Dodaj do ulubionych

Sałatki z granatów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 20:12
Znacie jakieś sprawdzone przepisy na sałatki z granatem? Przyznam szczerze, że zaglądałem do googli i galerii potraw ale trudno z tego coś wywnioskować. Tutaj jest zawsze sporo doświadczonych osób a potrzebuję jakieś sałatki którą mogę bezpiecznie podać gościom i żeby była smaczna. To jedyne kryterium :)
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Sałatki z granatów 24.10.12, 20:18
      Znamy - najpyszniejsza to niepokaleczone pestki granatów, zielone oliwki w plasterkach, orzechy włoskie i natka. Można tego wtrząchnąć naprawdę dużo.
      • Gość: gość_środowy Re: Sałatki z granatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 21:46
        Brzmi zachęcająco, tyle ceny orzechów włoskich są wysokie., ale oliwki i natka są w domu. Może zamiast natki to selera naciowego tam wrzucić? Mam dużo na ogródku ale szkoda mi ich bo praktycznie to używam tylko zamiast selera korzeniowego do zup :)
        • bene_gesserit Re: Sałatki z granatów 24.10.12, 22:56
          Moim zdaniem seler zupełnie nie pasuje. Jeśli już, to prażone pestki dyni.
          • Gość: gość_środowy Re: Sałatki z granatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 23:00
            Okej, to zrobię wg tego co napisałaś. Dzięki za rady :)
    • mhr2 Re: Sałatki z granatów 25.10.12, 10:43
      to ostatnio modny,
      z rukula, serem kozim i przyprawami(oliwa/olej, sol, pieprz, ocet, prosecco, portwein),
      albo mandarynki i datteln, marchewka i ananas,
    • mhr2 Re: Sałatki z granatów 25.10.12, 13:01
      moze tak z burakiem, jajkiem, kartoflami, piersia kurczaka, majonezem itp.
      to taka "rosyjska",
    • mhr2 Re: Sałatki z granatów 26.10.12, 08:04
      a co wniej zlego, taki przepis znalazlam na jednej stronie gotowania,
      • simon_r Re: Sałatki z granatów 26.10.12, 14:43
        chcesz powiedzieć, że ktoś tam zmieszał pestki granata z jajkiem???.... ło matko!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka