiem i parmezanem.
      Jako dodatek do dań typu leczo, gulasz i inne sosowate oraz do dań azjatyckich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka