Dodaj do ulubionych

Pytanie o mikrofalówkę

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.04, 22:13
Dlaczego wszystkie kuchenki mikrofalowe w sklepach otwierają się na lewo?
Druga ewentualność to na dół. A czemu nie na prawo? U mnie w kuchni jest
tylko jedno możliwe miejsce na mikrofalę i taka otwierana na prawo byłaby
wygodniejsza. A może się mylę, może ktoś z Was ma otwieraną na prawo?
Obserwuj wątek
    • wedrowiec2 Re: Pytanie o mikrofalówkę 15.05.04, 22:21
      Ja mam na prawo (Daewoo), a wolałabym na lewo:)
      • wedrowiec2 Autokorekta:( 15.05.04, 22:37
        Ona otwiera się na lewo, w poprzednim mieszkaniu bardzo mi to przeszkadzało,
        ale teraz nie. Żle być czasami wędrowcem, zaczynają mylić mi się mieszkania:))
        • Gość: niewiedząca Re: Autokorekta:( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.04, 23:02
          No nie rób mi tego, bo właśnie kłóciłam się z mężem po przeczytaniu Twojego
          pierwszego posta, że źle rozglądaliśmy się w sklepie i że pewnie wystarczyło
          zapytać... No nic idę się pogodzić :-))))))))))), czytaj dokonać autokorekty.
    • wydra10 Re: Pytanie o mikrofalówkę 15.05.04, 23:56
      Wszystkie, jakie w życiu widziałam otwierają się na lewo. Pewnie chodzi o to,
      że w prawej ręce trzymasz to, co wkładasz do środka, a lewa ręka służy do
      otwierania tych drzwiczek. Może spróbuj pójść tym tropem? Tzn urządzenia dla
      mańkutów...
      W
      • Gość: niewiedząca Re: Pytanie o mikrofalówkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.04, 00:35
        A są takie dla mańkutów? Kwestia trzymania w ręce jest do przeskoczenia -
        myślę, że można się przyzwyczaić. A tak to chyba akrobacji się muszę nauczyć.
        Kurczę, ale kiedyś budowali dziwne mieskania!!!
        • amused.to.death Re: Pytanie o mikrofalówkę 16.05.04, 00:56
          A tak to chyba akrobacji się muszę nauczyć.

Ja się usiłuję nauczyć tych akrobacji już od roku - bezskutecznie:(((, a kuchenki używam często...
        • linn_linn Re: Pytanie o mikrofalówkę 16.05.04, 09:58
          W Mediolanie sa sklepy prowadzace sprzedaz artykulow dla leworecznych:
          www.milanoin.it/shopping/varie/mancini.asp Mikrofalowek jednak nie ma.
        • abere8 Lodowki, na ten przyklad :-) 16.05.04, 10:21
          Jak sie dowiedzialam w zeszlym roku, w lodowkach (nie wiem, czy we wszystkich
          modelach) mozna samemu zmienic strone, w ktora drzwi sie otwieraja. Bardzo
          prosto. Moze i w mikrofalowkach mozna? Chociaz nie sadze, onesa chyba troche
          bardziej skomplikowane...

PS. Moja otwiera sie na lewo.
          • Gość: niwiedząca Re: Lodowki, na ten przyklad :-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.04, 12:09
            Lodówkę mam właśnie taką, w której mozna zmienić stronę otwierania drzwiczek,
            stąd pomyślałam sobie, że czemu nie mikrofalówki. Ale po odwiedzeniu kilku
            sklepów zwątpiłam. Może są jakieś śmieszne normy, że ma być tak i już. Ja mam
            mikrofalówkę, ale właśnie typową, używam jej często i jest to denerwujące.
            Zaczęłam myśleć o kupnie nowej a tu masz ci los.
            A tak swoją drogą, choć to może nie na to forum, wydaje mi się, że pralki też
            są wszystkie otwierane na lewo. U Was też tak jest? Z pralką nie mam problemu,
            bo otwiera się bardzo szeroko, ale ta nieszczęsna kuchenka wymaga sporych
            zdolności obsługi - akurat w naszym wypadku :-)))
            • emka_1 Re: Lodowki, na ten przyklad :-) 16.05.04, 13:41
              w prostej lodówce jest wyłacznie kwestia zawiasu, w mikrofalówce niestety
              kwestia automatyki:( drzwiczki same się nie otwierają (tak jak w pralce), jest
              czujnik zamknięcia drzwiczek itd. należałoby przekładac nie tylko drzwi, ale też
              elektroniczne flaki:( temu zwykły użytkownik nie podoła, więc z założenia
              producenci nie stwarzają takich możliwości. niestety pozostaje gimnastyka.
              • Gość: wiedzącajużwięcej Re: Lodowki, na ten przyklad :-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.04, 15:08
                No dobra: kwestia automatyki-elektroniki do mnie przemawia. Ale dlaczego
                fabrycznie się nie robi i jednych i drugich? Chyba, że się robi, tylko jeszcze
                nie trafił się nikt kto ma kuchenkę otwieraną na prawo... Chyba rzucę pytaniem
                do producentów. A na Zachodzie też tak jest? Łatwiej chyba kupić kuchenkę do
                kuchni niż przebudowywać całą kuchnię. A może są takie, których drzwiczki
                otwierają się bardziej niż 90 stopni? Tak jak w pralkach.
                • emka_1 Re: Lodowki, na ten przyklad :-) 16.05.04, 20:46
                  jeśli chodzi o drzwiczki -w mojej otwierają się o pełne 180 stopni.
                  • Gość: niewierząca Re: Lodowki, na ten przyklad :-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.04, 21:21
                    poproszę producenta i najlepiej model, bardzo proszę!
                    • emka_1 Re: Lodowki, na ten przyklad :-) 16.05.04, 21:46
                      hehe, stary model, a producent mało szykowny :))) royal mwg 750, wersja z
                      grillem, minimum elekroniki, bez wagi, timer analogowy - 30 min, ale za to
                      pojemna i bezawaryjna. używana codziennie od ok. 5 lat.
            • Gość: Pichciarz Re: Lodowki, na ten przyklad :-) IP: *.proxy.aol.com 16.05.04, 14:47
              W mikrofalówce jest zamek, taki haczykowaty, i tego na drugą stronę przerzucić
              się nie da.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka