Gość: anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 14:21 szukam przepisu na bułkę do kebaba. Nie mogę nigdzie dostać bułki takiej typowej do kebaba, jak to się robi? Może znacie jakiś przepis żeby upiec taką bułkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triismegistos Re: bułka do kebaba 14.07.11, 14:48 A co to jest "typowa bułka do kebaba"? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: bułka do kebaba 14.07.11, 14:50 w kazdym sklepie mozna kupic byłki do kebaba,bez problemu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: bułka do kebaba 14.07.11, 14:59 250 g maki 150 ml wody 4 g suszonych drozdzy Wyrobic ciasto, przykrys wilgotna sciereczka i zostawic w wilgotnym miejscu do wyrosniecia. Wyrosniete ciasto rozwalkowac, zlozyc w pol i delikatnie wykrawac krazki ( filizanka, wieksza szklanka) Ulozyc na blaszce i piec okolo 15 minut w 200 stopni C. Przesylam filmik, niestety w jez. niderlandzkim ale mozna popatrzec jak sie robi, z tym ze na filmiku sa robione mini - chlebki: Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: bułka do kebaba 14.07.11, 15:00 Ps, link : www.wezooz.be/video-recepten/zelf-pita-broodjes-maken Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: bułka do kebaba 14.07.11, 15:03 Jesli chodzi ci o plaski chlebek, w ktorym mozna zrobic kieszen, to to sie nazywa 'pita'. Do kupienia w spozywczakach. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: bułka do kebaba 14.07.11, 15:27 Jesli moze byc pita, to w galerii potraw jest kilka przepisow. Odpowiedz Link Zgłoś
norvegianwood Re: bułka do kebaba 15.07.11, 23:14 Jeśli możesz zajrzyj do Lidla - tam są :) baza noclegowa | www.alfamedio.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Co to jest kebab? IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 13:35 Skądże znowu, to pyszne, świeże, odpowiednio doprawione mięso, przynajmniej ja takie kupuję. Polecam, niewiele rzeczy przebije dobrze przyrządzone mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek29 Re: bułka do kebaba 04.03.15, 11:50 w Lidlu kupisz gotową ,bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
tamiza.1 Re: bułka do kebaba 04.03.15, 22:21 ale piszecie o picie czy o takiej miękkiej bule? Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: bułka do kebaba 04.03.15, 22:46 tamiza.1 napisała: > ale piszecie o picie czy o takiej miękkiej bule? Ta "miękka buła" to też pita tylko mniej/słabiej rozwałkowana przed drugim wyrastaniem i upieczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_dk Re: bułka do kebaba 06.03.15, 00:23 Pita albo Fladenbrot Wersja zdrowa to takie czarne bułki pełnoziarniste Odpowiedz Link Zgłoś
tamiza.1 Re: bułka do kebaba 06.03.15, 21:11 kiedyś mój facet dostał coś co na bank było zwykłą wielką bułą... zapchał się nią okrutnie ;) i na bank to nie była pita ;) dlatego zapytałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: bułka do kebaba IP: *.188.106.pools.vodafone-ip.de 06.03.15, 11:53 bez bulki lubie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Dwa durne iksy. IP: *.gdynia.mm.pl 06.03.15, 12:02 Że sparafrazuję Waligórskiego: Dwa durne "iksy" były dumne niesłychanie, Że je ludożerca zaprosił na śniadanie. Jakoż było śniadanie, "żerca" dwakroć mlasnął, Zjadł oba, ziewnął, pierdnął, I po chwili zasnął. Sens waszego istnienia to debilne wpisy na poziomie przedszkolaków i to z głębokim upośledzeniem umysłowym. Odpowiedz Link Zgłoś