Dodaj do ulubionych

Link do dobrych makaronów-poproszę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:38
Może już było? Na pewno, poproszę zatem o jakiś link, wyszukiwarka wypluwa
mnóstwo "śmieciuszków". Poszukuję miejsca w Krakowie gdzie można kupować
dobry twardy makaron. Znam tylko malmę która dla mnie jest oki, reszta której
próbowałam to nic dobrego. A makaron lubię i za dobry mogę dobrze zapłacić.
Obserwuj wątek
    • Gość: bynight Barilla IP: *.mediaways.net 25.08.04, 11:44
      ja uzywam firmy www.barilla.it

Widzialam w Polsce, ze mozna kupic w real'u. Chyba cenowo jest odrobine drozszy
      od malmy.
      • ziemiomorze Re: Barilla 25.08.04, 11:49
        Chyba wszystko, co ze 100% semoliny jest ok? (zawsze mnie zastanawiala roznica
        w cenie makaronow z semoliny - jeden 4 zeta za 500g, inny - 16 zeta; rozumiem,
        jesli ten drogi jest np suszony na rurkach nie-teflonowych, ale jesli nie jest,
        to z czego wynika roznica cen - z opakowania?)

zet
        • linn_linn Re: Barilla 25.08.04, 11:51
          Roznica w cenie wynika m.in. z tego, jaka maszyna jest uzyta do produkcji
          makaronu / im bardziej niezwykly ksztalt, tym drozej kosztuje /.
    • lunatica idx do "U Włocha" na Starowiślnej 25.08.04, 11:58
      zaraz na początku, no może troszkę dalej, chyba za pałacykiem Pugetów po prawej
      stronie...
    • lunatica w Almie, dawnej Krakchemii też mają duży wybór n/t 25.08.04, 11:59

• Gość: Sqka Re: w Almie, dawnej Krakchemii też mają duży wybó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:10
        Ale który kupić? Jakiś konkretny producent? Do Włocha się wybiorę na pewno.
        Pozdro
        S.
        • masia27 Re: w Almie, dawnej Krakchemii też mają duży wybó 25.08.04, 12:23
          ja najberdziej lubie DeCecco i Barille
    • landsbergk Re: Link do dobrych makaronów-poproszę 25.08.04, 12:55
      Ostatnio czytalam artykul bardzo zachwalajacy makarony Malma - ponoc sa
      bardziej wloskie od wloskich (te bez jaj oczywiscie) i ponoc kucharze we
      wloskich knajpach chetnie go uzywaja. Sama kupuje DeCecco, Agnesi, Barille i
      Melisse, Malmy nie probowalam, po latach zarcia naszych pseudomakaronow jestem
      do nich totalnie zrazona i zaden artykul w prasie nie przekona mnie do Malmy.
      • Gość: Sqka Re: Link do dobrych makaronów-poproszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:03
        A wiesz gdzie to kupić w Kra?
      • linn_linn Re: Malma we Wloszech? 25.08.04, 13:34
        Wlasciciel Malmy mowil kiedys, ze makaron ten podawany jest w restauracji "Don
        Alfonso 1890", w Sant'Agata sui due Golfi / Neapol /, nalezacej od lat do
        najlpeszych we Wloszech..
        www.donalfonso.com/jspdonalfonso/jsp/dovesiamo.jsp?ll=it
        Wlasciciel restauracji prowadzi takze sprzedaz m.in. makaronow, ale wloskich.
        Jaki podaje w swej restauracji, trudno powiedziec.
        Z wyszukiwarki na haslo "pasta Malma" wyskakuje tylko to:
        www.veronelli.com/veronelli/corriere5.htm
        www.starsonweb.com/it/871.html
        Sama nie wypowiadam sie, gdyz znam Malme tylko z TV.
      • lunatica większośc tych makaronów kupisz w większych 25.08.04, 13:55
        sklepach, an 100% w Almie. A Malma, to już chyba jest wszędzie dostępna... z
        Barillą może być gorzej.
        l.

landsbergk napisała:

> Ostatnio czytalam artykul bardzo zachwalajacy makarony Malma - ponoc sa
        > bardziej wloskie od wloskich (te bez jaj oczywiscie) i ponoc kucharze we
        > wloskich knajpach chetnie go uzywaja. Sama kupuje DeCecco, Agnesi, Barille i
        > Melisse, Malmy nie probowalam, po latach zarcia naszych pseudomakaronow
        jestem
        > do nich totalnie zrazona i zaden artykul w prasie nie przekona mnie do Malmy.
    • marghe_72 Re: Link do dobrych makaronów-poproszę 25.08.04, 13:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=14653716&v=2&s=0
      • Gość: Sqka Re: Link do dobrych makaronów-poproszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:44
        O, wiedziałam, że było i miałam nadzieję, że ktoś podsunie. B.B.Dziękuję.
        • agus7 Re: Link do dobrych makaronów-poproszę 25.08.04, 14:11
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=13245618&v=2&s=0
          deCecco, Agnesi, Barilla kupisz w wiekszosci hiper- a nawet supermarketow.
          smacznego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka