Dodaj do ulubionych

Suszone pomidory

05.07.04, 23:47
Dostalam od znajomej paczke suzonych pomidorow. Nie mam zadnego fajnego
przepisu, czy mozecie cos podpowiedziec, dziex
Obserwuj wątek
    • wyrocznia Re: Suszone pomidory 07.07.04, 11:47
      Uwielbiam suszone pomidory.... :).
      Mozna je dodawac do wszelkich salatek na wlosko-hiszpanska nute, do sosow (np.
      do spaghetti, itp) oraz do makaronow, np. penne z suszonymi pomidorami, oliwa i
      czosnkiem + bazylia. Proste, szybkie i pyszne. Do ugotowanego makarony wrzucasz
      to wszystko (pomidory posiekane dosc grubo albo w paseczki) i mieszasz. Mozna
      dodac zielony groszek swiezy lub z mrozonki - nie z puszki! Albo anchois.
      Moj maz jada kanapki z suszonymi pomidorami. Ja czasem jem je z jajecznica.
      Mozna je tez zmiksowac z bazylia, oliwa, czosnkiem i orzeszkami piniowymi lub
      np. slonecznikiem i masz pesto do makaronu + sol i pieprz. Albo z migdalami i
      czarnymi oliwkami + olilwa + przyprawy i masz tapenade do grzanek.
      Suszone pomidory nadaja sie niemal do wszystkiego - moze poza ciastem.....:).
      Smacznego!

Ja przywiozlam sobie ich spory zapas z Bornholmu - akurat byla wyprzedaz w
      supermarkecie i dawali za pol darmo....
      • linn_linn Re: Suszone pomidory 07.07.04, 13:45
        ... ale do chleba jak najbardziej. Krojone w paseczki albo w postaci pesto / ja
        wrzucam do maszyny chlebowej; chleb ma cudowny piernikowy kolor /.
        • aariel Re: Suszone pomidory 07.07.04, 16:45
          Mozna tez je napelnic bialym serkiim kremowym z ziolami i np czosnkiem.
          Ale same tez sa pyszne :)
    • Gość: Pichciarz Re: Suszone pomidory IP: *.proxy.aol.com 07.07.04, 17:20
      Po angielsku, ale ogromne bogactwo przepisów i informacji:
      www.google.com/search?hl=en&ie=ISO-8859-1&q=sun+dried+tomatoes+recipes&btnG=Google+Search

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka