Gość: Luka IP: *.play-internet.pl 28.12.11, 11:16 Co zabieracie do pracy na lunch? U mnie w firmie jest jedynie mikrofalówka, więc trudno jest mi wymyślić jedzenie które można byłoby za pomocą tego urządzenia przygotować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aiczka Re: Praca i dieta 28.12.11, 11:38 W mikrofali regularnie odgrzewam sobie zupę, makarony lub ryż z sosami, kisz (quiche), leczo. Paszteciki z ciasta francuskiego trochę mniej się sprawdzają, bo po takim odgrzaniu robią się trochę rozmiękłe. Koleżanka podgrzewa pierogi. Generalnie sprawdzają się rzeczy wilgotne z natury, nierozmiękające. Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: Praca i dieta 28.12.11, 12:45 To nie jedynie mikrofalowka a az mikrofalowka. Niektorzy sa skazani na zimny bufet a Ty w zasadzie nie masz ograniczen. I chyba mialas na mysli podgrzanie a nie przygotowanie? Chociaz w domu mikrofali nie uzywam to w pracy niemal codziennie do pogdrzewania posilkow. Kanapki to u mnie ostatecznosc. Sprawdzaja sie przede wszystkim zupy, roznego rodzaju curry i zapiekanki. 3 lata temu, kiedy sie odchudzalam przez pare miesiecy codziennie jadlam 2 obiady w tym jeden w pracy,podgrzewany w mikrofali. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Praca i dieta 28.12.11, 13:23 Większość potraw można odgrzać w mikrofalówce. Pewnie, że lepsze jest jedzenie przygotowane na świeżo, ale z mikrofalówki też można zjeść. Ja do pracy noszę różne zupy, makarony/kasze/ryże z sosami, różne zapiekanki, lasagne, faszerowaną paprykę itp itd. Poza tym można też zabierać sałatki, tylko sos osobno i przed samym spożyciem polewasz sobie sałatkę sosem, do tego kawałek kiszu, jakieś tarty, a na deser jakiś owoc albo jogurt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość porto Re: Praca i dieta IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.11, 13:25 Gość portalu: Luka napisał(a): > Co zabieracie do pracy na lunch? nic, zalezy gdzie pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: Praca i dieta 28.12.11, 19:15 Ja odzywiajac sie w sposób, który wykluczał jedzenie inne niż przygotowywane w domu, nosilam obowiazkowo termos z zupa (miałam porządny, była gorąca po kilkunastu godzinach), plus zimne rzeczy w pudelkach/ kanapki, ale zimne mniej chetnie. Na ciężkie dni dwa termosy - rzadsza zupa i jakas duszenina miesno - warzywna, to mi pasowało, bo możliwości są niewyczerpane. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Praca i dieta IP: *.fbx.proxad.net 28.12.11, 19:44 Mozesz zabrac dowolny obiad: ziemniaki z pieczenia i warzywami na cieplo, makarony, zupy, tylko to co jest chrupiace chrupiace nie bedzie. Najprosciej jest robic wieksza kolacje i jedna porcje miec nastepnego dnia na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEGA Re: Praca i dieta IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.12, 17:18 Możesz zabrać ryż z sosem i mięsem, zupę albo jak nie masz czasu przygotowywać możesz kupić gotowe dania dostępne w wielu supermarketach. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 kto pracujac potrzebuje diete? 14.01.12, 11:27 Gość portalu: Luka napisał(a): > Co zabieracie do pracy na lunch? U mnie w firmie jest jedynie mikrofalówka, wię > c trudno jest mi wymyślić jedzenie które można byłoby za pomocą tego urządzenia > przygotować. bo modelka nie jestes, Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: kto pracujac potrzebuje diete? 23.01.12, 11:54 Nie sądzisz, że ktoś może być na diecie z powodu zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 oczywiscie, cos takiego bym napisala juz pytajac 24.01.12, 11:23 jagoda85 napisała: > Nie sądzisz, że ktoś może być na diecie z powodu zdrowia? , a nie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan na obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 17:42 Ja na obiad robię żonie albo sałatki, koniecznie z jakimś porządnym białkiem typu kawałek wołowiny, drobiu, dobrymi węglowodanami : razowy makaron, albo kromka razowca. Do tego w oddzielnym pojemniku winegret. Druga opcja to fritatta na zimno: mnóstwo warzyw w jajku. Trzecia opcja: gęste zupy na bazie strączkowych i warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
z_plus_z Re: Praca i dieta 14.01.12, 23:02 Mikrofa w pracy oznacza, że można zabierać ze sobą wszystko prawie, choć najlepiej sprawdzają się - jak napisano już wyżej - wszystkie ryżowe, kaszowe i makaronowe "jednogarnkowce". A na marginesie: znacznie łatwiej utrzymać "rygor dietetyczny" właśnie w tygodniu roboczym, niźli w weekendy. Korzystaj z tego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolla Re: Praca i dieta IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 23:48 Możesz samemu przygotować makaron z sosem, w zależności od wyobraźni sosów jest bez liku. Ale łatwiej całą ciężką pracę zrzucić na fachowców. Od pewnego czasu "zaprzyjaźniłam" się z daniami do mikrofalówki- gotowe, przygotowane bez tłuszczy i m.in. niskokaloryczne, rewelacyjnie sycą mnie w środku dnia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Praca i dieta IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 01:30 Niech zgadnę - masz na myśli ohydny, drogi, napakowany chemią syf, który zaraz zareklamujesz. Coraz tępsi ci spamerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Praca i dieta 23.01.12, 09:50 mikro w pracy to dar niebios- mzesz przyniesc nawet caly obiad i w trzy minuty odgrzac przeciez. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
janfranco1 Re: Praca i dieta 23.01.12, 12:10 Zaczbijmy od tego że większość rodzimych firm nie przewiduje przerwy na lunch, więc pokątnie można zjeść bułkę lub kanapkę. Teraz już to się zmienia ale w większości jeszcze takich przerw nie ma. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
janfranco1 Re: Praca i dieta 23.01.12, 13:56 Dukan to najprostsza droga do grzybicy. Grzybki candida zalęgną się w jelitach w takich ilościach że jesienią do lasu nie trzeba chodzić żeby nasuszyć na pierogi. Podobnie jest z dietą norweską- to taki hit internetowych diet, oparty na jajkach i grapefruitach przez 2 tygodnie. Oczywiście że przy takich dietach waga spada, ale to spowodowane jest obroną organizmu i wysyłaniem sygnałów do mózgu że z odżywianiem jest coś nie tak, że brakuje skladników odżywczych, witamin, a poziom ph drastycznie spada. Taki sam efekt można osiągnąć wypijając setkę octu codziennie. Zobaczycie jak wam waga zleci. A potem lekarze, szpitale, odkwaszanie, odgrzybianie... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bluutka Re: Praca i dieta 24.01.12, 13:47 Najlepszym rozwiązaniem są pudełka plastikowe i przynoszenie posiłku ze sobą w torebce. Polecam sałatki, rybę, pierś z kurczaka - tak żeby danie było gotowe do odgrzania. Odpowiedz Link Zgłoś