voxave 11.04.14, 22:25 Kto wie jak przyrządzić--wyrosły koło mojego garażu w trawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: Smardze 11.04.14, 22:34 voxave napisała: > Kto wie jak przyrządzić--wyrosły koło mojego garażu w trawie. www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96945,13885164,Smardze___zakazany_owoc.html?piano_d=1 Odpowiedz Link Zgłoś
mona_mayfair Re: Smardze 12.04.14, 00:59 Generalnie powinno sie je zostawić gdzie są, bo chronione.. no ale..;p Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Smardze 12.04.14, 04:31 W moim przypadku lepiej rozjechać samochodem niż zjeść?Rosną na zakręcie ścieżki do garażu w trawie,często samochód tam najeżdża kołami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki202 Re: Smardze IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.14, 09:24 Oj, oj, bo Cię namierzą i przymkną. Ja bym wykopała i przeniosła, może się przyjmą w innym miejscu. Jakoś nieporęcznie zjadać chronione, nawet jak nikt nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Ty tak poważnie? IP: *.gdynia.mm.pl 12.04.14, 09:28 Ochronie podlegają w Lasach Państwowych a nie na prywatnej posesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x a jak to wygląda w prywatnych lasach? IP: *.unitymediagroup.de 12.04.14, 10:58 Stanowią w 18 % wszystkich lasów, prawie 1/5. W Małopolsce blisko połowę. Napisałeś tak na chłopski rozum, czy znasz ustawę o ochronie przyrody? Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Smardze 12.04.14, 09:57 A sprawdziłaś na zawartość benzynki? ;) Samo czyszczenie już jest bardzo skomplikowane, żmudne i na dodatek w pustej komorze lubią być inni smakosze, powiem słowami Brzechwy "już ja bym tam smardzów nie jadła". ale możesz je po oczyszczeniu smażyć na maśle albo udusić i dodać śmietanki, zielonej pietruszki Odpowiedz Link Zgłoś