mstabin 05.07.04, 23:47 Dostalam od znajomej paczke suzonych pomidorow. Nie mam zadnego fajnego przepisu, czy mozecie cos podpowiedziec, dziex Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyrocznia Re: Suszone pomidory 07.07.04, 11:47 Uwielbiam suszone pomidory.... :). Mozna je dodawac do wszelkich salatek na wlosko-hiszpanska nute, do sosow (np. do spaghetti, itp) oraz do makaronow, np. penne z suszonymi pomidorami, oliwa i czosnkiem + bazylia. Proste, szybkie i pyszne. Do ugotowanego makarony wrzucasz to wszystko (pomidory posiekane dosc grubo albo w paseczki) i mieszasz. Mozna dodac zielony groszek swiezy lub z mrozonki - nie z puszki! Albo anchois. Moj maz jada kanapki z suszonymi pomidorami. Ja czasem jem je z jajecznica. Mozna je tez zmiksowac z bazylia, oliwa, czosnkiem i orzeszkami piniowymi lub np. slonecznikiem i masz pesto do makaronu + sol i pieprz. Albo z migdalami i czarnymi oliwkami + olilwa + przyprawy i masz tapenade do grzanek. Suszone pomidory nadaja sie niemal do wszystkiego - moze poza ciastem.....:). Smacznego! Ja przywiozlam sobie ich spory zapas z Bornholmu - akurat byla wyprzedaz w supermarkecie i dawali za pol darmo.... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Suszone pomidory 07.07.04, 13:45 ... ale do chleba jak najbardziej. Krojone w paseczki albo w postaci pesto / ja wrzucam do maszyny chlebowej; chleb ma cudowny piernikowy kolor /. Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Suszone pomidory 07.07.04, 16:45 Mozna tez je napelnic bialym serkiim kremowym z ziolami i np czosnkiem. Ale same tez sa pyszne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Suszone pomidory IP: *.proxy.aol.com 07.07.04, 17:20 Po angielsku, ale ogromne bogactwo przepisów i informacji: www.google.com/search?hl=en&ie=ISO-8859-1&q=sun+dried+tomatoes+recipes&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś