Dodaj do ulubionych

Pytania kawowe

31.07.12, 14:08
1. polećcie proszę jakąś dobra kawę rozpuszczalną (opcja do pracy, ekspresu brak, czasu na cudowanie z zaparzaniem i myciem zaparzarki też), we w miarę dobrej cenie, dostępną w polskich sklepach stacjonarnych; taką, zeby pachniała kawą, raczej o mniejszej kwasowości

2. gdzie w Warszawie stacjonarnie lub w sieci można kupić dobry tygielek do parzenia kawy po arabsku?
Chodzi o taki miedziany, z dzióbkiem
Wstępne przejrzenie sklepów internetowych z wujkiem googlem nie dało obiecujących efektów, może sa sklepy mniej znane i nie wyskakujące tak chętnie w wyszukiwarkach
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: Pytania kawowe 31.07.12, 15:36
      ad 1 s.p. bomi mialo w ofercie africafe, ktora bardzo polecam.
      moze maja ja w ofercie i inne sklepy, np piotr & pawel?
      ad 2 nie pomoge, bo nie jestem z warszawy
    • Gość: znana.jako.ggigus pyt. 1) IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.12, 16:15
      taki produkt nie istnieje.
      • ania_m66 Re: pyt. 1) 31.07.12, 16:22
        Gość portalu: znana.jako.ggigus napisał(a):

> taki produkt nie istnieje.

pojdz do jakiegokolwiek dritte welt laden w twoim monachium, poswiec 3 euro na puszke i wtedy sie wypowiadaj.
        • Gość: znana.jako.ggigus poswiece sie, napije, a potem rytualnie IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.12, 22:33
          utne ci glowe.
          :)
          bedzie jak z niepalona kasza gryczana, co ma leki gorzkawy posmak
    • Gość: miu Re: Pytania kawowe IP: *.fbx.proxad.net 31.07.12, 20:37
      ad.1 Z rozpuszczalnych polecilabym Carte noire "Expresso" KILK - spelnia twoje kryteria. Nie wiem jednak czy dociera do Polski. Ogolnie rozejrzyj sie za kawami rozpuszczalnymi produkowanymi na rynek francuski. Poza tym raczej wybieraj te opisane "100% Arabica". Moze znajdziesz cos dla siebie.
      • Gość: tośka Re: Pytania kawowe IP: *.centertel.pl 12.08.12, 19:46
        ja też uwielbiam kawę ale nie tknę rozpuszczalnej. Zamiast tygielka można kupić elektryczny ekspres który działa i wygląda tak samo. O tyle jest wygodniejszy, że nie trzeba pilnować gazu. Zastanawiam sie teraz nad zmiana i myślałam nad kapsułkowym:
        rtvagd.wp.pl/kat,1032165,title,Ekspres-do-kawy-cisnieniowy-przelewowy-czy-kapsulkowy,wid,14429370,wiadomosc.html
        • anel_ma Re: Pytania kawowe 13.08.12, 22:00
          kawa z tygielka to nie to samo co z ekspresu, "troszkę" inny klimat ;)
    • anel_ma Re: Pytania kawowe 01.08.12, 09:56
      dziekuję :)
      • anel_ma Re: Pytania kawowe 05.08.12, 22:00
        właśnie tam udało nam się kupić
        ceny są obłędne, ale warto :)
        przy okazji: dobry wybór kaw tam mają i fajny klimat
        a jakie zapachy :)

jeszcze raz dzieki za linka :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka