Dodaj do ulubionych

Warzywa na patelnię BEZ marchewki??

20.11.11, 22:37
Znacie jakieś mieszanki warzyw na patelnię itp., które nie mają w sobie marchewki ani ziemniaków? Masakra jest jakaś z tą zakichaną marchewką, upychają ją do każdej mieszanki, niezależnie czy nazywa się włoska, chińska czy hawajska.........
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: Warzywa na patelnię BEZ marchewki?? 20.11.11, 22:45
      Była jakaś "Żółta" - nie pamiętam Hortex, Frosta ? Chyba nie miała marchewki... Druga z tej serii była "Zielona" - też chyba bez...

Ale głowy nie dam :-)
    • beata_ Frosta jednak... 20.11.11, 22:52
      Miszanka żółta ma ziemniaki, ale zielona już ani ziemniaków, ani marchewki :-)

www.frosta.pl/pl/produkty/warzywa/warzywa-na-patelnie.html
      • 0yotte Re: Frosta jednak... 20.11.11, 23:13
        tak, zielona mieszanka jest bez marchewki i bez ziemniaków i jest naprawdę bardzo smaczna :)
        tak jak nie lubię tych warzyw patelniowych, tak te zielone są nieźle skomponowane i dobrze smakują :)
    • 83kimi Re: Warzywa na patelnię BEZ marchewki?? 20.11.11, 23:01
      Najlepiej kup sobie takie warzywa jakie lubisz - świeże. Jeśli bardzo chcesz, może je podzielić i zamrozić.
      • coco-fee Re: Warzywa na patelnię BEZ marchewki?? 30.11.11, 01:06
        Dzięki. Faktycznie kiedyś miałam te zielone, ale dawno nie widziałam w sklepach, więc uszły mojej pamięci ;) chociaż groszek cukrowy mrożony często ma włókna albo jest twardawy.
        A co do mrożenia samemu - to sie sprawdza tylko na kilka dni,ale nie jest zapakowane próźniowo i traci smak czy kolor.
        • kosmopolitesiorbut Re: Warzywa na patelnię BEZ marchewki?? 30.11.11, 03:36
          coco-fee napisała:
          > A co do mrożenia samemu - to sie sprawdza tylko na kilka dni,ale nie jest zapak
          > owane próźniowo i traci smak czy kolor.

Co Ty chrzanisz? Zblanszuj warzywa przed zamrożeniem skoro tak bardzo na kolorze Ci zależy. Te mrożonki sklepowe NIE są pakowane próżniowo.
        • 83kimi Re: Warzywa na patelnię BEZ marchewki?? 30.11.11, 09:03
          Kup odpowiednie pojemniki do mrożenia.
    • klara551 Re: Warzywa na patelnię BEZ marchewki?? 30.11.11, 09:20
      Kup po prostu,jeżeli musisz pojedyńcze mrożonki- groch,fasolę,brokuł. kalafior. Por, seler .kapusta,pietruszka,cukinia,fenkuł są świeże. Wymieszaj w proporcji jaką lubisz i już.
      • aqua48 Re: Warzywa na patelnię BEZ marchewki?? 30.11.11, 10:37
        klara551 napisała:

> Kup po prostu,jeżeli musisz pojedyńcze mrożonki- groch,fasolę,brokuł. kalafior.
        > Por, seler .kapusta,pietruszka,cukinia,fenkuł są świeże.

Brokuły i kalafiory też są jeszcze świeże. Mam w zamrażalniku własne mrożonki warzywne (mieszanka na zupę) i nic im się nie dzieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka