Dodaj do ulubionych

strona z prostymi przepisami

25.08.11, 10:38
Witam,

czy moglybyscie polecic mi jakas fajna strone internetowa z prostymi i szybkimi przepisami na obiady, salatki, etc. Cos, gdzie codziennie moglabym znalezc cos fajnego do przygotowania w domu. Chce sie nauczyc gotowac, ale zaczynajac od prostych i szybkich dan :)
Dziekuje,
m.
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: strona z prostymi przepisami 25.08.11, 11:40
      a zaglądałaś do Galerii Potraw?
      • madame_mage Re: strona z prostymi przepisami 25.08.11, 13:01
        Dzieki, przejze Galerie :)
    • very.martini Re: strona z prostymi przepisami 25.08.11, 13:04
      Jakie danie jest wedlug Ciebie proste? Umiem zrobic pasztet, upiec chleb i swietna pieczen, i jak trzeba, to przyzdobic tort i zabierajac sie do tego w ogole nie zastanawialam sie, czy to cos trudnego czy nie, mase innych potraw, ktore w wiekszosci domow sa od swieta u mnie jest dosc czesto, kosztem mojego wolnego czasu i snu, ale to lubie:) natomiast wykladam sie na nalesnikach i za Chiny nie umiem przyrzadzic jajecznicy takiej, jaka lubilam. Musialam jezdzic na jajecznice do Mamy. NO i nie potrafie ukroic prostych i ladnych kromek chleba, nigdy nie potrafilam, a to niby najprostsza rzecz do zrobienia w kuchni. Jak jeszcze zdarzalo mi sie smazyc kotlety, to moja panierka nie nadawala sie do pokazania swiatu, jak mialam ochote na kotlety w panierce to musialam sie wpraszac albo isc do knajpy, a to podobno proste do zrobienia. Poleglam:)
      No i nie pytaj o strony z prostymi przepisami, pytaj o strony z DOBRYMI przepisami. Nawet przepis na najprostsze danie moze byc tak podany, ze utrudnia Ci prace (zamiast cos zrobic w godzine, bedziesz robic w poltorej), albo moze byc po prostu do kitu.
      jEsli rozumiesz po niemiecku, polecam strone essen und trinken, o ktorej dowiedzialam sie na forum od frakcji niemieckiej. Fajne przepisy, wszystko krok po kroku, no i jeszcze nie zdarzylo mi sie, zeby cos sie sprapralo. I moze zaopatrz sie w stara dobra "kuchnie polska";)?
      I polecam lekture archiwum forum, ja sie nauczylam podstaw i roznych trikow tutaj. Mama mnie nie uczyla gotowac w domu, bysmy sie pogryzly chyba:)

16%VOL
      22%VAT
    • Gość: kwaśna śmietana Re: strona z prostymi przepisami IP: *.home.aster.pl 25.08.11, 18:43
      Na stronie www.kuchnia.tv możesz znaleźć przepisy z fajnych programów kulinarnych. Uważam, że najprostsze są te z programów "Domowy Kucharz" i "Przekręty Jamiego Olivera", trzeba tylko poszukać w ichniejszej wyszukiwarce. Mnóstwo świetnych przepisów jest też na stronie www.wielkiezarcie.com - z niej korzystam regularnie.
      • madame_mage Re: strona z prostymi przepisami 26.08.11, 08:46
        Dziekuje Wam za pomoc :) poszperam na tych stronach, o ktorych piszecie.
        Co do tego, co znaczy dla mnie "proste", to chyba wszystko co wykracza poza pokrojenie kurczaka w kostke, podsmazenie go na patelni i pozniejsze wymieszkanie z ugotowanym makaronem polanym sosem ze sloika :)
        Mam na mysli generalnie potrawy proste i szybkie w przygotowaniu, takie na codzienne obiady. No bo pasztetu na co dzien przeciez sie nie robi :)
        Chodzi o to, ze teraz jak mam rodzine, maz, dziecko, to chce ich zdrowo zywic. Jesli nie naucze sie gotowac, to ciagle na obiad bedzie makaron, albo mrozona pizza, etc. a tego nie chce :(
        Ja po prostu nie mam pojecia co zrobic z innym miesem niz piersi z kurczaka, boje sie swiezych warzyw (!), bo tez nie wiem jak je potraktowac... tragedia :)
        • madame_mage Re: strona z prostymi przepisami 26.08.11, 08:57
          chcialam napisac "proste" - wszystko co nie wykracza poza...
          • kosmopolitesiorbut Re: strona z prostymi przepisami 26.08.11, 09:04
            www.przepisykulinarne.org/lista
        • linn_linn Re: strona z prostymi przepisami 26.08.11, 10:13
          A co jest niezdrowego w makaronie? Poza tym makaron / danie z makaronu: robienie samego makaronu mozna na poczatku sobie odpuscic / tez trzeba umiec zrobic prawidlowo.
          • cucinissima Re: strona z prostymi przepisami 26.08.11, 10:55
            > A co jest niezdrowego w makaronie?
            no wlasnie tez sie zastanawiam.... bo we Wloszech dzien bez makaronu to dzien starcony...
    • agafka88 Re: strona z prostymi przepisami 26.08.11, 10:38
      Polecam jeszcze forum cincin.cc, tam znajdziesz wiele przepisów o różnym poziomie trudności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka