Dodaj do ulubionych

Prośba o radę

28.05.11, 14:40
Witam,

Przygotowałem sobie do obiadu sałatkę ze świeżych ogórków i pomidorów. Posoliłem, popieprzyłem i dodałem bazylii i... znalazłem w lodówce fasolkę flażoletkę w puszce. Czy można ją dodać do mojej finezyjnej sałatki? :)

Pozdrawiam,
Ekonomista
Obserwuj wątek
    • kosmopolitesiorbut Nie ma kary za dodanie w KK. A poważnie. 28.05.11, 14:56
      Weż łyżkę, dwie sałatki podstawowej, dodaj trochę flażoletki i spróbuj. To chyba nie problem? Wbrew pozorom w kuchni też trzeba myśleć chociaż to nie apteka...
    • coralin Re: Prośba o radę 28.05.11, 15:07
      Poszukaj jajko w lodówce, sałatę i jakąś rybę w puszce i na kolację będzie sałatka a'la nicejska.
    • eekonomista Re: Prośba o radę 28.05.11, 15:12
      Spróbowałem, może nie jest to jakaś rewelacja, ale przynajmniej mam więcej sałatki :D

Dzięki za pomysł na sałatkę nicejską :D
      • Gość: Annka Re: Prośba o radę IP: *.enterpol.pl 28.05.11, 21:54
        Co to jest ta frażoletka?
        Nie słyszałam o takim cudzie natury.
        • marghe_72 Re: Prośba o radę 28.05.11, 21:57
          google bywają pomocne
          www.bonduelle.com.pl/produkty/warzywa_apertyzowane/warzywa_do_salatek/art38,fasola-flazoletka.html
          • wanda-maria Re: Prośba o radę - 3 inne 28.05.11, 22:34
            1/ à la grecka:
            salata, pomidory, ogorek, czerwona papryka, czerwona cebula, feta, czarne oliwki;

2/ à la toskanska:
            pomidor, ogorek, czerwona cebula, grzanki z chleba, bazylia;

3/ à la cannoise:
            mlode ugotowane ziemniaki, salata, jajka na twardo, fasolka zielona, tunczyk w oliwie, pomidor, cebulka ze szczypiorkiem, czarne oliwki, bazylia....

no i do wszystkich salatek sos winerget.

• ania_m66 Re: Prośba o radę - 3 inne 28.05.11, 22:57
              ale macie w polsce dobrze.
              tu w calych niemczech ogorki wymiotlo co do sztuki. warzywa i owoce tanie jak barszcz, a ludzie obchodza stoiska jakby gryzly i warczaly. w trzech ogonach do kas bylam dzisiaj jedyna osoba majaca w koszyku borowke amerykanska, pomidory i rzodkiewki. z ponad 30 innych osob w koszyku nie mial nikt nic zielonego.
              dziekuje niemieckim mediom za i koncertowe wrecz sianie paniki.
              • Gość: x u mnie ogórki po 0,39 €, IP: *.unitymediagroup.de 28.05.11, 23:24
                pomidory po 1,11 €/kg.
                Zawsze jadłem, teraz też jem i w przyszłym tygodniu nadal będę jadł ;)
                • ania_m66 Re: u mnie ogórki po 0,39 €, 28.05.11, 23:33
                  pod granica francuska ogorkow njet. ani na rynku, ani w sklepach. przepiekne pomidory cos kolo 1,20/kg, 250g borowki amerykanskiej 89 centow i nikt nie kupuje.
                  • Gość: x Re: u mnie ogórki po 0,39 €, IP: *.adsl.alicedsl.de 29.05.11, 10:13
                    wczoraj w kauflandzie byly ogorki po 10 centow!!!,rozne salaty tez po tyle samo,pomidory od 1€ do 2€,banany po 55centow.rowniez dziekuje niemieckim mediom za panike:)
                    moim okiem to jest po prostu za duzo towaru na rynku no i trzeba bylo zrobic cos "z tym" podobnie jak swinaskie grypy czy choroby wscieklych krow zostaly "wynalezione",czemu teraz jest na ten temat cisza???
                    • mhr2 Re: u mnie ogórki po 0,39 €, 29.05.11, 10:25
                      w moim regionie tej paniki nie ma, w kauflandzie ceny sa normalne
                      tak samo jak w innych markietach,nie wiem i tak co jest gorsze dla zdrowia
                      wiec sa warzywa i mieso jak zawsze w mojej kuchni,
                    • Gość: agniesia Re: u mnie ogórki po 0,39 €, IP: *.adsl.alicedsl.de 30.05.11, 08:40
                      w jednym z hamburskich kauflandow ceny warzyw raczej normalne.
                      chyba w soboty wieczorem wiecej przeceniaja ale tak pozno to ja do tego sklepu nie chodze.
      • znana.jako.ggigus ile ci placa 29.05.11, 12:52
        za reklame?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka