Dodaj do ulubionych

przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład

IP: *.agh.edu.pl 21.05.13, 20:24
witajcie. nigdzie nie mogę znaleźć informacji o składzie mieszanek przyprawowych w mrożonkach "warzywa na patelnię". wieki już nie używałam, ale jakoś wydawało mi się, że są bez soli i glutaminianu (być może używałam innej firmy, nie pomnę). współlokatorka zaś twierdzi, że sól na pewno jest.
może od Was się dowiem, zanim będę wydzwaniać do producenta :)
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwia Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.agh.edu.pl 21.05.13, 20:52
      bardzo proszę o linki.
    • Gość: sylwia Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.agh.edu.pl 21.05.13, 20:56
      poproszę zatem o informację o składzie, lub linki.
      • ania_m66 prosze bardzo 21.05.13, 21:01
        link
        Warzywa na patelnię - Hortex
        Masa netto: 450 g

Mieszanka warzywna skład:
        warzywa (100%) w różnych proporcjach: brokuły, ziemniaki podsmażane, marchew, papryka, fasola szparagowa, cebula, kukurydza. Produkt może zawierać śladowe ilości selera.
        Gość portalu: sylwia napisał(a):

> poproszę zatem o informację o składzie, lub linki.
        • Gość: sylwia Re: prosze bardzo IP: *.agh.edu.pl 21.05.13, 21:06
          hehehe, ale się skompromitowałaś!!!
          ze wstydem przyznaję, że czuję wielką satysfakcję.
          pytałam o skład mieszanek PRZYPRAWOWYCH. jak widać, tak bardzo skupiłaś się na spamowaniu guglem, że czasu lub możliwości zabrakło, żeby przyswoić naukę czytania ze zrozumieniem.
          zdarza się to już nie pierwszy raz. myślę, że wielu ludzi ucieszy jak zablokują Ci konto.
          pozdrawiam z uśmiechem :)
          • quba Re: prosze bardzo 22.05.13, 02:16
            Nie masz racji, Sylwio, to ty się skompromitowałaś.
            Jesteś po prostu niegrzeczna.
            Prosisz o coś, ktoś ci odpowiada, a ty?
            Co ty na to?
            Reagujesz "hehehe, ale się skompromitowałaś!!!"
            I tak dalej...
            Ktoś tu niedawno pytał, dlaczego to forum umiera.
            Ano właśnie dlatego...
            A nie prościej byłoby, pójść do sklepu, wziąć do ręki paczkę mieszanki i przeczytać skład tych przypraw?
            Powodujesz, swoim zachowaniem, niechęć do odpowiadania na jakiekolwiek pytania.
            Wiesz, ja też, zanim zorientowałam się, że chodzi ci o skład przypraw, czytając na chybcika, przeczytałam, że nie możesz znaleźć składu samych mieszanek.
            Nie zdążyłam jednak odpowiedzieć, tak aby się skompromitować (no skandal po prostu!) kiedy zorientowałam się, że tobie po prostu nie warto w ogóle opowiadać, nigdy!
            No, nikt nie ma prawa się pomylić, bo od razu każesz zastrzelić.
            To, jednak, nie egzaminy na prawo jazdy, które MUSZĄ być zdane dobrze, aby było bezpiecznie.
            Wstydź się!
            Wiem, że napisałaś, iż "ze wstydem przyznajesz...", ale wstydź się jeszcze bardziej.
            Z czegóż tu można mieć wielką satysfakcję?
            Z tego, że Ania nie doczytała, o co ci naprawdę chodzi?
            No i co z tego, że dała Ci niedobrą odpowiedź?
            No, co z tego?
            Sama widzisz.
            Nic.
            A ty, małostkowa osobo raduj się i skacz pod sufit, bo naprawdę jest z czego.
            Jednak powiem ci, że bardzo mi cię szkoda...
            • Gość: geez Re: prosze bardzo IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 13:37
              quba, niemiłe posty Ani zostały usunięte, więc nie masz pełnego obrazu sytuacji. To ona na pytanie Sylwii odpisała chamsko żeby raczyła skorzystać z "gugla" itp. sama nie potrafiąc w żaden rzeczy sposób odpowiedzieć. To zresztą nie pierwszy raz, kiedy odpowiada agresją zamiast konkretem.
              • quba Re: prosze bardzo 23.05.13, 23:41
                W takim razie bardzo przepraszam Sylwię.
                Kiedyś naprawdę myśmy się tutaj przyjaźnili.
                Szkoda, że forum kuchnia tak podupadło, jeśli chodzi o dobre kontakty "korspondowiczów".
                Dlaczego się tak wyzłośliwiacie?
                Przecież nie macie z tego nic?
                A naprawdę, o wiele lepiej, jest traktować się z sympatią.
                Pozdrawiam.
                • Gość: sylwia Re: prosze bardzo IP: *.agh.edu.pl 25.05.13, 19:44
                  przeprosiny przyjęte :)
                  pozdrawiam
        • angazetka Re: prosze bardzo 21.05.13, 21:21
          Odrobinkę LOL.
    • jhbsk Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 21.05.13, 20:56
      Przez twoją agresję to forum niedługo padnie.
      • Gość: mw Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 22:08
        zgadzam się, że na forum zrobiło się ostatnio nieprzyjemnie; naprawdę strach pytanie zadań - a to bład ort a to że literówka, a to że w guglu jest, a to skorzystaj z wyszukiwarki; nosz kurza stopa - to jest forum dla miłośników kuchni a nie lingwistów omnibusów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: jagoda Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 22:10
          ja już to samo pisałam wielokrotnie
        • Gość: jagoda Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 22:15
          Ja to pisałam wielokrotnie. A składu przypraw hortexu niestety nie znam, nie chwalą się tym, przynajmniej na opakowaniach w necie nic nie ma, natomiast inne firmy podają, prawie w każdym jest dużo soli, no i glutaminian, nie koniecznie pod tą nazwą, plus wiele innych dodatków, które nam nie odpowiadają. Kupuję zazwyczaj wieloskładnikową mieszankę, bez jakichkolwiek przypraw i doprawiam wg własnego smaku.
      • znana.jako.ggigus do jhbsk 22.05.13, 21:09
        - agresywne są tutaj inne osoby, np. pytająca, ale tylko jedna osoba zbiera ciągi
        • jhbsk Re: do jhbsk 23.05.13, 19:54
          Chamstwem i agresją ania popisuje się od dawna.
        • Gość: Zuzia Re: do gigus IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 20:31
          znana.jako.ggigus napisała:

> - agresywne są tutaj inne osoby, np. pytająca, ale tylko jedna osoba zbiera ciągi

żeby się tylko ta grzeczna, miła i uczynna Ania nie przeziębiła w tych "ciągach" :)
        • Gość: sylwia Re: do jhbsk IP: *.agh.edu.pl 23.05.13, 23:04
          a czy ja napisałam nieprawdę? czy nie jest kompromitacją dla osoby, która zamiast merytorycznie odpowiedzieć odsyła do gugla, używa przykrych słów, samej nie będąc przy tym "korekt"? czy jest w porządku, że w sytuacji w której sie pomyliła, nie potrafi przyznać się do błędu i przeprosić, zamiast tego sugeruje niepełnosprawność umysłową i wysyła na leczenie?
    • edyta95 Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 21.05.13, 21:30
      w lodówce mam warzywa na patelnie z suszonymi pomidorami, składu saszetki z przyprawami brak
    • angazetka Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 09:27
      Ania natomiast odpowiada niegrzecznie i opryskliwie każdemu i to już jest OK?
      • Gość: evro444 Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.13, 09:34
        odniosłam się ściśle do tego wątku. Nie zauważyłam w jej wypowiedzi ani krztyny chamstwa czy złośliwości czego nie można powiedzieć o założycielce wątku.
        • Gość: sylwia Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.agh.edu.pl 22.05.13, 09:58
          ktoś wykasował pierwszą odpowiedź ani_m66, w którym wysłała mnie do sklepu i PO RAZ kolejny (nie tylko mi i nie tylko w tym wątku), zasugerowała, żę nie umiem obsługiwać gugla.
          dlatego tak odpisałam.

oto wypowiedż w całości:
          "a opcja podskoczenia do najbliższego sklepu odpada, skoro nie umiesz obsługiwać gugla?
          ja o dziwo znalazłam w sieci skład kilku różnych mieszanek bez żadnego kłopotu w 5 sekund.soli ani glutaminianu nie ma"

osoby bywające częściej na forum wiedzą, że ania_m66 nazywa ludzi np wolno myślącymi bo czegoś w guglach nie było. zdarza się to bardzo często.
          • Gość: sylwia Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.agh.edu.pl 22.05.13, 10:01
            sprostowanie, nie, że czegoś nie było w guglach, tylko, że ktoś nie znalazł.
            • Gość: sylwia Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.agh.edu.pl 22.05.13, 10:24
              aha, w związku z tym posty angazetki i jhbsk nie odnoszą się do mojego postu.

evro444, nie życzę sobie nazywania mnie burakiem. napisałam wyraźnie "mieszanki przyprawowe", w tytule jest "przyprawy w...". więc chyba można się domyślić, że chodzi mi o,uwaga, przyprawy.
              inni jak widać zrozumieli.
              • jhbsk Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 20:44
                O agresji pisałam do nieszczęsnej guglowej Ani.
    • default Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 09:50
      Na pewno jest sól albo glutaminian, ostatnio robiłam mieszankę z lubczykiem i rozmarynem, dobrze że spróbowałam potrawy po wsypaniu zawartości saszetki a przed planowanym posoleniem jej (zakładałam naiwnie, że w torebce, zgodnie z opisem na opakowaniu, jest tylko lubczyk i rozmaryn).
      Było słone. Nawet bardziej niż sama bym posoliła wg swojego smaku.
    • Gość: zniesmaczony Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.13, 10:28
      Na tym forum bardzo rzadko bywam bo STRACH SIĘ BAĆ . Boję się podawać "namiarów" gdzie kupić, nie linkuję, nie tłumaczę nawet gdy wiem więcej w temacie, nie wychylam się, bo zostanę posądzony, że coś reklamuję i "niewidzialna ręka" może mnie skasować ! MASAKRA, MASAKRA ............ to forum musi umrzeć !
    • Gość: sylwia Re: prosze bardzo IP: *.agh.edu.pl 22.05.13, 13:04
      moment, moment.
      na moje pytanie o skład mieszanki, odpowiedziałaś mi składem warzywnym.
      teraz wysyłasz mnie na leczenie, i dalej nie podajesz tego składu (a zakładam, że go znasz, skoro piszesz, że można wyczytać).
      w takim razie może po prostu podaj ten skład, np przyprawy włoskiej i wszyscy będą zadowoleni.
      ja tego nie znalazłam i inni, którzy odpowiedzieli na temat również go nie znają.

nie dość, że nie masz racji to jesteś niegrzeczna.

w innym moim wątku nazwałaś mnie wolno myślącą bo w Twoim mniemaniu nie posłużyłam się googlem należycie. a opisałam dokładnie o co mi chodzi, bo wtedy dostałam odpowiedź na temat, o którą Ty się nie pokusiłaś.
      dlaczego w ogóle odpisujesz na posty wolno myślących głąbów?

• nowaczek1 Re: prosze bardzo 22.05.13, 13:59
      Mam prośbę - skoro jesteś taką wirtuozką szukania informacji przez Google, podaj nam łaskawie wyszukany przez ciebie skład tej mieszanki przyprawowej.
      Piszesz, że można to znaleźć przez Google. Ja aż tak zaawansowany nie jestem, i pomimo półgodzinnego szukania, nie znalazłem tego składu. Podejrzewam, że większość osób na forum również by poległo na tym zadaniu.
      A skoro to dla ciebie moment tylko, to proszę cię bardzo - znajdź nam ten skład.
      pozdrawiam i czekam
      Janek
      • coralin Re: prosze bardzo 22.05.13, 15:26
        Też chciałabym, żeby Ania podała skład tej mieszanki przyprawowej. Poza tym uważam za skandaliczne wycinanie tylko jednej wypowiedzi, a już odpowiedzi na nią- nie i w efekcie to Sylwia wyszła na niegrzeczną.
        Na tym forum nie ma najczęściej zadawanych pytań umieszczonych na górze pierwszej strony, nie każdy jest stałym bywalcem. Mnie niegrzeczność Ani już nie przeszkadza, ale rzeczywiście odsyłanie do google, inwektywy to łamanie zasady forum.
        • jhbsk Re: prosze bardzo 22.05.13, 20:49
          Na to bym nie liczyła. Ona tylko szermuje hasłem google.
    • coralin Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 15:13
      Może być tak, że obie macie rację czyli producent zaczął poprawiać. Już nie kupuję tych mieszanek, ale pamiętam, że te saszetki wyjmowałam i wrzucałam do szuflady i kiedyś spróbowałam. Sól była na 100%, poprawiacz smaku też chyba. Nie mam jednak pewności czy na pewno był to Hortex.
      • Gość: sylwia Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.agh.edu.pl 22.05.13, 15:34
        mogło być i tak.
        jestem jeszcze w w stanie zrozumieć drobną uszczypliwość, jeśli ktoś rzeczywiście wypowie się merytorycznie "skład jest taki i taki, dziwne, że nie znalazłaś, mi się udało w sekundę".
        ale takie wyzłośliwianie i klepanie w klawiaturę dla samego klepania?
        a składu i tak prawdopodobnie nie poda, bo sam producent go nie podaje. przeszukałam stronę, różne fora, i nie ma informacji o jakich to konkretnie "aromatycznych ziołach i przyprawach" jest mowa.
    • coralin Re: prosze bardzo 22.05.13, 16:06
      ania_m66 napisała:

> boszzzz, idz sie leczyc dziewczyno, choc raczej niewiele to pomoze.
      > po cholere zawracac d... i otwierac watek, jesli kazde srednio rozgarniete dzie
      > cko moze ci odpowiedziec na twoje inteligentne pytanie.
      > naprawde nie ucza na studiach samodzielnego myslenia? :/

Wpis nadający się do skasowania.

> w sieci mozesz wyczytac sklad tych przyprawionych mieszanek

To podaj skład, ile jakich ziół jest.

> chcesz warzywa na patelnie z ziolami bez polepszaczy, ale oczywiscie z sola - j
      > ak to kazdy gotowiec?
      > zapraszam do niemieckiego supersamu po mrozonki firmy frosta.

Gdzie Sylwia o tym pisze czego chce? Nie szukała rady tylko odpowiedzi. Mnie bardziej to pasuje do zakładu, sporu z koleżanką. Obie nie miały pod ręką opakowania, bazowały na zapamiętanym smaku, w internecie składu nie znalazły.
      Skoro to takie łatwe dla Ciebie to podaj go , jakie proporcje ziół (może ktoś nie lubi rozmarynu na przykład albo sproszkowanej papryki), a jeśli sól to czy na pierwszym miejscu w składzie (czyli dużo) czy na ostatnim (czyli śladowo i można nie wyczuć jak ktoś lubi dużo soli).
      • Gość: sylwia Re: prosze bardzo IP: *.agh.edu.pl 22.05.13, 16:25
        dzięki Coralin, że stanęłaś po mojej stronie :)

gwoli dokładności, opakowanie miałyśmy pod ręką i obie dokładnie je przestudiowałyśmy, potem przekopałam różne fora, stronę producenta i nigdzie nie ma składu samych mieszanek przypraw.
        stąd wątek na forum.
        niestety, pomimo rzekomej łatwości znalezienia tego w googlach, niczego się nie dowiedziałam.
        oo, sorry, dowiedziałam się, o sobie - że mam się leczyć,nie umiem samodzielnie myśleć, że niestety, ale rozumu mi w Lidlu nie sprzedadzą oraz, że jestem burakiem i matołem, bo nie dość jasno napisałam, że chodzi mi o przyprawy (dzięki, evro444).
        • coralin Re: prosze bardzo 22.05.13, 17:30
          Na przykładzie tego wątku można uczyć się czym jest manipulacja. Wycięto agresywny wpis Ani, Twojej odpowiedzi na niego już nie, więc Ania po skasowaniu nadal mogła sobie pozwolić na inwektywy. Pewnie znowu ją wytną, zostaną nasze wpisy i wyniknie z nich, że się czepiamy. I tak się wygrywa na grzeczności.
          • joanna-olga Re: prosze bardzo 22.05.13, 19:09
            Ania jest powszechnie znana z chamstwa. Najlepiej po prostu ignorować jej posty, ponieważ zawsze próbuje ściągnąć do swojego poziomu a potem pokonać doświadczeniem :) i gigantyczną ilością wolnego czasu :)
      • marghe_72 Re: prosze bardzo 22.05.13, 20:24
        coralin napisała:

> ania_m66 napisała:
        >
        > > boszzzz, idz sie leczyc dziewczyno, choc raczej niewiele to pomoze.
        > > po cholere zawracac d... i otwierac watek, jesli kazde srednio rozgarniet
        > e dzie
        > > cko moze ci odpowiedziec na twoje inteligentne pytanie.
        > > naprawde nie ucza na studiach samodzielnego myslenia? :/
        >
        > Wpis nadający się do skasowania.
        >

nie sposób się nie zgodzić.
    • bene_gesserit Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 17:08
      O ile się nic w przepisach nie zmieniło, producent zobowiązany jest podawać skład w kolejności gramatury użytych składników, ale tylko tych, których ilość nie przekracza 2%. Jeśli czegoś jest mniej niż 2%, producent nie musi wymieniać, co to - o ile to nie są dodatki do żywności, jak glutaminian, o którym informacji szukasz. Więc jeśli na opakowaniu nie ma informacji o glucie, to znaczy, ze nie ma go w środku.
      • coralin Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 17:33
        A sól ? Spór koleżanek dotyczył soli.
        • bene_gesserit Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 18:43
          Ten problem akurat łatwo rozwiązać - wystarczy spróbować przyprawy. Jeśli będzie słona, prawdopodobnie będzie zawierać sól. Jak sądzę.
          • coralin Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 19:05
            W dobie czytania składów, by uniknąć kupowania rzeczy, których nie chcemy rada "świetna". Jestem przekonana, że regionalny producent zagęszcza śmietanę (bo się sprzedał wielkiemu), nie we wszystkich kefirach podaje się w składzie mleko w proszku, a jest go dużo. Dla mnie największym wyzwaniem jest kupno chrzanu tartego. "Boskie" składy . Najuczciwsi i najlepsi są ci mało znani i najtańsi.
          • ania_m66 Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 19:11
            bene_gesserit napisała:

> Ten problem akurat łatwo rozwiązać - wystarczy spróbować przyprawy. Jeśli będzi
            > e słona, prawdopodobnie będzie zawierać sól. Jak sądzę.
            problem gluta tak samo. wszyscy znamy ten charakterystyczny zapach kostki rosolowej, czy maggi i ich smak.
            no ale dla niektorych pan studentek jest to jednak jak widac po watku za trudne rozwiazanie.
            wymowka, ze nie, bo nie chce sie marnowac pieniedzy na cos, czego sie nie zje, bo zawiera sol i gluta rowniez odpada, bo jedyna strata, jesli w ogole bedzie wyrzucenie magicznej torebeczki z przyprawami :))))
            a sama mieszanke warzyw i tak najlepiej doprawic po swojemu.
            • coralin Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 19:18
              Jesteś pisząc eufemistycznie niegrzeczna. Mam nadzieję, że jednak ludzie nie będą się przejmować takimi wpisami. Nie kupuję warzyw na patelnię z innych powodów niż saszetka solo. Dla mnie są te warzywa gumowate. Nie kupuję żadnych warzyw mrożonych na patelnię. Ale oczywiście Ty wszystko wiesz lepiej.
            • Gość: sylwia Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.agh.edu.pl 22.05.13, 22:49
              a skłądu wyszukanego przez Ciebie jak nie było, tak nie ma.
              • jhbsk Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 23.05.13, 19:56
                I nie będzie, trollica tak ma.
      • ania_m66 Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 17:55
        bene_gesserit napisała:

> O ile się nic w przepisach nie zmieniło, producent zobowiązany jest podawać skł
        > ad w kolejności gramatury użytych składników, ale tylko tych, których ilość nie
        > przekracza 2%. Jeśli czegoś jest mniej niż 2%, producent nie musi wymieniać, c
        > o to - o ile to nie są dodatki do żywności, jak glutaminian, o którym informacj
        > i szukasz. Więc jeśli na opakowaniu nie ma informacji o glucie, to znaczy, ze n
        > ie ma go w środku.

niestety nie jest to prawda, przynajmniej nie na terenie niemiec. glut moze tu kryc sie pod nazwa "przyzrawy", czy "aromat naturalny".
        co gorsza rowniez informacja na opakowaniu "tylko naturalne skladniki, bez glutaminianu sodu" jest g... warta, bo w wiekszosci przypadkow producent wwala ekstrakt drozdzowy.
        aby w niemczech miec calkowita pewnosc, ze cos nie ma w sobie polepszaczy musi byc informacja "bez sztucznych polepszaczy smaku i ekstraktu drozdzowego".
        tak bylo jeszcze w zeszlym roku, nie sadze, zeby cos sie zmienilo. w niemczech producenci oszukuja nagminnie piszac bzdury na etykietkach, nie uwierze, zeby w polsce mialo byc lepiej.
        poza tym niemcy praktycznie wynalazkow typu vegeta nie uzywaja. w latach 50tych i 60tych popularna byla tu podobna przyprawa o nazwie fondor. mozna ja dostac do dzisiaj, ale jeszcze u nikogo w kuchni jej nie spotkalam. natomiast w polsce praktycznie nie uswiadczysz domu bez flaszki maggi i vegety.
        i prosze mi sie tu nie unosic, ze "u mnie nie" - w 99% gospodarstw tak, wiec jak maja byc gotowce bez glutu? przeciez nie beda smakowaly.

>
        >
        >
        • bene_gesserit Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 18:36
          > tak bylo jeszcze w zeszlym roku, nie sadze, zeby cos sie zmienilo. w niemczech
          > producenci oszukuja nagminnie piszac bzdury na etykietkach, nie uwierze, zeby w
          > polsce mialo byc lepiej.

O ile przepisy się nie zmieniły, w Polsce jest lepiej.
        • Gość: gość Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 23:08
          niewielkie masz pojęcie o gospodarstwach polskich ii używanych przez nie przyprawach, to że ty tak myślisz nie znaczy, że tak jest, i przyjmij do wiadomości, że nie jesteś alfa i omegą
          • ania_m66 Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 22.05.13, 23:22
            Gość portalu: gość napisał(a):

> niewielkie masz pojęcie o gospodarstwach polskich ii używanych przez nie przypr
            > awach, to że ty tak myślisz nie znaczy, że tak jest, i przyjmij do wiadomości,
            > że nie jesteś alfa i omegą

zdziwilbys sie bardzo jak wielkie mam pojecie jesli chodzi o uzywane przez polakow przyprawy.
            • Gość: Zuzia Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 23:55
              >zdziwilbys sie bardzo jak wielkie mam pojecie jesli chodzi o uzywane przez polakow przyprawy.

Za to ojczysty język znasz równie dobrze jak kuchnię :)))
            • coralin Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 23.05.13, 17:54
              Nie ośmieliłabym się wątpić w cokolwiek, co napiszesz;) Pytanie założycielki wątku było proste, udziel zatem prostej odpowiedzi (potrafisz?), bo my mali nie potrafimy tego znalezć. Oświeć nas, jaki jest skład tej saszetki z przyprawami w warzywach mrożonych Hortexu.
    • gladys_g Re: przyprawy w "warzywach na..." hortexu - skład 24.05.13, 09:10
      Napisałam do Horteu, z ciekawości. I oto, co odpisali:
      Szanowna Pani,
      Przyprawa ziołowo-paprykowa jest kompozycją kilkunastu składników. Szczegółowy skład jest objęty klauzula poufności i nie mogę go ujawnić.

Żadna z naszych przypraw nie zawiera żadnych wzmacniaczy smaku, barwników. Główne składniki przyprawy " zioła z papryką" to: sól, papryka, chilli, oregano, imbir, majeranek, czosnek, cebula, tymianek, gorczyca. Gdyby Panią miał jakieś dodatkowe pytania to zawsze chętnie odpowiemy.
      Pozdrawiam

A zatem sól jest i to na pierwszym miejscu. I już w internecie i na forum jest skład przyprawy, nie trzeba odsyłać do googla :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka