Dodaj do ulubionych

Da się zrobić samemu lody?

IP: *.udn.pl 24.06.04, 14:43
No właśnie da sie tak zrobić samemu? Ale nie chodzi mi o to, żeby kupić
sproszkowane, zalać mlekiem, zamoprozić i są lody, tylko żeby tak coś
wymieszać, rozbełtać itd itp.

pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: Marghe_72 Re: Da się zrobić samemu lody? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 14:47
      zamrozone owoce zmiksowac i lody gotowe:)
      m.
      • Gość: zjadł bym loda Re: Da się zrobić samemu lody? IP: *.udn.pl 24.06.04, 15:01
        Nie dodałem tylko jednej rzeczy. Przepis na jakieś lody czegkoladowe,
        śmietankowe, no orzechowe ale nie takie owocowe.
        Chociaż i tak z tego przpisu co mi napisałaś to by wyszło jakieś gówno, a nie
        lody!
    • Gość: Marghe_72 Re: Da się zrobić samemu lody? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 24.06.04, 15:05
      Tak mówisz?
      To moze poczekam az Ty nas czymś zaskoczysz.
      m.
      • jottka em, 24.06.04, 15:10
        marghe, mojem zdaniem nie ma na co czekać

:)
    • Gość: Pichciarz Re: Da się zrobić samemu lody? IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 15:59
      Jest mnóstwo maszynek bo chyba o tym myślisz, a nie o przepisach (jeszcze
      większe mnóstwo):
      www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/289924/ref=pd_sl_aw_nodekw-1_kitchen_1385979_3/103-8024492-9952663
    • ampolion Re: Da się zrobić samemu lody? 24.06.04, 16:03
      Coś tutaj?

www.google.pl/search?q=lody+domowe&ie=ISO-8859-2&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr=
      • Gość: to ja Do Marghe_72 IP: *.udn.pl 24.06.04, 16:51
        A dlaczego ja mam tu cie zaskakiwać, po co wypisujesz gupoty. Ty nazywasz
        zmiksowane owoce lodami? To gówno nie lód, gdzie ci to loda przypomina.
        A odnośnie zaskakiwania to ja przynajmniej taki gupot nie pisze, jak nie wiem
        to sie nie wypowiadam.
        • Gość: literki do "to ja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 18:15
          Powinnam Cię zignorować (i zapewne będę żałować, że tego nie zrobiłam...), ale trudno; napisałeś, że jak nie wiesz, to się nie wypowiadasz, zatem wzywam, abyś zamilkł, bo właśnie nie wiesz, czego dowodów aż nadto...
          Bez pozdrowień.
          • dziuunia Re: do "to ja" 24.06.04, 18:19
            Też miałam się nie wtrącać do nie swoich spraw;)no ale jednak.Ponieważ kolega
            najwyraźniej nie zna obowiązujących tutaj zasad podaję linka do zapoznania się
            forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1617503.html
            Również nie pozdrawiam.
    • mikolla hej.Podam ci przepis.... 24.06.04, 21:09
      tylko odezwij sie do mnie na e-mail,
      Lody sa rewelacyjne, przepis jest jeszcze z czasow gdy moja prababka byla
      młoda, a ja mam teraz 23 lata , takze wyobraż sobie/To rodzinny przepis, te
      lody byly sprzedawane na przedmieściach Lublin, ha ja tam nawet nie byłam.
      Takze odezwij sie.
    • Gość: szam Re: Da się zrobić samemu lody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 11:18
      to.yz juz zaslynelo na forum Krakow- sprawdzicie co tam pisalo!!!!!!!!!!
      lekcewazyc go!!!!!!!!!!!1
    • bluteau Lody w 5 minut 30.06.04, 18:32
      Przyznam ze to nie do konca prawdziwe lody, ale za to bardzo pyszne i szybko i
      latwo w przygotowaniu. I nie musisz miec maszynka do robienia lodow, wystarczy
      blender lub malakser.

260g mrozonych owocow (np. truskawki, wisnie, jagody)
      160ml smietanki kremowej
      1/2 szkl. (100g) cukru

Wszystko starannie zmiksowac i od razu podawac. Jesli konsystencja bedzie zbyt
      zadka, powiekszyc ilosc owocow i dalej zmiksowac. Mozna przechowywac w
      zamrazalniku przez kilka godzin.
    • Gość: Katie Re: Da się zrobić samemu lody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 18:47
      Owszem da sie zrobic domowym sposobem lody.przedwczoraj ogladalam na ten temat
      program na Discovery.ogolnie mowiac:zoltka ucieramy z cukrem do bialosci.w
      osobnym garnku podgrzewamy delikatnie mleko i odrobine dolewamy do
      zoltek.dokladnie mieszamy dodajac wanilie.nastepnie calosc wlewamy do smietany
      i gotujemy.i tu tkwi caly szkopul.nie mozemy przekroczyc temperatury 80 stopni
      gdyz zoltka sie zetna i powstanie jajecznica (konieczny jest termometr).calosc
      zamrazamy co jakis czas mieszajac.
    • Gość: marta Re: Da się zrobić samemu lody? IP: *.chello.pl 30.06.04, 19:26
      Hey, oczywiscie ze sie da!i to wychodza pyszne lody 100 razy lepsze od tych
      kupnych. Mianowicie nalezy 10 zoltek utrzec z 1/2 szklanki cukru na krem, potem
      dodac 1l smietany 36%procentowej caly czas ucierajac, postawic na niewielkim
      ogniu i dalej ucierac do zagotowania, odstawic z ognia, dalej ucierajac do
      wystygniecia, przelac do miseczek i wstawic do zamrazalnika!Sprobuj i smacznego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka