Dodaj do ulubionych

hell's kitchen wersja polska

08.04.14, 20:26
Pierwsze rozczarowanie - jak zobaczyłam znowu w chyba już czwartym programie kucharza fryzjera w okularach, no ile można?
Drugie - nie pasuje mi Amaro póki co, szkoda że Mateusz Gessler nie prowadzi tego programu

Na plus - podoba mi się, że zostali zaangażowani Darek i blondas z Top Chefa, mam nadzieję że pokażą się z dobrej strony.
Obserwuj wątek
    • kuchniazone Re: hell's kitchen wersja polska 08.04.14, 21:46
      musiałam dzisiaj niestety oddać ekran na ćwierćfinał Ligii Mistrzów ale może ktoś ma ochotę się podzielić wrażeniami, zżera mnie ciekawość :)
      • Gość: . Re: hell's kitchen wersja polska IP: 5.174.178.* 09.04.14, 00:19
        Można obejrzeć w necie na ipli.
    • jeepwdyzlu Re: hell's kitchen wersja polska 09.04.14, 00:22
      Mnie się podobało.
      Amaro ma talent medialny i rozwija się, co cieszy...
      Pytanie - czy uczestnicy będą ciekawi... (bo druga edycja TopChefa pokazuje, że może z tym być kłopot...)
      UWAGA UWAGA - jak ktoś się czerwieni jak słyszy dupa - niech absolutnie nie ogląda!!!

jeep
      • Gość: x Re: hell's kitchen wersja polska IP: 5.134.64.* 09.04.14, 07:11
        czyli kolejny mastertop szef tylko w wersji hard?

• Gość: annjen Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.14, 08:01
        Ja się nie czerwienię, ale po prostu nie lubię słuchać krzyków, wiązanek wulgaryzmów i patrzeć na poniżanie ludzi.
        • Gość: Greglis Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.static.chello.pl 09.04.14, 08:26
          Beznadzieja,
          Amaro może wielkim kucharzem jest ale do tv trzeba jeszcze mieć osobowość. Jak można takim monotonnym, beznamiętnym głosem wzbudzić jakieś emocje oprócz zażenowania. I jego pomocnicy którzy naoglądali się za dużo filmów i wydzierali się po tych biednych uczestnikach niczym po kotach w wojsku w "Krolu". Wogóle miałam wrażenie że gotowanie tam jest najmniej ważne, ważne było kto kogo złamie i kto jest bardziej pyskaty. Piękne , wyreżyserowane przedstawienie
          • Gość: GMK Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.centertel.pl 09.04.14, 08:35
            No właśnie. To jest wyreżyserowane, bardzo nieudolnie zresztą. No bo niemożliwe by ludzie , którzy pokonali innych na "castingu" byli tacy głupi. A może wybierali najgłupszych by program wzbudzał emocje? Chińska podróbka zamiast oryginału jaki daje nam Gordon Ramsey. Teksty typu " Godzina z bogiem" żenada. Niezamierzona śmieszność goni śmieszność. Gotowanie dla gwiazdy typu Marek Włodarczyk... jaka gwiazda takie gotowanie.
            Ani gwiazda ani gotowanie nie sięgały poziomu blatu Hells Kitchen.
            • Gość: miki202 Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.14, 09:11
              No oczywiście, że nie chodzi o gotowanie. Największe świństwo, jakie mogliby zrobić realizatorom kucharze, to sprawnie obsłużyć pana Włodarczyka. (tak na marginesie kto jest?). Więc jeśli ktoś się decyduje, żeby toto oglądać, musi znać formułę programu i nie krytykować dzikich wrzasków. Tu chodzi właśnie o dzikie wrzaski.
    • mmagi Re: hell's kitchen wersja polska 09.04.14, 13:27
      Drętwy Amaro kompletnie nie pasuje do tej roli,co prawda Gordon Ramsay wg mnie w tym programie jest trochę za chamski.Obejrzałam zwiastun,za resztę dziękuje:D
      • pietnacha40 Re: hell's kitchen wersja polska 09.04.14, 14:52
        Może być. Krzyki, które są składową tego programu trzeba dopracować, bo trochę nienaturalne. Widać, że ani Amaro, ani chłopaki z top chefa nie mają wprawy :D z tej trójki, to jedynie Darek daje radę. Co do gwiazdy. W oryginale też gwiazdami były "osobowości" różnych reality show i przebrzmiałe nazwiska tv, tak więc bez rozczarowania. Zabawny chaos, brak zorganizowania, gotowanie na drugim miejscu, jak wszędzie. Całe szczęście, że nie prowadzi tego Gessler.
        • jeepwdyzlu Re: hell's kitchen wersja polska 09.04.14, 15:07
          Gordon prowadził chyba z 10 serii
          Amaro w siódmej też będzie mówił kur.wa naturalnie, nie martwcie się :-)
          Poza tym - w kuchniach całego świata bluzgi lecą zawsze, wszędzie, w każdych okolicznościach. Bez złudzeń...
          jeep
          • pietnacha40 Re: hell's kitchen wersja polska 09.04.14, 16:00
            Dokładnie :) kwestia wyrobienia się.
          • mmagi Re: hell's kitchen wersja polska 10.04.14, 09:56
            Amaro nigdy nie nauczy sie móic swobodnie qurfa,natomiast kiedyś czytałam o Gordonie,on poprostu taki jest.
            • jeepwdyzlu Re: hell's kitchen wersja polska 10.04.14, 09:58
              Amaro nigdy nie nauczy sie móic swobodnie qurfa,
              ---------
              naprawdę sądzisz że spędził 30 lat w kuchniach w kilku krajach i dochrapał się gwiazdki - NIE klnąc?
              jeep
              • kuchniazone Re: hell's kitchen wersja polska 10.04.14, 18:58
                osobiście myślę, że to całkiem możliwe
              • mmagi Re: hell's kitchen wersja polska 11.04.14, 12:01
                ja jak na niego patrzę to zastanawiam sie czy on wogóle oddycha.........:)
    • posenerka Re: hell's kitchen wersja polska 09.04.14, 16:39
      O tak, fryzjer pewnie niedługo też będzie tańczył.

Program fatalny, sztuczny a w dodatku jakby kręcony w więzieniu, ten prymitywny i wulgarny język, nie ma niemal zdania bez pikania.
      I to wszystko... recytowane. "Kucharze" są jednak kiepskimi aktorami.
      Ciekawe ilu z nich ma rzeczywiście cokolwiek wspólnego z gotowaniem.

I jeszcze jedno - włosy... Wczoraj jedna z dziewczyn biorąc talerze smagała je swoimi rozpuszczonymi włosami. Ciekawe ile włosów ląduje w garach.

No i serce boli jak się widzi ile jedzenia marnują.
      • kuchniazone Re: hell's kitchen wersja polska 09.04.14, 20:02
        obejrzałam drugą część programu w sieci - ciekawsza od pierwszej, zastanawia mnie na ile ten program jest reżyserowany - bo że jest, to nie ulega wątpliwości, uczestnicy godzą się na wykorzystanie swojego wizerunku i nie mają wpływu na to jak będą wykreowani
        ciekawi mnie czy dania nie zostały wydane celowo, czy faktycznie się nie nadawały
        • Gość: Greglis Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.static.chello.pl 09.04.14, 21:00
          I jeszcze jedna rzecz mnie dobiła... Lokowanie produktu , czyli wszędobylskie gotowce w torebkach. Jak przystało na dobrych kucharzy robią dania z dodatkiem fixów, masakra... To tylko w polskich , beznadziejnych programach kulinarnych
          • jeepwdyzlu ta cała krytyka 09.04.14, 22:26
            choć teoretycznie słuszna
            jest chybiona
            To jest FORMAT
            kto widział wersje oryginalne i się bawił
            będzie zadowolony
            Kogo rażą fixy i ku...
            niech ogląda M jak miłość...
            jeep
            • Gość: Greglis Re: ta cała krytyka IP: *.static.chello.pl 09.04.14, 22:50
              O przepraszam, fixów w oryginale nie było, to nasza Polska specjalność podobnie jak przyprawy z logiem producenta
              Sama idea programu jest mi znana, uwielbiam jej wersje z Gordonem ale w jego wykonaniu przekleństwa i pokrzykiwania są naturalne, on po prostu taki jest...a marne granie po polsku jest po prostu żenujące
              • jeepwdyzlu Re: ta cała krytyka 09.04.14, 22:53
                Greglis
                poczekajmy jeszcze ze cztery odcinki...
                Będzie dobrze :-)
                jeep
              • kuchniazone Re: ta cała krytyka 09.04.14, 23:54
                logo producenta.. pewnie przetarg był ;)
              • posenerka Re: ta cała krytyka 10.04.14, 09:58
                Gość portalu: Greglis napisał(a):
                w jego wy
                > konaniu przekleństwa i pokrzykiwania są naturalne, on po prostu taki jest...a m
                > arne granie po polsku jest po prostu żenujące

Żenujące szczególnie w wykonaniu płci pięknej... Ja wiem, że teraz w knajpach dziewczyny leją się gębach kuflami ale to wciąż nie jest naturalne i powszechne. To zachowanie patologiczne, zwykłych mętów społecznych i dziwi mnie, że to się właśnie promuje... Jakiś chłopak wydzierający się do dziewczyn, że są głupimi d... czy coś takiego. Nie wyobrażam sobie takiego zachowania w naturze, by nie znalazł się żaden normalny facet, który by go przystopował.
                Jakie zachowania ten program zakoduje w niektórych? Właśnie takie, że jak kogoś biją i wyzywają to trzeba się odwrócić i odejść? Szczególnie jak ofiarą jest kobieta.

I nie przekonuje mnie "że to tylko program rozrywkowy". Fajna rozrywka z poniżaniem i gnojeniem...
                Oczywiście wiem, że to wyreżyserowane (zresztą bardzo nieudolnie) ale niemniej takie zachowania są właśnie w ten sposób promowane i mi się to bardzo nie podoba.

To wygląda jak kuchnia w zakładzie karnym o zaostrzonym rygorze...
                • jeepwdyzlu Re: ta cała krytyka 11.04.14, 00:28
                  ale niemniej takie zachowania są właśnie w ten sposób promowane i mi się to bardzo nie podoba.
                  ---------------
                  Nikomu
                  dlatego facet wyleci, nie martw się...
                  a program ma wywoływać emocje, a nie uczyć gotowania...
                  Uczestnicy są różni, część to dramatyczne chamy i głąby
                  pewne jest, że żadne z nich nie wygra tego programu...

Nie za daleko idzie ta krytyka po emisji PIERWSZEGO odcinka?
                  jeep

PS @bene_gesserit - jak zwykle dziękuję za pilne śledzenie moich postów
                  To twoja jedyna aktywność na forum - dzięki bogu...
                  jeep
      • kazjenka Re: hell's kitchen wersja polska 02.05.14, 14:40
        > I to wszystko... recytowane. "Kucharze" są jednak kiepskimi aktorami.

Kiedy słucham ich wypowiedzi (wprost do kamery), to mam wrażenie, jakbym oglądała "Dlaczego ja?" czy inne "Trudne sprawy". Ich "naturalność" bardziej mnie denerwuje od wszelkich wyzwisk, których się spodziewałam po obejrzeniu paru odcinków amerykańskiej edycji. Ale potrzebowałam obejrzeć z parę odcinków, żeby stwierdzić, co dokładnie mnie irytuje w tym programie.
    • z_plus_z Re: hell's kitchen wersja polska 10.04.14, 00:48
      O co w tym w ogóle chodzi? Nie rozumiem "formatu".

1.) "To moje, szef", "Szef, ja to zrobiłam", "Oczywiście, szef" - WTF? NIKT tak nie mówi.
      To, że program jest na licencji chyba nie oznacza, że konkretne dialogi mają być identyczne jak w oryginale?

2). "Su szef", "moi su szefowie" - jak wyżej.

3). Te dwie niby-kuchnie (czerwona i niebieska) to jest przecież studio TV. Dlaczego więc "karą" w pierwszym odcinku ma być sprzątanie kuchni i zmywanie talerzy, skoro wszystko aż błyszczy nowością? Groteska.
      • Gość: mim.maior Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.warmia.mazury.pl 10.04.14, 08:08
        To "Tak, szef" też mnie okropnie bawi. Ktoś dostał format i nie za bardzo umie obsłużyć :D
      • posenerka Re: hell's kitchen wersja polska 23.04.14, 10:11
        Ktoś zapomniał, że w jęz. polskim "szef" się odmienia przez przypadki...

To tak jakby w wojsku mówiono "Tak jest kapral", "Tak jest pan generał", "Tak jest pan komendant"...

Miało być światowo a wyszło jak zwykle... Jakieś chyba kompleksy na punkcie naszego języka.
    • pietnacha40 Re: hell's kitchen wersja polska 10.04.14, 16:17
      Fixów nie powinno być w takim programie. Jest wystarczająco dużo naturalnych produktów, czy przypraw, żeby znaleźć sponsora. Z jednej strony Amaro z podkreślaniem wartości swojego nazwiska i gwiazdki, z drugiej gotowce. Kiepsko to wyszło.
      • loganmylove Re: hell's kitchen wersja polska 10.04.14, 23:28
        Dokładnie-najbardziej mnie zabolały własnie te koszmarne fixy..Amaro, który ochrzanił w pierwszej edycji Top chefa dziewczynę za użycie jakiegoś zagęszczacza tu zgadza się na reklamy syfów..jest trochę sztywny ale mam nadzieję, że się wyrobi. Piotrek i Darek -super. Bogu dzięki,że nie prowadzi programu to chamidło Gessler brr..
    • marghe_72 Re: hell's kitchen wersja polska 10.04.14, 23:37
      Żenujący i nudny.
      Chyba poprzestanę na jednym odcinku.
      ps. czepianie się o wielkość porcji śmieszne - zwłaszcza w wykonaniu Amaro.
    • Gość: mim.maior Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.warmia.mazury.pl 11.04.14, 08:03
      Byłam, nie słyszałam. Ale to dawno było - może teraz taka językowa głupota opanowała kuchnie? Zresztą, każda branża ma swój slang, niektóre są krańcowo śmieszne. Nie wykluczam, że kuchnia do takich się zalicza. W końcu określenie "łacina kuchenna" nie wzięło się z powietrza.
      • Gość: mim.maior Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.warmia.mazury.pl 11.04.14, 08:05
        Ale jak się tak nad tym zastanowić... Kucharze (nawet, jeśli się mówi do nich "szef") to raczej żadne wyższe sfery, tylko pracownicy fizyczni gastronomii i rzucanie mięsem oraz powszechnie stosowane błędy językowe nie powinny nas dziwić.
        • felinecaline Re: hell's kitchen wersja polska 11.04.14, 12:33
          A coz to za relikt dawnej mentalnosci? "Umyslowy: brawo, elyta, wyzsza sfera - fizyczny - bleee, beleco, nieudacznik" -tymczasem tak naprawde nieudacznikiem moze byc ten, ktory ma 2 lewe rece, marny umysl i musi zadowolic sie byle poslednia praca a wlasnie "fizyczny":chocby i kucharz jest czlowiekiem sukcesu.
          • mhr2 nareszcie ktos prawde napisal, 11.04.14, 12:45
            felinecaline napisała:

> nia praca a wlasnie "fizyczny":chocby i kucharz jest czlowiekiem sukcesu.
            • Gość: mim.maior Re: nareszcie ktos prawde napisal, IP: *.warmia.mazury.pl 16.04.14, 09:07
              Sukces nie ma nic wspólnego z kulturą. Można być człowiekiem sukcesu o niskiej kulturze osobistej. Zresztą, wykształcenie też nie musi mieć wiele wspólnego z kulturą osobistą (choć lepiej, gdyby miało). Kulturę tę zapewnia raczej wychowanie (czasem też pochodzenie). Środowisko, w którym człowiek się obraca, również nie jest bez znaczenia. Dlatego mnie nie dziwi wulgarność np. w kuchniach tego świata. Albo na budowach. Albo w call-center. Albo też w nocnych klubach. Bez względu na to, jak wielki sukces by odnosiły.
    • mada82 Re: hell's kitchen wersja polska 15.04.14, 19:37
      Ten program to jakies wielkie nieporozumienie. Nie wiem kto wogóle to będzie oglądać?
      Udało mi się oglądnąć pierwszy odzcinek i więcej nie zamierzam!
      • jeepwdyzlu Re: hell's kitchen wersja polska 15.04.14, 22:02
        Nie wiem kto wogóle to będzie oglądać?
        ----------
        pierwszy odcinek 1,7 mln ludzi

jeep
        • Gość: miki202 Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.14, 09:16
          A ja jestem bardzo zadowolona, że obejrzałam drugi odcinek. U Gordona nie mogłam wykapować, czemu nieraz ekipa nie jest w stanie wydać przystawek, choć to jakieś prościzny, w części wcześniej przygotowane. Pokazywali tylko dzikie wrzaski i rzucanie talerzami. Amaro dyskwalifikuje za krzywo położony listek z lewej strony, krzywo położony listek z prawej strony, siedem kropel sosu zamiast ośmiu kropel sosu, no cuda wianki. Fakt, jak by się uprzeć, żadna przystawka nie ma prawa wyjść z kuchni. Widzieliście, co wyprawiali z tatarem? W ten sposób można go dyskwalifikować przez całe życie i jeden dzień dłużej. Lubię zajrzeć za kulisy takich programów, chyba nasi realizatorzy dali trochę ciała, że pokazali całą tę żałosną manipulację. U Ramseya tak nie było.
          • jeepwdyzlu Re: hell's kitchen wersja polska 16.04.14, 14:20
            tatar został odesłany z powortem do kuchni przez konsumenta - bo w Polsce prawie nikt nie robi tatara zgodnie z wymogami - wszyscy się przyzwyczaili do mielenia polędwicy - dlatego jeden z drugim nożem sobie nie poradzili.... Przystawki nie wychodziły z kuchni nie z powodu listków, tylko sosów, ciast o złej konsystencji...
            Chyba oglądamy różne programy...
            jeep
      • Gość: gosc Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.toya.net.pl 23.03.15, 22:06
        Masz racje takiego hama nie powinno sie dawac na wizji rzenada
    • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: hell's kitchen wersja polska IP: 5.134.64.* 22.04.14, 21:06
      jak można nie wiedzieć że obierane ziemniaki trzyma się w zimnej wodzie?????

kurczę, serio brali do programu tylko udziwnionych ludzi?
      3 wydawanie dań i 3 porażka po całości? zaczyna mnie to wkurzać
      • premeda Re: hell's kitchen wersja polska 23.04.14, 08:19
        Ja to się zdziwiłam, że chorego wpuścili do otwartej kuchni. Chyba po to żeby porozsiewał co nieco na resztę uczestników i gości. I dlaczego wszystkie dziewczyny są tak irytujące, dorosłe baby, a piszczą jak przedszkolaki, brrr
        • Gość: x niektóre dorosłe baby piszczą nie tylko IP: *.unitymediagroup.de 23.04.14, 08:29
          w kuchni ale i w łóżku. Niewiadomo co gorsze :D
      • posenerka Re: hell's kitchen wersja polska 23.04.14, 10:09
        Gość portalu: aaaaaaaaaaaaaaaaaa napisał(a):

> jak można nie wiedzieć że obierane ziemniaki trzyma się w zimnej wodzie?????

Chciałoby się wytłumaczyć, że to Włoch (chyba) i nie jest z ziemniakami za pan brat tak jak my... ;)
    • posenerka Re: hell's kitchen wersja polska 24.04.14, 11:48
      Czy ten program musi jednak być tak wulgarny?

Czy ktoś z was by chciał by szef mówił do was:
      - Zepnij d...
      ?
      Przecież powiedziane odpowiednim tonem "Zepnij się" jest również sygnałem do intensywniejszej pracy a przynajmniej nie poniża, nie jest chamskie. Takie używanie wulgaryzmów w każdym zdaniu świadczy niestety o prostactwie, złym wychowaniu, braku kultury oraz ubogim języku. Kucharz to artysta, człowiek twórczy. Trudno mi uwierzyć, że ktoś jest artystą jeśli jego zasób słów jest tak ubogi i kręci się wciąż wokół jednej części ciała. :)
    • Gość: wask Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.centertel.pl 26.04.14, 18:43
      Żałosny program - zachowanie prowadzącego, słownictwo, są jeszcze w tym kraju ustawy które regulują takie zachowanie.....co już cenzorzy zapomnieli?. Znowu Polsat się popisał - zbiera pieniądzie na fundacje dla dzieci - jaki dobry ........ - a co na to PiS - tak pozwala? Niebywałe milczy ....
      A tak drzeć mordę może tylko bukrak o wielkom mniemaniu o sobie.
      Tak zwana "czarna dupa"
      • posenerka Re: hell's kitchen wersja polska 02.05.14, 10:21
        Gość portalu: wask napisał(a):

> Żałosny program - zachowanie prowadzącego, słownictwo, są jeszcze w tym kraju u
        > stawy które regulują takie zachowanie.....co już cenzorzy zapomnieli?. Znowu Po
        > lsat się popisał - zbiera pieniądzie na fundacje dla dzieci - jaki dobry ......
        > .. - a co na to PiS - tak pozwala? Niebywałe milczy ....
        > A tak drzeć mordę może tylko bukrak o wielkom mniemaniu o sobie.
        > Tak zwana "czarna dupa"

To nie prima aprilis ale ubawiłaś mnie z tym PiSem ścigającym program kulinarny. :D
        Nie wiem w jakich partiach kręcą się Miodek, Bralczyk czy celebryta Rusinek ale to raczej oni byliby odpowiedni do pewnej krucjaty.
        Mogłoby to być zabawne i ciekawe...
    • Gość: xxm Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.subscribers.sferia.net 30.04.14, 18:08
      Szkoda że ten cham arek został. Widać, że amaro go nie lubi, ale go zostawił... i to ma sens, bo jeśli arek na końcu programu wygra, to po tym szkoleniu amaro będzie z niego mieć usłużnego murzyna hehe:)
      • posenerka Re: hell's kitchen wersja polska 02.05.14, 10:24
        A Arek będzie miał reklamę a do tego wiele osób uwierzy, że chamstwo, wulgarność i brak zasad jest dobrym sposobem na robienie kariery.
        Arek powinien wylecieć po pierwszym programie, w którym w seskistowski sposób wygrażał dziewczynom.
        Twórcom programu miesza się kuchnia z więzieniem.

Czekam na rewizje osobiste czy ktoś nie wyniósł czasami jednej przegrzebki.
        • bene_gesserit Umartwiacie sie na wlasne zyczenie? 02.05.14, 12:33
          Własnie przeczytałam ten wątek, zaciekawiona innym - tym o chamstwie i wulgarności w kuchni.
          W zasadzie wszyscy uczestnicy tego wątku wytykają realizatorom błędy i sztuczność, a uczestnikom - wulgaryzmy i agresywne zachowania. To czemu wy, u licha, oglądacie to godne pożałowania szoł?
          • posenerka Re: Umartwiacie sie na wlasne zyczenie? 03.05.14, 12:57
            Przerwy na reklamę wynoszą już czasami po 10-15 minut. Zdążysz i herbatę i wc... A potem poglądowo inne programy, tak, że oglądając poszatkowany program w pięciu częściach wiesz wszystko...
            I choć nie ma jak udowodnić to jeszcze żadnego nie obejrzałam w całości a tym bardziej wszystkich odcinków. Obejrzysz dwa i wiesz wszystko.
    • Gość: gość Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.15, 22:03
      Piotrek oginski jest gorszą porażką jak ci uczestnicy oni nie stanowią zespołu ale on do wymierzania kar kojarzy mi się z tym karnym... co to się nakleja za złe parkowanie, rozgadany umie siebie sprzedać jak cwaniak z lat 90 ale nic mu nie wychodziło czyli w dzisiejszych pragmatycznych czasach trzeba coś pokazać.
    • Gość: anonim Re: hell's kitchen wersja polska IP: *.play-internet.pl 29.09.15, 21:27
      "tak szef.dziękuję szef.już idę szef.będzie lepiej szef." Itp.ku...a jesteśmy w polsce mówimy po polsku "tak szefie .dzuekuje szefie" .... Itp. Krew mnie zaleje.

• antropoid Re: hell's kitchen wersja polska 01.07.19, 15:09
        W dodatku dziękowali mu za to, że ich publicznie gnoił... :) Nie trzeba kabaretowej parodii, choć w sumie, aż się o to prosi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka