Dodaj do ulubionych

Cynamoon odpowiedz mi proszę!

12.08.04, 14:04
mam pytanko odnośnie cebularzy (chce dzis zrobić) Powiedz mi na jaką wysokość one w piekarniku wyrastają i czy nadają sie do jedzenia na zimno (gdy np. troche mi ich zostanie)? Aha i jakiej wielkości robisz te placuszki? Dzieki za odpowiedż,pozdrawiam serdecznie
Babeczka
Obserwuj wątek
    • Gość: Cynammon Re: Cynamoon odpowiedz mi proszę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:13
      Powinno sie je robic dosc plaskie. Mysle, ze okolo 1- 1,5cm na surowo.
      Wyrastaja do 2,5- 3cm.
      Ja robie je srednicy okolo 12 cm.
      Na zimno nadaja sie jak najbardziej.

Daj znac, jak ci wyszly!
      pozdrawiam
      • babeczkaa Re: Cynamoon odpowiedz mi proszę! 12.08.04, 14:25
        O! Dziekuje za bardzo szybka odpowiedz, superrrr, zaraz sie biore do pracy, napisze jak mi poszło,pozdroowionka,pa
        B.
      • babeczkaa Re: Cynamoon odpowiedz mi proszę! 12.08.04, 14:31
        aha, jeszcze jedno, jaką konsystencje powinno mieć ciasto, czy bardziej lejacą czy twardszą, sorki że tak zawracam głowe, właśnie zrobiłam zaczyn :)))
        • Gość: Cynamoon Re: Cynamoon odpowiedz mi proszę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 16:10
          Ojej, dopiero zajrzalam na forum, wiec juz pewnie za pozno.
          Powinno byc gestsze, takie jak na pizze.
          • babeczkaa Re: Cynamoon odpowiedz mi proszę! 12.08.04, 16:11

właśnie jest w piecu ale dzięki takie właśnie mi wyszło, stokrotne dzięki a jak pachnie w całym mieszkanku, mniam :)
            • Gość: Cynamoon Re: Cynamoon odpowiedz mi proszę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 16:16
              Oj, znam i lubie ten zapaszek.....:-)))
              • babeczkaa no, więc.....wyszło!!!! 12.08.04, 16:58
                już pożarłam dwie sztuki ale chce powiedzieć że do ciasta dodałam oregano i fajnie to wyglada i smakuje, bardzo Ci dziekuje, do tego zrobiłam pycha sałatkę z sałaty, pomidorów, paryki z winegretem, takie super letnie jedzonko,pozdrawiam serdecznie
                Babeczkaa
                • Gość: Cynamoon Re: no, więc.....wyszło!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 17:15
                  To Super!
                  Bardzo sie ciesze, ze wyszlo i ze Ci smakuje!

Ja tez czasem dodaje ziol.

A najbardziej lubie jak jest duzo cebuli i jest jeszcze cieple i posmaruje sie
                  to swiezym maslem, ktore sie roztapia...
                  mmmhhmmm...
                  • babeczkaa Re: no, więc.....wyszło!!!! 12.08.04, 17:18
                    o masełko też mi tu pasuje, na razie powstrzymuje sie przed zjedzeniem reszty, chciałam żeby kilka doczekało na przyjście mojego kochanego z pracy...po prostu rewelacja i do tego takie proste, milego popoludnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka