anelka77 15.04.12, 10:19 Można je tak trzymać w zamrażarce w nieskończoność? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmopolitesiorbut Re: Zamrożone białka 15.04.12, 10:40 Nie - dopóki zamrażarka działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Zamrożone białka 15.04.12, 11:14 trzymac to je mozesz latami. ale nawet nie wiem, czy po wiecej niz 6 miesiacach sie do czegos nadadza. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Da się. Ostatnio zużyłem na biszkopt zamrożone 15.04.12, 11:55 jakoś tak 2 lata temu (dodawane do pojemnika co jakiś czas bo potrzeba 10-15). A przepis wymaga na wstępie ubicia ich jak na masę bezową. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Zamrożone białka 15.04.12, 15:17 Wiele zalezy od twojej lodowki i od tego, jak jej uzywasz, czyli np czy zamrazarka ma osobny agregat i jak często ją otwierasz, czy jest w pelni wypełniona itd. Teoretycznie mozesz je trzymac zamrozone pare miesiecy, ale nie polecam. Odmrozilam trzymiesieczne i zrobilam z nich beze - i mimo tego, ze byly przechowywane w hermetycznym pojemniku, beza miala dziwny posmak. Bezpieczniej miesiąc i zużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Zamrożone białka 15.04.12, 16:54 bene_gesserit napisała: > Wiele zalezy od twojej lodowki i od tego, jak jej uzywasz, czyli np czy zamrazarka ma osobny agregat< Jakie znaczenie ma ilość agregatów? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Zamrożone białka 15.04.12, 18:18 matylda1001 napisała: > Jakie znaczenie ma ilość agregatów? Tylko takie, że sprzęt jest trwalszy i wypadku awarii jednego coś zawsze działa, albo zamrażarka, albo lodówka. Lodówki z ZAMRAŻALNIKIEM nie mają odrębnych agregatów, mogą mieć oddzielne termostaty. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Zamrożone białka 15.04.12, 18:08 Przechowuję zamrożone w szczelnych pojemnikach po kilka m-cy, wszystko jest z nimi w porządku, bezy wychodzą idealnie (tylko do tego celu zamrożonych białek używam). Odpowiedz Link Zgłoś
anelka77 Re: Zamrożone białka 15.04.12, 18:25 Mam zamrożone tak gdzieś od 1,5 miesiąca 2 białka, wczoraj dodałam kolejne białko. Przechowuję je właśnie w szczelnie zamkniętym pojemniku i dzisiaj zastanowiła mnie właśnie kwestia przechowywania białek. Dziękuję za udzielone odpowiedzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRANKA Re: Zamrożone białka IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 15.04.12, 21:18 anelka77 -jak masz za duzo bialek to wcale nie musisz ich mrozic bo za niedlugi czas znow bedziesz miala nastepne i tak w nieskonczonosc ,wykorzystaj je natychmiast ubijajac na sztywno z szczypta soli ,dodajac cukru pudru i jeszcze chwile ubijac ,do tego wsyp 3-4 lyzki wiorek kokosowych ,wymieszaj , lyzeczka ukladaj male kupki na blaszke i do piekarnika na chwile az do sciecia sie bialek ,zakoloruja sie leciutko i juz mozesz jesc ,ja tak robie jak mam nawet 2 bialka , przeciez szkoda wylac , moj lubi te malutkie kokosanki i sprawiam mu przyjemnosc ,chwila pracy a uciechy sporo -smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
anka125 Re: Zamrożone białka 16.04.12, 13:08 Moje zamrożone od 6 miesięcy białka wczoraj wykorzystałam do upieczenia ciasta kokosowego i wyszło znakomite. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Nie Twoje zmartwienie jak sądzę, ale 16.04.12, 09:44 No dobrze... ja wiem, ze kto się lubi ten się czubi ;) ale w dalszym ciągu nie domyślam się jakie dla tych białek ma znaczenie czy zamrożone są przez osobny agregat, czy wspólny z chłodziarką. bene_gesserit 15.04.12, 15:17 Odpowiedz Wiele zalezy od twojej lodowki (....) czyli np czy zamrazarka ma osobny agregat Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Tego nie wie nikt...I właśnie o to chodzi.nt 16.04.12, 10:43 Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Bene, gdzie jestes? 18.04.12, 20:43 kosmopolitesiorbut napisał: > Nikt się nie dowie. Znowu ciachnięta.nt< Ano właśnie... a ja czekam;) bo bardzo mnie to zaciekawiło. Odpowiedz Link Zgłoś