Dodaj do ulubionych

Suszone pomidory

03.04.14, 08:05
Mam słoik suszonych pomidorów w oleju (kupne) a piekę pierś indyka (zioła, czosnek, ocet balsamiczny oliwa) Myślicie, że mogę pod koniec pieczenia dodać trochę tych pomidorów? Indyka piekę w naczyniu przykrytym, więc nie powinny się uswędzić..? ;-)
Obserwuj wątek
    • sznupkowie Re: Suszone pomidory 03.04.14, 14:08
      suszone pomidory nie lubią za dużej temperatury. Upiecz piersi w piekarniku, tak jak lubisz. Ana patelni , na małym ogniu podsmaż pomidory z czosnkiem i odrobiną suszonego oregano, Tak z 3-4 minuty - dodaj łyzeczke soku z cytryny i 2 łyzki wody, zamieszaj i tym polej mieso wyciągniete z piekarnika. Do podsmażenia pomidorów użyj oliwy z pomidorów - jest pyszna:)
      • znana.jako.ggigus tłuszcz w suszonych pomidorach i innych 03.04.14, 14:13
        prod. tego typu to najtańszy olej, bo inaczej się nie opłaca producentowi.
        Powinno się unikać kupowania gotowych pomidorów suszonychm namoczonych w tłuszczu, a już na pewno nie powinno się tego tłuszczu używać.
        • Gość: x ja traktuję suszone pomidory podobnie IP: *.unitymediagroup.de 03.04.14, 15:20
          jak suszone grzyby.
      • aqua48 Re: Suszone pomidory 03.04.14, 14:28
        Ja bym piersi zamarynowała w tych pomidorach, soku z cytryny i sporej ilości ziół, a potem upiekła, Albo nafaszerowała je pomidorami i boczkiem/ostrym serem, papryką.
    • roseanne Re: Suszone pomidory 03.04.14, 16:25
      dorzucilam ostatnio do kurczaka, do srodka, pieczony odkryty

wyszly bardzo smaczne, nie wysuszone, mimo, ze moje byly z tych suchych solo, bez zalewy, wiec mysle ze pod przykrywka wyjda super
    • izka7790 Re: Suszone pomidory 03.04.14, 18:52
      Osobiście nie widzę przeszkód w dodaniu suszonych pomidorów, zamarynowanych w oleju, do pieczonego indyka. Sama często dodaję suszone pomidory do różnych zapiekanek i nie wysuszały się. Jeżeli dodasz pod koniec pieczenia i w dodatku w zakrytym naczyniu to wszystko będzie w porządku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka