Dodaj do ulubionych

papryka pieczona w oleju

IP: *.szczecin.mm.pl 25.08.14, 19:23
Witam,
Mam pytanie, czy orientujecie się czy jeśli wrzucę pieczoną w piekarniku paprykę do słoika z oliwą, to ma szansę przetrwać do zimy w takiej postaci i nie sfermentować ? Oliwę wlałam na zimno z domieszką soku, który papryka puściła podczas pieczenia. Po 2 dniach od zrobienia papryka po otwarciu słoika zaczęła puszczać bąbelki- coś mi tu już jest podejrzane. Nie trzymałam jej przez te 2 dni w lodówce.
Będę zobowiązana a odpowiedź.
pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • lycra13 Re: papryka pieczona w oleju 25.08.14, 20:39
      Ja robiłam w podobny sposób pomidory pieczone,niestety po pewnym czasie zrobiły się kwaśne i olej był z pęcherzykami powietrza.Trudno poszło do smietnika.
    • kk345 Re: papryka pieczona w oleju 25.08.14, 20:45
      Bez pasteryzacji skwaśnieje
      • Gość: Karnacja Re: papryka pieczona w oleju IP: *.szczecin.mm.pl 25.08.14, 20:50
        Dziękuję bardzo. tak myślałam. Przynajmniej nie pójdzie do kosza, bo zjem w tym tygodniu. Jeszcze raz dziękuję.
    • Gość: en Re: papryka pieczona w oleju IP: *.spine.pl 26.08.14, 01:13
      Jeżeli chcesz, żeby przetrwała do zimy (a nawet dłużej), po prostu ją zamroź. Bez oliwy, bez przypraw, bez czosnku, z domieszką soku, który puściła podczas pieczenia. Spakuj porcje na raz w woreczki albo płaskie pudełka i do zamrażalnika. Po rozmrożeniu dopraw czym chcesz.
      Taką w oliwie, do zjedzenia w ciągu kilku, dni trzymaj w lodówce.
    • roseanne Re: papryka pieczona w oleju 26.08.14, 03:42
      pieczona zawsze marynuje i pasteryzuje w sloikach, a i tak czasami ktorys sie zbuntuje i sfermentuje
      • Gość: x Re: papryka pieczona w oleju IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.08.14, 14:45
        tak tak, to zalezy od klimatu gdzie mieszkamy, oczywiscie dobra wiedza powinna byc!
        • mitta Re: papryka pieczona w oleju 26.08.14, 18:24
          Co roku robię pieczoną paprykę do słoików. Olej/oliwę mieszam właśnie z sokiem z papryki, dodaję sól, cukier, trochę octu, czosnek, tym zalewam paprykę i pasteryzuję. Nigdy się nie zepsuła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka