Dodaj do ulubionych

CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!!

IP: 212.160.152.* 07.05.04, 11:52
Bardzo bardzo bardzo proszę cie o kontakt w sparwie przepisu na "innego
snickersa", którym mi straszliwie w głowie zawróciłaś. Przypomniał mi sie ten
smak i za nic nie chce mnie opuścić

JA MUSZĘ ZROBIĆ TO CIASTO!!!!!!

i w Tobie jedyna nadzieja...
pozdrawiam i czekam na jakikolwiek odzew

Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Liska Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! IP: 81.210.125.* 07.05.04, 12:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=12061556&a=12083729
      Nie jestem Cynamoon, ale może to jest to?
      :-)
      • Gość: ~KASIA~ Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! IP: 212.160.152.* 07.05.04, 12:22
        no właśnie to jest TO
        ale niekompletne i właśnie w tej sprawie tak rozpaczliwie chcę kontaktu z
        Cynamoon! Tu właśnie chodzi o ten specyficzny spód.
        To jest niesamowicie pyszne, jadlam to będąc jeszcze w liceum - na jakieś
        Swięta klasowe koleżanka przyniosła to ciasto, pieczone przez jej ciotkę.
        Pamiętam ten smak do dziś. Z koleżanką juz kontaktu daaaawno nie mam. Miałam
        nawet od niej przepis, ale jak piszę - miałam... zapodział sie pewnie
        bezpowrotnie.

a Tobie Lisko za dobre chęci iodzew szybki dziękuję!!
        A tu natrafiłam na post Cynamoon i mało ze szczęscia nie oszalałam

Dlatego dalej rozpaczliwie blagam o dokończenie tego przepisu!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Dora Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! IP: 80.72.35.* 07.05.04, 14:27
          u mnie to ciasto nazywa sie orzechowiec, masa jest prawie identyczna jak w
          przepisie cynamoon a ciastto:
          2i 1/2 szkl maki
          3 zoltka + 1 jajo
          20 dag masla
          1 lyzeczka proszku do piecz
          3/4 szkl. cukru pudru
          zagniesc i 15 min podpiec.
          mam nadzieje e to jest to.
          o ile sie nie myle to cynamoon byla niedawno pod koniec ciazy, wiec teraz
          pewnie ma inne sprawy na glowie. mam nadzieje ze nic nie pomylilam, ale byl
          taki post gdzie sie tak chyba przedstawiala.
          przepraszam za literowki ale moj synek bryka mi na reku.
          • Gość: ~KASIA~ Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! IP: 212.160.152.* 07.05.04, 16:58
            Dorcia

jesteś wielka!
            Może to to TO? Wiem, ze przepis na spód był właśnie troszke inny, niz
            tradycyjne kruche. Ten ma być lekko twardawy, a potem- juz po wyłożeniu masy
            karmelowo-orzechowej, część tego syropu wsiąka w ten spód, nadając mu
            specyficzny smak,który do dziś pamiętam, ale za diabła nie umiem opisać - takie
            to było fenomenalne.
            Jeśli Tobie też takie wychodzi, to prawdopodobnie Ciebie i Cynamoon będę długo
            wielbić :-))

i jeszcze jedno

w jakiej temperaturze podpiec najpierw spód, i potem - razem z orzeszkami - w
            jakiej temperaturze??

pozdrawiam

K.
            • Gość: dora Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! IP: 80.72.35.* 09.05.04, 10:35
              Ja piekala w 180 stopniach.
              Wlasnie zjadam ostatni kawalek orzechowca, ktory upieklam zaraz po napisaniu
              postu w piatek. ummm....
          • Gość: Cynamoon Re: Hi, hi -sprostowanie IP: *.it / 62.233.189.* 10.05.04, 17:18
            To nie ja bylam pod koniec ciazy tylko Liska :-)
    • kasia.kasia Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! 09.05.04, 23:30
      Dora, Ty mnie nie stresuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie mam w domu orzechów, niedawno wróciliśmy od rodziców, dziecko co prawda już
      polożyłam, ale jeszcze tak zboczona jednak nie jestem, żeby lecieć do sklepu i
      piec ciasto po 12 w nocy...
      i całe szczęście

chociaż ja przeczytałam ,ze sobie bezkarnie sama jesz to Ci straszliwie
      zazdroszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      a tu mąż sie zarzeka ze nie ważne co to za cudo - nie mam nic piec, bo lato się
      zbliża,i będziemy dwa utyte miśki ;-))
      • Gość: Cynamoon Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! IP: *.it / 62.233.189.* 10.05.04, 15:43
        Witam wszystkich!!!
        Dluuuuuuugo mnie tu nie bylo. Mialam dramatyczne przejscia, od ktorych gotowac
        mi sie odechcialo a oprocz tego bylam odcieta od netu.
        Strasznie sie stesknialm za tym forum!
        Co do spodu, to u mnie w domu wszyscy robia go na oko :-(
        Specjalistka jest ciotka i jej wersja ciasta jest niesamowita: cienka, twardo
        chrupka- pyszna!
        Pytana o przepis oburza sie i mowi: Na oko!
        Ale sprobuje ja przycisnac :-)
        Moze uda mi sie ustalic proporcje. Wiem tylko, ze z cala pewnoscia jest tam
        prawdziwe maslo, nie margaryna.
        • kasia.kasia Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! 10.05.04, 17:13
          Jejkuuuuuuuuuuuuuu
          to przycisniej Cioc koniecznie

co prawda Dorka podaBa przepis i mam nadzieje ze to To, ale upewnic sie nigdy
          nie zaszkodzi.

Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odzew!!!!!
    • Gość: ~KASIA~ Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! IP: 212.160.152.* 11.05.04, 14:41
      no i co?

Ciocia przyciśnięta do muru? :-))
      • Gość: Cynamoon Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! IP: *.it / 62.233.189.* 11.05.04, 14:49
        Troszke cierpliwosci!
        W ciagu paru dni ja przycisne, w trybie natychmiastowym to niestety niemozliwe.
        Ale pamietam i obiecuje!
        pozdrawiam
        • m_wait Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! 11.05.04, 15:33
          To może nie naciskaj Cioci ,bo się w sobie zamknie...Pozdrów ją ode mnie,bo
          też czekam na TEN przepis.
          • kasia.kasia Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! 11.05.04, 21:54
            hehe, no proszę - nie jestem osamotniona w czyhaniu na tajemny przepis na oko
            Cioci Cynamoon

:-)) :-)) :-))
            • amused.to.death Re: CYNAMOON odezwij się baaaardzo proszę!!!!! 11.05.04, 21:59
              no bo wszystkim w głowie zawróciła? przypominaniem o tym przepisie:)))
              • Gość: Cynamoon Re: Dopadlam ciocie :-) IP: *.it / 62.233.189.* 15.05.04, 14:23
                Oto przepis. Chociaz ciocia robi na oko, starala sie podac proporcje, ale radze
                nie trzymac sie ich przesadnie, tylko mniej wiecej i na wyczucie :-)))

Kostka masla 200g (koniecznie maslo, nie margaryna)
                2 jajka
                cukier, ok 1/2 szklanki (mozna i wiecej, ale reszta jest b. slodka)
                pol lyzeczki proszku do pieczenia
                maka, tyle, zeby sie zagniotlo, okolo 2 szklanek.
                Ciasto ma byc srednie, ani zbyt miekkie, ani zbyt twarde.
                Piec na zloto w 180 stopniach.
                Powodzenia.
                • Gość: ~KASIA~ Re: Dopadlam ciocie :-) IP: 212.160.152.* 15.05.04, 22:27
                  CYNAMOON I LOVE YOU>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

:-)) :-))
                  • Gość: Cynamoon Re: Dopadlam ciocie :-) IP: *.it / 62.233.189.* 17.05.04, 17:04
                    Chociaz Ty jedna!
                    :-)))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka