Dodaj do ulubionych

Masterchef 2 polska edycja

16.09.13, 08:44
Hej,
Ogląda ktoś z Was może najnowszą edycję? Kto Wam się widzi? Ja stawiam na Charliego, Anie, Beatę i Karolinę :) Co myślicie o dwóch zadaniach, by wyłonić finałową 14stkę? Pierogi i coś z ziemniaka... Niby proste, ale jak na początek wydaje mi się uczciwe zadanie :)
Obserwuj wątek
    • barbra92 Re: Masterchef 2 polska edycja 16.09.13, 09:35
      Jak dla mnie zadania też uniwersalne :)
      • m.agda.lena Re: Masterchef 2 polska edycja 16.09.13, 12:15
        A jak z ludźmi? ;)
        • kot.w.kapeluszu Re: Masterchef 2 polska edycja 16.09.13, 12:39
          m.agda.lena napisała:

> A jak z ludźmi? ;)

Ludzie są jak ludzie. Zwłaszcza ten janosik w sukience.

• aleska Re: Masterchef 2 polska edycja 16.09.13, 13:34
      Z tymi ziemniakami to się popisali brakiem kreatywności. Same placki ziemniaczane, nuda.
      • Gość: miki202 Re: Masterchef 2 polska edycja IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.13, 19:04
        A niby autorzy pierogów byli tacy kreatywni? Kulinarni mocarze - ulepią pieroga, nasmażą placków. Casting mnie zastanawia- czy celowo wybierają takich, co gotują najlepiej w kamienicy, czy same głupki się zgłaszają, czy pilnują, żeby nikt nie był lepszy od jurorów? Raczej kaszana, ale jeszcze popatrzę, przecież mogę się mylić.
        • smutas13 Re: Masterchef 2 polska edycja 16.09.13, 20:47
          Po dwóch zadaniach, trudno zdecydować , kto może być faworytem.
          Jurorzy są bardziej zorientowani, kto ma smykałkę do gotowania.
          • pietnacha40 Re: Masterchef 2 polska edycja 16.09.13, 21:28
            Jarosław Falkowski
        • kuchniazone Re: Masterchef 2 polska edycja 16.09.13, 23:02
          A co ma kreatywność do zadania z pierogami, oglądałeś/aś program?
          • m.agda.lena Re: Masterchef 2 polska edycja 17.09.13, 09:26
            Dokladnie. Musiało mu/jej się pomylic :) Do pierogów trzeba było zrobić ciasto, a kreatywność dotyczyła ziemniaków ;)
            • Gość: miki202 Re: Masterchef 2 polska edycja IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.13, 15:24
              Można zrobić ciasto szpinakowe, paprykowe, z mąki gryczanej, razowej, drożdżowe. Wymieniać dalej? Było takie u kogoś? To nazywam kreatywnością. Nawet na odcinku pierogów.
              A poza tym sprawdzanie czy przyszły Master umie zrobić pierogi nie stoi aby na jednym poziomie ze sprawdzaniem, czy umie posmarować chleb masłem? W końcu to mają być kucharze extra, kucharze super, kucharze naj, naj. A co robią? Smażą placki.
              • beata_ Re: Masterchef 2 polska edycja 17.09.13, 15:43
                Mylisz dwie sprawy...
                Ciasto mieli zrobić dokładnie takie, jak pokazała MG, a pierogi i uszka takie, jak pokazała MG i As - tu nie było miejsca na kreatywność ;P

Co do ziemniaków - racja, większość zrobiła placki i kreatywnością się nie wykazała...
              • inaa1 Re: Masterchef 2 polska edycja 18.09.13, 18:25
                > A poza tym sprawdzanie czy przyszły Master umie zrobić pierogi nie stoi aby na
                > jednym poziomie ze sprawdzaniem, czy umie posmarować chleb masłem?

nie, nie stoi. uwierz, że zrobienie świetnych pierogów to nie bułka z masłem. chyba, że ma się już wieloletnią wprawę.

w kwestii kreatywności się zgodzę. nie było ani jednej wariacji na temat sałatki ziemniaczanej, kartoflanki (mam na myśli zupę), ani zapiekanki...
    • Gość: Lew Re: Masterchef 2 polska edycja IP: 5.134.64.* 18.09.13, 19:38
      Ani Starmach szklankę wody przed kolejnym programem, bo napalona na Pawła modela jak szczerbaty na suchary. Program całkiem fajny ale można zapomnieć, że dostają się amatorzy. Wystarczy przejrzeć profile na FB. Ładna Ania pozuje m.in. z Grzegorzem Łapanowskim, prowadzącym konkurencyjnego TopChefa i mam w ogóle wrażenie, że i w tym programie rączka rączkę myje jak wszędzie.
      • m.agda.lena Re: Masterchef 2 polska edycja 19.09.13, 10:01
        Widzę tutaj element zazdrości. Jeśli się obraca w tematycznym towarzystwie to nie trzeba być przecież od razu wielkim wrogiem konkurencji. Program to program, a ludzie to ludzie. Można się przecież przyjaźnić z kim się chce, więc nie szłabym aż tak wprzód. A że dostają się amatorzy to i dobrze. A gdyby chcieli się dostać ludzie z doświadczeniem to by się się zgłosili i też przeszli.
    • mhr2 Re: Masterchef 2 polska edycja 19.09.13, 10:14
      szkoda ze nie moge tego zobaczyc u nas, lubie takie programy:)
      • mmagi Re: Masterchef 2 polska edycja 19.09.13, 11:24
        mozesz ,wszystjko co leci na tvn mozesz obejrzec

masterchef.tvn.pl/
        • beata_ Re: Masterchef 2 polska edycja 19.09.13, 13:27
          TVN Player nie działa za granicą... Chyba że ten nowy
          • m.agda.lena Re: Masterchef 2 polska edycja 20.09.13, 08:46
            czemu nie działa? dziwne...
            z tego co sie oreintuje to tuż po zakończeniu odcinka w tv można obejrzeć go w sieci ;)
            • beata_ Re: Masterchef 2 polska edycja 20.09.13, 12:07
              m.agda.lena napisała:

> czemu nie działa? dziwne...
              > z tego co sie oreintuje to tuż po zakończeniu odcinka w tv można obejrzeć go w
              > sieci ;)

Oglądasz poza Polską?
              • Gość: wq Re: Masterchef 2 polska edycja IP: *.devs.futuro.pl 20.09.13, 12:23
                tak naganiacz tvnowski i ogląda poza Polską, na pewno ;)
        • mhr2 Re: Masterchef 2 polska edycja 20.09.13, 09:11
          tak tylko w polsce:)
          • mmagi Re: Masterchef 2 polska edycja 25.11.13, 16:45
            www.masterchef.tvn.pl

nie działa???
            • beata_ Re: Masterchef 2 polska edycja 25.11.13, 18:58
              mmagi napisała:

> www.masterchef.tvn.pl
              >
              > nie działa???

Za granicą nie działa.
        • Gość: natka25 Re: Masterchef Maria Kompot IP: *.e-forum.com.pl 25.11.13, 15:05

NIE ogladam juz tego propgramu skoro masterchefem ma zostac baba od kompotu ktora wbudzilaby w kuchni wszystko ale napewno nie respect !! nawet nie wyglada na szefa kuchni co najwyzej na kucharke szkolna i tam powinna gotowac !!!!!! a dobrzy kucharze odchodza z programu WSTYD !!!!
          • Gość: gość portalu Re: Masterchef Maria Kompot IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 15:19
            programu nie oglądasz,książek do polskiego nie oglądasz "napewno"...to co,tylko MTV i "Warsaw Whores"??"respect"...
            • Gość: EWA25 Re: Masterchef Maria Kompot IP: *.e-forum.com.pl 25.11.13, 15:23
              widocznie Ty oglądasz tego typu programy bo ja na szczęście MTV nie posiadam ;)
              • Gość: ewka Re: Masterchef Maria Kompot IP: *.e-forum.com.pl 25.11.13, 15:24
                zresztą to tylko moje zdanie nie prosiłam Cie o komentarz
                • Gość: gość Re: Masterchef Maria Kompot IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 15:39
                  LOL,zabroń ludziom pisać,pośmiejemy się;);)
    • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Masterchef 2 polska edycja 20.09.13, 12:45
      Nie oglądam, mam alergię na panią MG, chamka roku, a może nawet i i stulecia.
      • Gość: chefxy Re: Masterchef 2 polska edycja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.09.13, 12:50
        udaje Violetta Villas
    • jeepwdyzlu nie oglądajcie - przełączcie na polsat! 03.10.13, 11:34
      Topchef 3 razy lepszy!
      A jury - mnie powala na kolana, zwłaszcza Wojciech Modest Amaro - kulinarny geniusz, któremu Gesslerowa nie dorasta do pięt. W dodatku - ma talent telewizyjny...
      jeep
    • Gość: Klara Re: Masterchef 2 polska edycja IP: *.bredband.comhem.se 03.10.13, 14:19
      Co do zawodnikow to nie mam zadnego zdania poniewaz tu wszystko zalezy od umiejetnosci, szczescia, atmosfery itd. itd.
      Natomiast te dwie panie, ktore nazywane sa "sedziami" to naprawde patrzac na nie to zaczynaja bolec paznokcie i wlosy. Te ich miny, pozy, wbijanie oczu w sufit, ruszanie szczekami i przewracanie oczami i to pozerstwo znawcy - to dostaje natychmiastowej migreny
      i bolu zoladka. Czesto patrze na roznych kanalach na "masterchefa" np. Australia, Irlandia itp.
      i w zadnym z nich nie widze takich idiotow jakie robia z siebie te dwie baby.
      Jedyny normalny w zachowaniu i wypowiedziach jest ten Francuz. Swobodny, wyluzowany
      i kokretny w wypowiedziach. A te dwie - jedna stara druga mloda z tym przglupaistym usmichem pod nosem to powinny gdzies zamiatac i myc podlogi na zapleczu w budzie u chinczyka pod dworcem.
      • Gość: miki202 Re: Masterchef 2 polska edycja IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.13, 16:57
        Tego się nie da oglądać. Przestałam.
        • gingers73 Re: Masterchef 2 polska edycja 03.10.13, 17:36
          Nie oglądam
          oglądałam 1 ale też wybiórczo jak z nudów nie miałam nic do zrobienia i paznokcie malowałam ;)
          ale za to z przyjemnością oglądam Masterchefa Australia na TLC
          jakoś fajniejsi są i uczestnicy że o prowadzących nie wspomnę
          • bene_gesserit Re: Masterchef 2 polska edycja 03.10.13, 18:20
            Australijski MC to klasa sama w sobie.
            Zawodnicy świetni - i technicznie, i jako osoby - mało kogo nie można nie polubić, a jurorzy genialni. Uprzejmi, ale bardzo uważni i merytorycznie super. I te szkolenia z przygotowywania potraw co parę odcinków! Plus wizyty kulinarnych gwiazd znanych na całym świecie np Donny Hay. Ech, dlaczego jak tvn kupi jakiś format, to wychodzi z niego taki paździerz?
            • Gość: miki202 Re: Masterchef 2 polska edycja IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 10:52
              Bo kasy mało
              • bene_gesserit Re: Masterchef 2 polska edycja 04.10.13, 20:49
                Dobra, międzynarodowe gwiazdy to jest kwestia kasy i też fakt, ze u nas w kraju ich po prostu nie mamy. Ale reszta, to znaczy świetne, mądre, dowcipne i bardzo profesjonalne jury zamiast tego, co jest w polskiej wersji? I masterclass, czyli odcinki, w których nie ma rywalizacji, ale i uczestnicy, i widzowie mogą się nauczyć gotowania naprawdę fajnych, lekko odjechanych albo właśnie domowych ale inspirujących dań? Dałoby się i w Polsce.
    • bene_gesserit SPAM - kosz. 03.10.13, 18:16
      Madziu, oczywiście - oglądamy każdy odcinek dwa razy i kibicujemy wszystkim.

A teraz skończ spamować, bo żal ściska, dziękuję.
    • Gość: mk Re: Masterchef 2 polska edycja IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.13, 21:11
      W dzisiejszym odcinku jury na siłę przepchnelo Beatę. Nie rozumiem jam mogli oceniać danie, które zostało przez nią odrzucone. Moim zdaniem to oszustwo.
      • beata_ Re: Masterchef 2 polska edycja 06.10.13, 22:02
        Zwróć uwagę, że od początku ten pomysł im się podobał... więc może to tak nie do końca na siłe.

Ale program, to program - jakieś tam swoje założenia i "dramaturgię" musi mieć :-)
    • komanchu Re: Masterchef 2 polska edycja 21.10.13, 09:44
      m.agda.lena napisała:

>Widać, że Beata ma talent do gotowania więc słusznie wciąż jest w programie ;)

Ma również mamuśkę z piekła rodem :D Jak można być tak wrednym wobec własnego dziecka. Nie dość, że wymyśla danie niezwykle pracochłonne i czasochłonne i z tego powodu kompletnie nie nadające się do tego programu, to jeszcze krytykuje smak przygotowanych eklerów. Córka stoi przed życiową szansą na spełnienie swoich marzeń, a mamuśka ją dosłownie pogrąża. Ja, nawet, gdyby w tych eklerach był pieprz i sól, nadal twierdziłabym, że są najlepsze na świecie - z miłości do dziecka.
      • jeepwdyzlu Re: Masterchef 2 polska edycja 21.10.13, 16:09
        fakt
        mamusia dała ciała
        ale topchef i tak lepszy
        jeep
      • pietnacha40 Re: Masterchef 2 polska edycja 21.10.13, 23:03
        Ona mówiła, że cała rodzina jest przeciwna jej marzeniom. Przykro było patrzeć, jak dziewczyna usiłowała ukryć uczucia, po nokaucie mamusi :(
        • jeepwdyzlu Re: Masterchef 2 polska edycja 22.10.13, 11:30
          rodzinka chce doktoratu, habilitacji, profesury
          a nie kucharki...
          Ma dziewczyna jaja, kibicuję jej :-)
          jeep
          • pietnacha40 Re: Masterchef 2 polska edycja 22.10.13, 21:37
            Ma jaja i trzymam kciuki, jednak wolę Kanadyjczyka. A w topchef Piotra z Sopotu :)
          • jeepwdyzlu finałowe trio 26.11.13, 10:40
            Kanadyjczyk chyba najlepszy był
            ale odpadł :-)
            No i mamy 3 dziewczyny
            Maria - wielka niespodzianka
            Diana - chyba przeceniona (wolałbym w finale Charlesa)
            Beata - teraz moja faworytka...
            W Topchefie po odpadnięciu Piotra z Sopotu (i tak jest wygranym) - trzymam kciuki za Darka. Niezły z niego wariat, ale Argentyńczyk jest trcohę zbyt przewidywalny a Malika weszła do finału cudem...

Tak czy siak - Topchef lepszy - głównie z powodu świetnych jurorów - Amaro i Maciek - są świetni!
            jeep
    • jeepwdyzlu zwyciężył najlepszy 02.12.13, 09:05
      mimo, że trzymałem kciuki za Marię
      Beata sprawiał wrażenie lepiej zorganizowanej i bardziej kreatywnej.
      Ostatnie odcinki jakby ciekawsze.
      Liczę, że w następnych edycjach rola gości, pokazowych dań będzie większa...
      Mimo, że uważam Topchefa za bardziej udany - i tak szkoda, że się skończyło.
      Ciągle mało w polskich telewizjach tego typu widowisk...
      jeep
      • pietnacha40 Re: zwyciężył najlepszy 03.12.13, 20:55
        Ja, po tym jak odpadł Charles, kibicowałam Beacie. Za mamusię! :D ale też podobał mi się jej styl pracy. Zorganizowana, spokojna. Co do Marii, to czasem miałam wrażenie, że przechodzi dla show. Odpadła wcześniej itd. Ale to może tylko moje polskie geny wietrzą spisek :D
        Top Chef z powodu części jury i Piotra, wciągał mnie bardziej. Myślę, że staż u braci Roca plus praca u Amaro, to cenniejsze niż tytuł Top Chef. Czekam niecierpliwie na następny sezon, ciekawa, czy znajdzie się znowu taka osobowość.
        • Gość: Lew Re: zwyciężył najlepszy IP: 5.134.64.* 03.12.13, 22:10
          Oj tak, Top Chef i moim zdaniem o niebo lepszy, taki mniej komercyjny, mniej przewidywalny. Na początku drażnił stek wulgaryzmów ale później większość się uspokoiła. Był na pewno mniej "plastikowy" niż Masterchef. A Beaty żal, ciekawe czy wygrana w jakimś stopniu pomoże jej w starciu z toksyczną matką, teraz w tv śniadaniowych może mówić że to stres przed występem w tv, ogólnie nerwy ale tak naprawdę to istota ich relacji. Jeśli Beata nie da się matce i przestanie ją usprawiedliwiać, to będzie OK.
          • Gość: GMK Re: zwyciężył najlepszy IP: *.centertel.pl 04.12.13, 09:18
            Rozczarował mnie finał. Nie pamiętam już jak było w poprzedniej edycja, ale moim zdaniem twórcy programu zaprzepaścili wspaniała szansę na sprawiedliwe wyłonienie zwycięzy. Dlaczego to były 2 dania, koniecznie z kuchni polskiej przygotowane w bardzo krótkim czasie z kilkuminutowym dostępem do spiżarni. A czy nie mądrzej byłoby dać uczestniczkom np. 2 godziny i nieograniczony dostęp do produktów? A w zamian oczekiwać tzw. menu degustacyjnego? To pokazałoby potencjał i umiejętności uczestniczek. A tak jurorzy żuli surową kaczą nogę...
            • jeepwdyzlu Re: zwyciężył najlepszy 04.12.13, 13:01
              menu degustacyjne?
              to amatorzy byli
              nie musieli piec kaczek, prawda?
              Przy całej mojej sympatii do Marii - Beata cały program była lepsza...
              jeep

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka