Gość: agga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 21:11 cozrobić z płatkami kukurydzianymi?czasami panieruję nimi piersi kurczaka,wychodzi to pysznie,macie jeszce jakies patenty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ula Re: płatki kukurydziane IP: *.chello.pl 05.07.04, 21:32 Czy masz na myśli takie zwykłe Corn Flakes Nestle np.? Nigdy tak nie robiłam, możesz napisać coś więcej jak to robisz? Panierujesz piersi kurczaka i co dalej? Smażysz? Czy trzeba je pokruszyć (te płatki oczywiście)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga Re: płatki kukurydziane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 21:41 tak,dokładnie chodzi o płatki kukurydziane śniadaniowe. Maczam mięsko w jajku a następnie w płatkach,nawet dobrze jeśli nie sa pokruszone. i na pateline z obu stron,wychodzi chrupiąca panierka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: płatki kukurydziane IP: *.chello.pl 05.07.04, 21:46 Dzięki! - spróbuję przy najbliższej okazji! Odpowiedz Link Zgłoś
amj77 Re: płatki kukurydziane 05.07.04, 22:00 Gość portalu: agga napisał(a): > cozrobić z płatkami kukurydzianymi?czasami panieruję nimi piersi > kurczaka,wychodzi to pysznie,macie jeszce jakies patenty? Topimy kostkę masła, dodajemy sporo kakao, troszkę mleka, ciągle gotujemy i mieszamy, do sosu czekoladowego dodajemy 2 paczki krówek, mieszamy aż się roztopią. Jeśli masa jest za gęsta dodajemy trochę mleka. Odstawiamy z ognia - dodajemy płatków śniadaniowych - sporo, aby nie zostało masy czekoladowej. Płatki obtoczone tą czekoladą nakładamy do papierowych "foremek" (takich do babeczek) tak, aby powstały kulki. Wkładamy na jakiś czas do lodówki. Pychota :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamao2 Re: płatki kukurydziane 06.07.04, 09:20 amj77 napisała: > .....2 paczki krówek, mieszamy aż się ..... czyli ile tych krówek wagowo? 20 dkg? (zawsze kupuję na wagę i nawet nie widziałam w paczkach) Odpowiedz Link Zgłoś
amj77 Re: płatki kukurydziane 06.07.04, 10:50 mamao2 napisała: > amj77 napisała: > > > .....2 paczki krówek, mieszamy aż się ..... > czyli ile tych krówek wagowo? 20 dkg? (zawsze kupuję na wagę i nawet nie > widziałam w paczkach) Hmm..pojęcia nie mam ile jest w takiej paczce...Dziś w sklepie zobaczę :-) Ale wiesz, ja i tak wszystko "na oko" robię. Ma wyjść klejąca masa, aby płatki się razem trzymały... PS. Najlepsze krówki są z Goplany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga Re: płatki kukurydziane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:08 niach niach niebo w gębie...znam podobny przepis tyle,ze z płatkami owsianymi i bez krówek.spróbuję...a miałam sie odchudzać;) Odpowiedz Link Zgłoś